Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Pts Ağu 15, 2011 9:35 am Mesaj konusu: Yağ Tahliyesi hakkında |
|
|
Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum, BMW grubuna hastayım hiçkimsenin motoru arıza maraz çıkarmıyor sanırım kimse birşeyler sormuyor anlatmıyor.Ne güzel.
ama ben çok yol yaptığımdan sanırım eskiyen yıprayan yada eskiyecek sorun çıakrtacak parçaların sinyallerini takip eden biri olarak karşılaştığım uyarıları burada sizlere ulaştırmakla, aynı sorunu yaşamış BMW kullanıcılarından hem yardım hemde sorunu yaşayanlara ışık olmak adına burada paylaşımlarda bulunmayı tercih ediyorum.
Evet gelelim cevap aradığımız soruya.
** Sağ tarafta orta sehpanın orada salınan hortumlardan Hava kutusundan gelenden yağ damlıyor. Dikkat etmeye başladım artık yağ damlama olayı arttı. Muhtemel sorun, arıza yada bu olaya sebep olan nedir? Bilgisi olan bilen varmıdır?
Teşekkürler. |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Çrş Ağu 17, 2011 10:03 am Mesaj konusu: |
|
|
Siteyi terk mi ettiler acaba?Kimse yokmu? |
|
Başa dön |
|
 |
tenereahmet Kıdemli Üye

|
Tarih: Çrş Ağu 17, 2011 2:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
Derdine derman olalım.Motoru yağını çok fazla koyuyorsun ve fazla olan
yağı motor kartelinden hava filitresi kutusuna bağlı hortumdan hava filit
resi kutusuna basıyor.Panikleme sorun yok yağını orjinal ölçülerinde koy
sorunun çözümlenir.Doktorundan önerilir.  _________________ ÇÖL TİLKİSİ |
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Prş Ağu 18, 2011 8:19 am Mesaj konusu: |
|
|
Günaydın, cevabın için teşekkür ediyorum ama bu geçen haftaya kadar yoktu birden bire ortaya çıktı ve bu (15/08/2011) pazartesinden bu yana takibimi sıkılaştırdım. motoru neredeyse itecek kadar yavaş sürüyorum servisten sıkıştırdığınız için atıyor dediler çünkü.
Yağ seviyesi ise şu anda minimum seviyesinde. ve bu seviyeye çağ çubuğunun min ve max'in tam ortasından geldi. hal böyleyken bile motoru park edip kontağı kapattığımda borudan yağ damlamıyo artık akıyo resmen!!!
Buraya yağ anladığım kadarı ile bir valfi yada bir sekmanı yada contayı aşarak geliyor.sıkıştırmasam bile yağ seviyeside minimum çizgisinde durduğu halde yağ taşımayı kesmedi. bu düzeneğin çalışma prensibinde bir hatamı oluştu acaba?
internette yaptığım araştırmada düzgün bir cevap vereni bulamadım ama cevaplar genelde şu yönde,sıralayayım.
1-sıkıştırma yapıyorsan yağ buharı burda yoğunlaşır dışarı dökülür
cevabım:sıkıştırma yapmıyorum
2-siboplar tam kapatmıyordur yağ burdan geçip hortum vasıtası ile dışarı dökülüyordur.
cevabım:ben böyle bir sorunda egzosttan duman atacağı kanaatindeyim aslında yada çalışmada problemler yaşayabilir.yağ artı ken sonu olur.
3-yağ oranı maxında üstündedir.
cevabım: şu anda minimum çizgisinde
4-aşağıda bir yerde conta var,o eskimiş.usta değiştirdi sorun halloldu.
cevabım:bunu yazana sordum conta aşağıda nereede diye.cevap yok. |
|
Başa dön |
|
 |
suzeko Suzuki Grubu

|
Tarih: Prş Ağu 18, 2011 9:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hocam sıkıştırma olayında ben de yaşadım. geçen gün racing makinalarla gazladım 210-220km civarı hızlara çıkıp indik. Mola yerinde birkaç birşey içip motorun yanına dönünce baktım ki yağ hortumun altına damlamış.. _________________ Önemli olan iyi sürmek değil, sürerken iyi hissetmektir.
Erkan TÜRKKAN
YAMAHA MT03
MASTEROFTORK |
|
Başa dön |
|
 |
|
|