Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
MFY85 Katılımcı Üye

|
Tarih: Cmt Arl 11, 2010 7:38 pm Mesaj konusu: Hayalimi satıp... |
|
|
az once foruma üye oldum sanirim burasi dogru bir yer bu konuyu konusmak icin neyse..
hayalım olan ve beni hiç üzmemiş cok uzun yollar kattettiğim iyi ve kötü zamanimda yanimda olan duygusal bağın dibinde olan 91 model nissan 200sx s13 aracimi satip (maddi-manevi konular yuzunden) motora gecis yapmak istiyorum...arada sırada aklıma gelen bu konuyu uzun süre iş bulamamamdan dolayı artık iyice aklımdan çıkmaz oldu...neyse çok da duygusal konulara girmek istemiyorum desem de bukadar yeter : ) sanirim kendimi hala dört teker forumlarinda hissediyorum affedin :p
istedigim motorda aradigim ozellikler tamamiyle hircin cross karakteri
güçlü hazır ve uzun ömürlu cok yol yapacağım ama yüksekte olmak gücü hissetmek istiyorum sanirim daha açık olamam..
bütçem 15bin motorumu ve gerekli tüm ekipmanlarim için..
aklimdaki motorlar
*honda crf450x
(tamamiyle yaris uretilmis diyorlar bende oyle biliyorum ancak saatlik calismasi fln benim gundelik kullanmama engel mi? kafam esip biryere gidemezmiyim? hergun duzgun bakarak kullanamazmiyim? motor kirar şunu yapar bunu yapar bu yaris icin diyorlar okde ben araziye cikmicam yarismicam sonucta daha uzun ömürlü olmaz mi düzgün kullanımda?
*suzuki drz400sm
(hantal gibi geldi kullanmadim ama 37hp ve sesi ciliz geldi sahip olanlar bilgi verirlerse sevinirim sanki beni tatmin edemicekmis gibi dusunuyorum güç olarak)
*honda xr650r
( üretimi kalkmiş galiba yedek parca sorunu yasarsin deniliyor nekadar dogru nedir yani bu uretimden kalkma muhabbeti?alirsam elimde mi yatiricam onu?tr de parcasi yokmuş fln filan ? )
*yamaha xt660x
( tipini cok da sevmiyorum yani ama güzel motor arkadaşimda var ama ne bilim yani.. bi mesafe var sanki benimle onun arasinda pek kanim kaynamiyor gorunce)
kisacası hirçin görünümlü ama içi bi okadar olan uzun ömürlü kaba saba gündelikte surekli elim ayağim olacak bir motor ariyorum(cross-sm)
durum bu sevgili ve saygi deger üyeler
son 1 aydir surekli aklimda artik iş benden çiktı fikirlerim duygularim bir yana gerçek bilgilere ihtiyacim var çevremde de var böyle insanlar ama herkes extreeme farkli konuşuyor..yardımlarınızı bekliyorum... |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
posedon35 Tecrübeli Üye

|
Tarih: Cmt Arl 11, 2010 9:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
kardeşim aramıza hoşgeldin..
sana bir öneride daha bulunayıp bir göz at
WR450 yamahanın hoşuma giden bir modeli.
crf spesialler pist için ideal. zaten bildiğim kadarıyla onların trafiğe uyum belgesi verilmiyor. yanılıyor olabilirim ama sen yine bir araştır. |
|
Başa dön |
|
 |
sekoucdal Tecrübeli Üye

|
Tarih: Cmt Arl 11, 2010 10:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
Öncelikle hoşgeldin.
Eğer makinalar bu yazdıklarınla sınırlıysa.xt660r
hem yol hem arazi ikisindende bir nebze.Çünkü ikisi bir arada ancak bir nebze olabiliyor.
xr650 ve crf450 arazi makinası
drz400 le yolda xt660 kadar rahat olamazsın.
ama drz 400 le arazide xt660 dan daha rahat olursun
işte durum bu ben hem yol hem arazi (toprak yol patika ) yapacam diyosan
special le işin olmaz sakın bulaşma yanılırsın. |
|
Başa dön |
|
 |
__face__ BMW Grubu

|
Tarih: Cmt Arl 11, 2010 11:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
sekoucdal, Eline sağlık kardeşim...  _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
 |
ctolga21 Tecrübeli Üye

|
Tarih: Pzr Arl 12, 2010 12:13 am Mesaj konusu: Re: Hayalimi satıp... |
|
|
[quote="MFY85"]
istedigim motorda aradigim ozellikler tamamiyle hircin cross karakteri
güçlü hazır ve uzun ömürlu cok yol yapacağım ama yüksekte olmak gücü hissetmek istiyorum sanirim daha açık olamam..
bütçem 15bin motorumu ve gerekli tüm ekipmanlarim için..
aklimdaki motorlar
*honda crf450x
(tamamiyle yaris uretilmis diyorlar bende oyle biliyorum ancak saatlik calismasi fln benim gundelik kullanmama engel mi? kafam esip biryere gidemezmiyim? hergun duzgun bakarak kullanamazmiyim? motor kirar şunu yapar bunu yapar bu yaris icin diyorlar okde ben araziye cikmicam yarismicam sonucta daha uzun ömürlü olmaz mi düzgün kullanımda?
cevap: crf gercektende pistler için üretilmiş bi model. eğerki günlük yaşantınızda da kullanıcaksanız ki elim ayağım olucak diosunuz bu motor sizi yorabilir.
*suzuki drz400sm
(hantal gibi geldi kullanmadim ama 37hp ve sesi ciliz geldi sahip olanlar bilgi verirlerse sevinirim sanki beni tatmin edemicekmis gibi dusunuyorum güç olarak)
cevap: kesinlikle hantal deil hemde kesinlikle. çok hafif olmasına karşın beygiri az olmasına karşın harika bi torku var ara hızlanmaları müthiş. 1 2 ve 3üncü viteslerde her türlü kafa kaldırabilecek şehrin en hırcın çocuklarından biri ( abartıyorum sanıırm ama gercekten öle ) eğer hızlı yaşıcaksanız gerek araziye gerekse asfaltta son sürat ile işim olmaz ama atik olsun diyorsanız iş gürür bi alet. tek eksi tarafı (bana göre) supermoto lastikleri nin fiyatlarının yüksek olması. eğer yeni değişmiş bisecenek bulursanız ( lastğin üretim yılına mutlaka dikkat edin) kacırılmıcak bi motor olur heleki akro eksoz varsa tadından yenmez.
*honda xr650r
( üretimi kalkmiş galiba yedek parca sorunu yasarsin deniliyor nekadar dogru nedir yani bu uretimden kalkma muhabbeti?alirsam elimde mi yatiricam onu?tr de parcasi yokmuş fln filan ? )
cevap: XT600 E yamaha yı bu modele alternatif oalrak sunabilirim. ve sizi daha mutlu eder gibime geliyor. parca sıkıntısı cekmezsiniz.
*yamaha xt660x
( tipini cok da sevmiyorum yani ama güzel motor arkadaşimda var ama ne bilim yani.. bi mesafe var sanki benimle onun arasinda pek kanim kaynamiyor gorunce)
cevap : güzellik göreceli bi kavram. yakın bi arkadaşım çok yaktığı nı sölemekte. severen içinize sinerek binmeyecekseniz hiç bi anlamı olmaz bence o alışverisin.
ayrıca enduro olan hemen hemen bütün modelleri supermoto ya ufak ayarlarla cevirebiliyorsunuz. (şahsen ben97 model bi XT600E yi super motoya çevirme aşamasındayım. )
baktığınız cross modeller uzun soluklu sürüşlerde özellikle asfalt üzerinde sizi yorucak diye tahmin ediyorum. enduro modellere bakmanız da fayda var. kaba saba ama sağlam bi makine mesela XT660Z tenere olabilir.
kisacası hirçin görünümlü ama içi bi okadar olan uzun ömürlü kaba saba gündelikte surekli elim ayağim olacak bir motor ariyorum(cross-sm)
durum bu sevgili ve saygi deger üyeler
son 1 aydir surekli aklimda artik iş benden çiktı fikirlerim duygularim bir yana gerçek bilgilere ihtiyacim var çevremde de var böyle insanlar ama herkes extreeme farkli konuşuyor..yardımlarınızı bekliyorum... |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|