Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
mithril17 Değerli Üye

|
Tarih: Cum Nis 08, 2011 1:25 pm Mesaj konusu: Transalp Fren Balatası |
|
|
Arkadaşlar bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum. Ben aradım ama bulamadım. 36.000 km de xl 650 Transalp in ön ve arka fren balatalarını değiştirmek istiyorum. Ancak Honda orjinal parçayı sanırım deprem dolayısıyla sağlamakta zorlanıyor. Temin etmek biraz zaman alabilir dedi servis. Ne yapmalıyım bazı farklı markalar var muadil. Onlardan temin edip takmalı mı yoksa biraz daha sabredip orjinal parçayı mı beklemeli. (Frenler aslında iyi tutuyor ancak sertleşip diskleri çizebileceği olasılığı üzerine değiştirmeyi düşündüm). Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler. |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Cum Nis 08, 2011 3:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
geçen gün ikinci deprem dalgası ile Japonya yine darbe aldı. 7.4 hemde tsunamili. Yakında otomotiv ve elektronik devi olan ülke sanırım çok ciddi ekonomik darbeler alacak. Ama japon devleri avrupada çeşitli ülkelerde fabrikalar ve üreticiler temin etmiş,tesisler kiralamışlardır. Deprem yüzünden parça gelememesi diye birşeyin söz konusu olduğunu sanmıyorum.Sorun şu anda Gümrük Kapılarında RÜŞVET dalgasının açığa çıkmasından kaynaklanıyordur. Bende aynı sorunu yaşıyorum 7günde gümrüğe teslim edilen almanya çıkışlı parçalarım istanbul aktarmalı 9 günde elimde oluyordu, şimdi 3 hafta beklemek zorunda kalıyorum. Ne biçim bi ülkede yaşıyoruz hiç anlamıyorum, bu kadar mı açsınız kapıdakiler. Bu kadarmı kontrolsüz, başsız devletin bu kademeleri. gemisini yürüten kaptan, çarkınıda kurmuş kimse dokunmuyor, kimseyi dokundurtmuyorda kurdukları sistem.eskiden Tapu dairelerinde vardı aynı rüşvet problemi. ev alıcan zenginsin uçlan bakalım, tapuya Allah düşürmesin derdi herkes.Haram para çoluğunun çocuğunun boğazından nasıl geçirir insanlar anlamak mümkün değil.Haram ya, veren haram zıkkım olsun diyerek veriyor.Neyse sistem olarak çökmüş olduğundan gümrükler parça mal sokmak zor bugünlerde.
balataların sertleşmesi nasıl birşeydir fikrim yok ama sürekli yumuşak kalması imkansız. çünkü teker döndükçe mikron ölçüde sürtünen iki eleman var orada. Disk merkezde devinim halinde ve ona temas halinde olan balatalar. her halikuarda ısının olduğu yerde bi süre sonra sertleşmede mutlaka olacaktır.ama bunun diski ne kadar yiyeceği hususunda disk yapılım esnasında mühendisler mutlaka hesap etmişlerdir... |
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Cum Nis 08, 2011 3:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hah bu arada benim motorumu ilk alıp diski değiştirdiğim kilometre 112bin kilometredir. Balatalarıda gayet güzel son gıdımına kadar sorunsuz kullandım. face balata konusunda yardımcı olabilir diyorum.bi cepten ulaşın. |
|
Başa dön |
|
 |
TRNSbariskan Tecrübeli Üye

|
Tarih: Cum Nis 08, 2011 4:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar mithril17,
Bir kaç çözüm önereceğim;
1- Brenta Marka balata alıp kullanabilirsin.(tavsiye ederim)
2- Gold Fren marka balata alıp kullanabilirsin.(tavsiye ederim)
3- Çok acilse, İzmir Honda bayii Yükseliş ile irtibata geçip kargo ile isteyebilirsin.
TEL: 0 232 373 70 70
4- face ya da emrello ya mesaj atabilirsin...
Keyifli sürüşler...  _________________ ENDURO...BENİM YOLUM
XL 650V
  |
|
Başa dön |
|
 |
emrello Kıdemli Üye

|
Tarih: Cmt Nis 09, 2011 12:25 am Mesaj konusu: |
|
|
Brenta öneririm ben de. Sahibinden.com'da çeşitli satıcılardan edinebilirsin. Artık iyice yaygınlaştı. Fiyatı da çok uygundur. Hiç pahalı markalara girme. İtalyan malıdır, kalitelidir. Ben arka frene takmıştım. 2000 km'dir falan kullanıyorum. Gayet güzel. Önler bitince onlara da Brenta takacağım. _________________ TA '07 (Anya) |
|
Başa dön |
|
 |
|
|