Ahmet Güngör | Bir Tutkudur Enduro! Atın sanki evrimleşip metale döndüğü devirlerden gelmiştir. Buram buram macera kokar. Her torku sonrakine can verir.
En uzun ve esnek ön amartisör oranıyla ve büyük çaplı cant çapıyla Devamı...
Alpaslan Kuzucan | Motosiklet Felsefesi Motosiklet sahibi olmak sizi motorcu yapmaz aynen piyano sahibi olmanın sizi müzisyen yapmayacağı gibi. Motorcular vardır,
ulaşımlarını motosikletle sağlayanlar vardır. Bir hedefe ulaşmak Devamı...
Tarih: Pzr Ağu 29, 2010 10:15 pm Mesaj konusu:
Yazından asfalt kullanıcısı olduğunu anlıyoruz. Bu durumda benim önerim Dulop Trailmax. Senin ölçülerinde lastiği var mı bilmiyorum. Daytona motor satıyor. Asfalttan çıktığında veya mıcıra girdiğinde keyif veren bir lastik değil. Ancak asfaltta çok başarılı. Hele ki yağmurda süper. Isınma problemi yok, hatta sanki lastik hep sıcak gibi. Önceden oldukça pahalı idi yalnız şimdilerde fiyatları çok düştü diye biliyorum. Daytona motor ile iletişime geçersen uygun boyutu var mı öğrenebilirsin.
Peki ben niye Contiescape kullanmıyorum? Çünkü toprak ve çakıllı yollarda çok daha başarılı. Ama sana uygun boyutu yoktur sanırım.
Benim diyebileceğim bu kadar.
Hangi lastiği seçersen seç, istediğin sürüş keyfini yakalarsın umarım. _________________ "in the land of the blind, one eyed is the king..."
Tarih: Çrş Eyl 01, 2010 3:32 am Mesaj konusu:
Sürüşleriniz asfalt ağırlıklı olduğundan Metzeler Torance ı öneririm.
Torance EXP ise Tourance a göre biraz daha da asfalt olan bir model...
Hem arazi hem de asfalt olsun derseniz size şiddetle
Metzeler ENDURO 3 Sahara yı öneririm...İki yol modelinde de performansı çok iyi...
3000km. kullandım çok memnunum...kısacası her yolun lastiği...
Fakat yazılarınızda lastiklerinizin (ön ve arka) üretim yılının 2001 olduğunu belirtmişsiniz.
Eğer öyle ise en kısa zamanda lastiğinizi değiştirmenizi öneririm.
Çünkü lastikleriniz km. yapmasanız bile 4-5 yıl sonunda sertleşir ve yol tutuşu çok zayıflar.
Lastiğinize yakından baktığınızda 3-4mm.lik küçük yarıklar göreceksiniz.
Ayrıca frenlerinizi deneyin... biraz zorladığınızda lastiğinizin kaydığını göreceksiniz...
NOT:Yeni lastiğinizi aldığınızda, üretiminin en fazla 1 yıllık olmasına dikkat ediniz...
Tarih: Çrş Eyl 01, 2010 1:13 pm Mesaj konusu:
HTBAYDAR ve TRNbariskan,
önerileriniz için çok teşekkkür ederim. Dikkate alacağım.
Araziye tabii ki giriyorum, bozuk köy yollarında da kullanıyorum.
Ancak insan bozuk yolda zaten risk almıyor, oysa asfalt sürprizlerle dolu, çukur , ıslaklık,oya , mazot..ve ben aşırı yağmurda da motor üerindeyim.. bu nedenle asfaltta kaymaması öneml.
Lastiğim her nekadar 2001 dese de o çatlaklar henüz yok ve gevrek de değil.. Bu da trailwing'in dayanıklı-uzuın ömürlü bir lastik olduğunu gösteriyor.
Metzeller Tourance ve Michelin Anake 2 arasında gidip geliyorum..
Fiat alıyorum.Sizlere döneceğim tekrar. _________________ Transalp Oleyyyy!
Ufuk Özışık Siyah Transalp 2008 (XL 650)
"Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?"
Çizebilirdim ben, Abidin olsam:
"Siyah TRANSALP'imde kıvrılarak giden uzun ince bir yolda resmederek beni . &
Tarih: Çrş Eyl 01, 2010 1:15 pm Mesaj konusu:
Metzeller 3 enduro sahara da aklımda tabii ki. _________________ Transalp Oleyyyy!
Ufuk Özışık Siyah Transalp 2008 (XL 650)
"Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?"
Çizebilirdim ben, Abidin olsam:
"Siyah TRANSALP'imde kıvrılarak giden uzun ince bir yolda resmederek beni . &
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız