Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
suzeko Suzuki Grubu

|
Tarih: Sal Ksm 29, 2011 1:14 am Mesaj konusu: KARARMIŞ MANİFOLDA SON!!! MANİFOLD VE EGZOS TEMİZLİĞİ |
|
|
Arkadaşlar merhaba. Her nekadar Endurocu olsak ta, ucundan kenarından chopper binicileri gibi motorda kiri pası sevmeyenlerdenim. Geçen cuma yeni motorum Deli Kadir i (TDM 900) almamla birlikte iyileştirme, temizleme ve parlatma çalışmalarına başladım. Biraz eski modelli her motorun ortak sorunlarından biri de kararmış, korozyona uğramış manifold ve egzos borularıdır. Sanki sigaradan dişleri sararmış gibi(ığğğ) motorun göbeğinden çıkar ve insanın gözüne batarlar. Serviste 50 tl gibi bir bedelle temizliyorlar bizim buralarda. Ama istersek en fazla 12-13 tl ve biraz uğraşla pırıl pırıl manifold ve egzos borularımız olabilir aslında
Ben de motoru almamla ilk iş olarak bu parlatma olayına girdim. Daha önceden böyle bir topik açıldımı bilmiyorum ama arkadaşlara yardımcı olmak adına sadece yarım saat süren ve sonunda gerçekten iyi sonuç veren bu işlemi sizlerle paylaşmak istedim.
Benim deli kadirin sararmış ilk hali işte böyleydi.
gerçekten kötü değilmi. öyleyse başlayalım operasyona.
işte malzemeler...
gerekenler bir tabaka su zımparası (en ince taneli), bir kap su, sünger, üstübü ve küçük bir tüp pasta(dyo 6 tl). tabi ellerimizi tahrişten korumak için bulaşık eldiveni şart.
Önce küçük parçalara böldüğümüz su zımparamızı su ile kavuşturuyoruz 1 -2 dk su içinde bırakıp yumuşamasını bekliyoruz.
Bu arada süngerimizi de suya batırıp manifoldumuzu silip temizliyoruz.
sonra allah ne verdiyse deyip su zımparamızla manifoldu zımparalıyoruz. arada bir süngerle ıstatıp manifoldu yıkıyoruz.
zımparalama sonrası manifold biraz kendine geliyor. şimdi ufak çizikleri gidermek ve çıkmayan pislikleri çıkarmak için üstübü üzerine pasta sürüp manifolda birdaha girişiyoruz.
İşte son hali
Artık manifoldumuz parlıyor
Sadece 30 dk da kendi motorumuzu kendi emeğimiz ile parlak manifoldlara kavuşturmuş olduk. Üstelik 35 TL de bize kaldı Şaka bir yana herkezin kolaylıkla yapabileceği bir işlem. Umarım yararlı olabilmişimdir. Herkeze selamlar. Görüşmek üzere.....
 _________________ Önemli olan iyi sürmek değil, sürerken iyi hissetmektir.
Erkan TÜRKKAN
YAMAHA MT03
MASTEROFTORK |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
cagriklv Değerli Üye

|
Tarih: Sal Ksm 29, 2011 11:37 am Mesaj konusu: |
|
|
Emeğin karşılığı...Ellerine sağlık. _________________ Motorcu demek paylaşım,arkadaşlık ve dostluk demektir.
BMW R 1150 gs adventure
Vespa PX 200E
Atala bisiklet:D |
|
Başa dön |
|
 |
pelletizer Demirbaş Üye

|
Tarih: Sal Ksm 29, 2011 11:41 am Mesaj konusu: |
|
|
Erkan faydalı bir paylaşım olmuş ,sonuçda güzel.Emeklerine sağlık  _________________
  |
|
Başa dön |
|
 |
Enduromann Tecrübeli Üye

Kayıt: Feb 19, 2009 Mesajlar: 321 Nerden: Augsburg/Bavaria/Germany
|
Tarih: Sal Ksm 29, 2011 2:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
Güzel bir konu,
bu konuda benim de bir tuzum olsun.
Ne deniyor bu parcalara: evet manifoldlar, bu manifoldlari Elekro Politajli yedek parca olarak satin alindigi zaman yada Yeni Motorsiklet siparisinde bu konuya dikkat edilerek ve Elektro politajli siparis verildiginde Borularin sicakliginda güzel degisik bir renklere bürünüyor (lacivert, mavi, hafif sari,mor, vesayre) ve hep güzel temiz kaliyorlar aksine karariyor ve koyu kahverengi kaliyorlar hatda paslaniyorlar.
Isteyen sonradanda Manifoldlarini Elektro Politaj banyosuna sokturabilirler. Türkiyede bu banyolama ne kadar tutar onu bilemem. Belki bir arkadas Fiyati buraya ekliyebilir.
Selamlar _________________ NE MUTLU ENDUROCUYUM DIYENE
HONDA AT / 95 / BMW R1200 GS
Skype Adres.: Eniskoray Almanya
Ercan
ENDUROCUNUN KALP ATISI
http://img30.imageshack.us/my.php?image=motorsevdasi.mp4 |
|
Başa dön |
|
 |
Apn Tecrübeli Üye

|