Ahmet Güngör | Bir Tutkudur Enduro! Atın sanki evrimleşip metale döndüğü devirlerden gelmiştir. Buram buram macera kokar. Her torku sonrakine can verir.
En uzun ve esnek ön amartisör oranıyla ve büyük çaplı cant çapıyla Devamı...
Alpaslan Kuzucan | Motosiklet Felsefesi Motosiklet sahibi olmak sizi motorcu yapmaz aynen piyano sahibi olmanın sizi müzisyen yapmayacağı gibi. Motorcular vardır,
ulaşımlarını motosikletle sağlayanlar vardır. Bir hedefe ulaşmak Devamı...
Tarih: Pzr Ağu 29, 2010 5:53 pm Mesaj konusu: Enduro, Racing vs.. derken aslımızı bulduk çok şükür.
Herkese merhabalar, ben Konya'dan Bahadır. 33 yaşındayım, 17 yaşından bu yana motosiklet kullanıcısıyım. Bunca yıl süresince her türlü motosikleti zevk ile kullandım. İlk motosikletim KMX 125 ile cross/enduro arası bir yerle başladım bu çok keyifli dünyaya. Sonrasında KLX, KLR 650 derken ZZR1100 ile ilk racing e başlayıp ve arkasından 600RR ve değişik 600lüklerle devam ettim. Ancak bu racing sürecinden sonra 200 lük Ramzey, Pioneer vs çin cross enduroları ile aslımıza dönüş yaptım. Akabinde fazla adrenalin ile bayiden 0km R6 alarak SS e devam etsekte içimdeki enduro tutkusu ile bir de CRF 250x alarak içimdeki bu eksikliği durdurdum. Geçen sene R6 'yı ve 5-6 ay kadar önce de CRF mi satınca motosikletsiz kaldım ve en azından rüzgarı yeter deyip gittim 1 tane çin scooter ı almamla beraber Konya bayisinden 1 tane de 1000RR siparişi verdim.Ancak ödemesini yapmama rağmen 3 aydır beklediğim 1000RR ımın gecikmesi sebebiyle silkelenip, bu galiba bana bir ihtar diye düşünürek SS 'ten tamamıyla vazgeçme kararı aldım.
Şimdi uzun lafın kısası, 30-35000 TL aralığında 0km uzun yol makinası alacağım. Ve bu makinayla yurtdışı, daha da açıkçası Asya turuna çıkmayı düşünüyorum inşallah. Aklımda birçok makina var ama bu kadar uzun yol planı için açıkçası hangisi daha iyidir, uygundur, yeterlidir,, bilgim yok. BMW 1200gs Adventure, KTM 990 Adventure R, yeni Yamaha 1200 Tenere, Honda Varadero (yeni kasa geliyormuş galiba 2011), KTM 690 Rally, BMW 800GS .. baktıklarımdan bazıları. Daha önceden böyle uzun bir yol tecrübesi yapmış ve gerçekten binip kullanmış arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var. Herkese teşekkür ederim.
1. Problemsiz çok uzun yol yapabilecek bir makina olması lazım. (Tabiki full kasko vs yaptıracak olsamda motosikletin tüm aksamlarının gerçekten sağlam olması ve bir sıkıntı durumunda servis bulunabilirliği olmalı)
2.Yol boyunca artçımda olacak, bu sebeple hem sürücü hem de artçı için oturma posizyonu rahat olmalı,
3.Nispeten de olsa öyle çok fazla yakıt sarfiyatı olmayan bir makina olmalı.
Tarih: Çrş Eyl 01, 2010 9:17 am Mesaj konusu:
Her türlü yola gireceğim, dağ tepe patika ve asfalt, sürpriz yollar da cabası (ne çıkacağı belli olmaz) diyorsan,
Artçı ve sen konfor arıyorsan (haliyle uzun km'ler sizi bekliyor) popo meselesi
Sağlamlık ve kalite arıyorsan, servis ağı - yedek parça vb gibi bir çok soruya cevap arıyorsan,
Nacizane fikrim; biraz klasik olacak ama Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok..
Denenmişlere bakmak lazım diyorum ve son nokta R1200GS Adventure (bence tabii)
Yalnız yukarda bahsettiğin 30-35 bin liraya ADV'nin ancak ikinci elini alırsınız
Aksesuarlar ve çanta seti hariç net satış fiyatı 24.800 Euro'dur.
Böylesi macera kokan "bir tura çıkıyorum" demek bile insanı heyecanlandırmaya yetiyor
İnşallah en kısa zamanda hayallerini gerçekleştirirsin
----------
Not: Yolda motosikletin arıza yapması, şasenin çatlaması, lastik yarılması, iyi bir usta ve yedek parçanın bulunamaması bile bu maceranın bir parçası olacağından çok da kafana takma ver gazı çık yola derim. Herşey olacağına varıyor zaten. Yeter ki sen bu sürprizlere hazırlıklı ol arkadaşım. Vespa ile dünyayı defalarca dolaşan uçuk gezginler var... _________________ Gökşin Y.KIVANÇ
Honda CRF1000L Africa Twin & SYM Fiddle II 125
OSCAR | Golden Retriever
Kayıt: Feb 19, 2009 Mesajlar: 321 Nerden: Augsburg/Bavaria/Germany OFFLINE
Tarih: Çrş Eyl 01, 2010 3:57 pm Mesaj konusu:
Bahadir Kardesim,
Aramiza hosgeldin.
hersey gönlünce olsun derim, ama benim tavsiyem, sen 35 bin den fazla harcarim dersen, Ful aksesuar ve Canta setleriyle 1200 GS Adv satin al derim. Fakat yazmis oldugun gibi 30 ile 35 bin harcarim dersen o zaman gine Ful aksesuar Honda Varadero derim. Önemli konu artci icin arka Sepetin SIRT Dayamali ve yan dayamaliklari olsun.
GPS inide unutma, bence konforlu seyahat olur.
Göksin Agbi,
türkiye ve almanya daki 1200 GS Adv aradaki fiyatin farki bu kadar olacagina tahmin etmezdim. Ben hesaplatdim gecenlerde Ful aksesuar ve Canta setleri dahil 17.800,-€
Yan Alman komsum Münich de Calismakda. Istersen benim üzerimden % 24 indirimli aliyim diyor, motor 6 ay onun adina kayitli olacakmis? Nasil olur arastirmam gerekiyor, sonra kaz...... oturmayalim
Saygilar _________________ NE MUTLU ENDUROCUYUM DIYENE
HONDA AT / 95 / BMW R1200 GS
Skype Adres.: Eniskoray Almanya
Böylesi macera kokan "bir tura çıkıyorum" demek bile insanı heyecanlandırmaya yetiyor
İnşallah en kısa zamanda hayallerini gerçekleştirirsin
Evet abi tamamen doğru, gerçekten düşünmek bile yetiyor.
Aslınca uzak doğuya ve Asya insanlarına pek uzak değilim, gençlik yıllarında bi ara Seoul 'de bulunmuş LG Electronic te çalışmıştım. Sonra sındada Çinde muhtelif yerlerde takıldık bi de üzerine evliliği Shangai dan yapınca bizde Asya insanı olduk birazcık . Zaten planımın bir parçasıda bu taraflardan muteber. Evet yok canım daha neler dese de herkes, şu kısa ölümlü dünyada yapmadım diye içimde kalmasından iyidir. Kazandığımızı tatillerimiz de Emirates 'in sıkış pıkış uçaklarına yedirmektense, 95 oktanı makinaya yedirip, birçok bonusu (rüzgar, adrenalin, değişik yerler kültürler vs) da yanında bedavaya getirmek çok daha hoş.
----------
Almanya 'dan yazan Enduromann abim, teşekkür ederim mesajınız için, hoşbulduk. Dediğiniz üzere artçı hassas konu, zira sürücü artçı kadar konfora odaklanmıyor (odaklanamıyor) sürmek ve konsantrasyon telaşesinden. Kaç sefer racingle yol yaptım artçımla, en fazla bileklerim ağrımış olsa da motordan inip artçıma baktığımda her halinden beni dövmek istediğini anlayabiliyordum. Dediğiniz üzere sırt ve yan destekli çantalardan takacağım inşallah.
Yanlız gerçekten her ne kadar BMW nin memleketi olsada aramızdaki farkın bu kadar büyük olması da insanın çok ağrına gidiyor. Yani oradan alıp 6 ayda bir (sanırım) giriş çıkış yapmayı, yada plakasız binilen tam cross tarzı birşey olsa plakasız binmeyi göze alacağım inanın. Yani burada gerçekten BMW çok çok pahalı. Bu sebeple acaba diyorum şu bekleyip durduğumuz, hergün spy photo larını google lardan arattığımız 2011 Varaderoyu mu beklesek ne dersiniz ?
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız