Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
lacivert Kıdemli Üye


Kayıt: Apr 13, 2007 Mesajlar: 863 Nerden: Antalya
OFFLINE
|
Tarih: Çrş Arl 28, 2011 2:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
ALPGUNESI demiş ki: |
Her ikisinide kullandım ikiside zevkli ayrı ayrı bırakın omu enduro bumu enduro yok onunki gibi avuda kalkamaz ters takla atamaz Herkezin zevkleri ayrıdır o yüzden zevk aldığın makina senin makinandır. Güzel yollar herkese  |
Doğru sözler.Herkesin sevdiği, alıştığı motor en iyisidir.
Ancak burada konumuz enduro ve bizler endurocu olduğumuz için (Cross veya hard enduro demiyorum) ön teker çapı 12 olan, tel jantlı ve mümkünse kolay tamir edilebilen , motor ve karter korumalı, torku yüksek , ani hızlanmalar yapmayan motorları tercih ediyor ve istiyoruz.
Bu motorların büyük hacimli olması, estetik ve heybetli görünmesi ve uzun yola da gelebilmesi gibi sosyal (garip ) isteklerimiz de var.
Aksi takdirde küçük hacimli cross motorlar tercih ederdik ve arazide büyük keyf alırdık, gerçi orada da oturma yüksekliği sorunuyla karşılaşacaktık.Daha güçlü (torklu) olmanın getirdiği zaptetme problemleri de olacaktı.
Biz enduro kullananların büyük çoğunluğu aslında asfaltta kullanıyor. Bir gezi esnasında yoldan çıkıp doğayı keşfetmeyi de ihmal etmiyoruz.(ben bunu 250 cc Kanuni Tiger ile de yapmıştım) .Transalp ile bu yoldan çıkmalarda motorum bana olabildiğince yardım ediyor, yolu (yolsuzluğu) hissetmemi engelliyor.(Crusier kullanırken motoru hatta ve yolda tutmak için delice çaba sarfettiğimi anımsıyorum.).
Ülkemizin yollarının hali göz önüne alındığında ön teker çapı 21 ve telli cantlı motor iyi bir tercih diye düşünüyorum.
Herkes sevdiği motora binsin.Sorun değil, Seven için scooter en iyi motor neden olmasın?
Biz enduro sevenlerden enduro olmayan motorlarla Transalp, GS 650, Tenere vb lerini kıyaslama istendiğinde tabii ki ilk söyleyeceğimiz onların enduro olmadığı olacak.
Bu demek değil ki V strom, CBF, Hornet, Devil kötü motorlar. Onlar da kullanıcısına zevk veren iyi motorlar.
Herkes sevdiği motora binsin.
Sorulursa ben gene transalp iyidir derim.
Dostlukla. _________________ Transalp Oleyyyy!
Ufuk Özışık Siyah Transalp 2008 (XL 650)
"Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?"
Çizebilirdim ben, Abidin olsam:
"Siyah TRANSALP'imde kıvrılarak giden uzun ince bir yolda resmederek beni . & |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
BlackRose Değerli Üye


Kayıt: Feb 14, 2010 Mesajlar: 62
OFFLINE
|
Tarih: Prş Arl 29, 2011 3:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
söylediklerinize katılıyorum.. tek söylemek istediğim kavram karmaşası..
cross motor arazi motoru değildir bakın. Cross motor pist motorudur. Toprak pist motoru. Arazi Şanzumanı yuktur üzerinde.
ön 21 arka 19 "
süspansiyonları ap ayrı
%90 ı kick start aküsüz e-starter yok
%100 farsız
enduro makinalar ise arazi şanzumanı olan
tipi yapısı aynı moto cross gibi olan
önünde genelde far ı olan
e-starter ve aküsü bulunan aynı zamanda kick starter i olan
süspansiyonlar MX e göre daha hafif. Rampalardan sürekli atlamadığınızı düşünerek.
Ama halk arasında geçen Enduro motor kavramı (transalp, v-strom, tenere, kle)
Bunların çoğu touring ve dual-sport makinalar. Kavram çizgisi çizilmediğinde karışıyor. Bu yüzden V-strom enduro deil transalp enduro gibi kavramlar çıkıyor.
Aslında ikiside değil.. ama halk arasında biri olup diğeri olmayabilir yada ikiside enduro olabilir.
O yüzden marka model vererek konuşmak en güzeli Motor sınıfında anlaşamıyoruz  |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|