Ahmet Güngör | Bir Tutkudur Enduro! Atın sanki evrimleşip metale döndüğü devirlerden gelmiştir. Buram buram macera kokar. Her torku sonrakine can verir.
En uzun ve esnek ön amartisör oranıyla ve büyük çaplı cant çapıyla Devamı...
Alpaslan Kuzucan | Motosiklet Felsefesi Motosiklet sahibi olmak sizi motorcu yapmaz aynen piyano sahibi olmanın sizi müzisyen yapmayacağı gibi. Motorcular vardır,
ulaşımlarını motosikletle sağlayanlar vardır. Bir hedefe ulaşmak Devamı...
Tarih: Sal Ağu 24, 2010 2:56 pm Mesaj konusu: transalp için lastik değişim zamanı, seçimi
Honda Transalp'im 3 yılını doldurdu. (2007 ağustosda aldım, 11.000km yol yaptım, %98 i asfalt ağırlıklı, yaz kış kullandım.. Antalya'nın sıcağını da hesaba katmalı)
Lastiklerimde dıştan bakılıdığında sorun yuok, diş kalınlığı çok iyi. Sürüşte de sorun yaşadım diyemem, agresif kullanmıyorum zaten.
Lastik hamurunun sertleşmesi nedeniyle değişim gerekiyor denilir, üstelik bir de kullanım ömrü var , üretimden itibaren 4 -5 yıl .
Değişim için ne önerirsiniz..?
Lastik kıvamını ölçebilen bir makinam olsa ( tırnak değil tbii ki ) )
ölçebilsem..
1.Yeni üretim lastikler ne zaman giriş yapıyor ülkemize?
2.Asfalt ağırlıklı, ıslak zemin de olacak dediğime göre Hangi lastik, hangi model..?
3.Nereden almak daha karlı?, Güvenilir..?
(2011 yılının yazına girerken değişimi gerçekleştireceğim.)Ön hazırlık, arama , bulma...Yapılmış testler ve öneriler..sizden gelecejk değerli öneriler...
Zamanım bol olacak.
Teşekkürlerimle... _________________ Transalp Oleyyyy!
Ufuk Özışık Siyah Transalp 2008 (XL 650)
"Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?"
Çizebilirdim ben, Abidin olsam:
"Siyah TRANSALP'imde kıvrılarak giden uzun ince bir yolda resmederek beni . &
Tarih: Sal Ağu 24, 2010 3:02 pm Mesaj konusu:
Motorrad dergisi 2005 de 3 büyük enduro için lastik testi yapmıştı. Pistte , eskime yol tutuş ve tur zamanı, ve yolda kullanım rahatlığı , yol tutuş, güvenlik.
Kullanılan motorlar: DL-1000/650--Varadero--1200GS
sonuçları aşağıda:
Michelin Anakee
Yumuşak,pahalı,kısa ömürlü,iyi yol tutuş,%30 off road,ıslak kuru iyi.8-9000 km de bittiği söyleniyor ama iyi yol tutuyor.
pirelli
scorpion syncro
asfalt lastiği,yumuşak ,iyi yol tutuş,orta ömür,kuru da çok iyi
mt-90 st
% 30 off road,yumuşak,uzun ömür.trailwingden iyi.ıslak kuru iyi
metzeler
tourance exp yeni çıktı takip ediniz,mükemmel deniliyor.
roadtec z6w
tam asfalt,kuruda çok iyi,uzun ömür,yumuşak..%100 asfalt
continental;
Roadattack
% 100 asfalt,yarış lastiğine benziyor,kuruda çok iyi,uzun ömür..
Tam not alan avon marka lastikleri Türkiye de gören var mı?
Forumlarda aradığımda karşıma hep Metzeller çıkıyor..
Sizin önerileriniz nedir..? _________________ Transalp Oleyyyy!
Ufuk Özışık Siyah Transalp 2008 (XL 650)
"Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?"
Çizebilirdim ben, Abidin olsam:
"Siyah TRANSALP'imde kıvrılarak giden uzun ince bir yolda resmederek beni . &
bn anake-2 kullanıcısı olarak konusuyorum; yakalaşık 2.5 ay önce taktırdım ıslakta kuruda asfaltta arazide toplamda 4500km yaptım bence cok iyi hatta ondan bile iyi _________________ ÖzgürlükRüzgarlaBaşlar
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız