Ahmet Güngör | Bir Tutkudur Enduro! Atın sanki evrimleşip metale döndüğü devirlerden gelmiştir. Buram buram macera kokar. Her torku sonrakine can verir.
En uzun ve esnek ön amartisör oranıyla ve büyük çaplı cant çapıyla Devamı...
Alpaslan Kuzucan | Motosiklet Felsefesi Motosiklet sahibi olmak sizi motorcu yapmaz aynen piyano sahibi olmanın sizi müzisyen yapmayacağı gibi. Motorcular vardır,
ulaşımlarını motosikletle sağlayanlar vardır. Bir hedefe ulaşmak Devamı...
İyi olacak hastanın, doktor ayağına gelir derler ya aynen öyle oldu...
NOT: Bora Sadıcım da bu Atasözünün arkasından: Bahtsız Bedeviyi çöle Kutup ayısı öper dedi! Ve başladık gülmeye... İkimizin de bu çektirme davasına sinirlerimiz laçka olmuştu; buradan da açıkça belli oluyor...
Dükkanın hemen önüne doğal gaz tesisatı döşemek için İsmet usa (ismini burada öğrendim) tezgahını kurmuştu... Tezgahtaki oksijen kaynağını ve boruları görünce elime somunu aldım çıktım, tezgahtaki boruya somunu tutunca; İsmet usta: Hayrola dedi! Durumu anlattım! İsmet usta dedi ki: al getir malzemeyi ne gerekiyorsa yapalım!
Allah razı olsun be senden dedim...
ve işte işlemin fotoları:
Yukarıda görüldüğü gibi önce borumuz uzundu! Sonra Bora dediki bu boru çok uzun, içine salacağımız vidanın eğilmesine sebep olur! Mantıklı geldi ve İsmet usta verin kısaltalım dedi:
ve işte borumuz kısaldı:
Sonra somunu borunun içine sokup gönyesini alıp ortaladık:
Sonrada civatayı boruya iyice kaynattı İsmet ustamız:
ve işte somunumuz kaynadı:
ve soğutma:
İşte çektirmemiz oldu:
İsmet usta senden Allah bin kere razı olsun! Bu arada İsmet ustamızda daha önce motorlarla çok uğraşmış! Bizim zamanımızda MZ ler vardı bende az uğraşmadım onla dedi! işte gördüğünüz gibi yine Motorcu dayanışması ile çözdük çektirme mevzusunu...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız