Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
unique Tecrübeli Üye

|
Tarih: Pts Hzr 07, 2010 9:01 pm Mesaj konusu: Aprilia Pegaso 650 yağ değişimi ve sonrası.. |
|
|
Selam,
150 km önce motorumun ilk yağ ve filtre değişimini Kadıköy Mert (ferco yetkili) ustada yaptım.
Motorex marka 10/40 yağ ve filtre değişiminden sonra motorda tuhaflıklar başladı. Arka fren haddinden daha yukarda kilitlenmeye başladı, debriyaj daha üstte kavramaya başladı.
3. vitesten bir anda 1. vitese indi, boşa alırken çok zorlanıyorum ayrıca.
Debriyaja basıp ileri geri hareket ettirmek istediğim zaman ise vites sanki yarım kalıyor gibi ileri geri zor hareket ediyor. Boş ışığını gördüğüm zaman çalıştırıp vitese aldığım zaman debriyajı bırakmadan stop eti.
Çalıştırmak istediğim zaman ise elim debriyajda olsun yada vites boşta olsun motor ileri atlıyor, yani viteste kalıyor gibi sanki.
Boşa almak için çok uğraşıyorum, yukarı aşağı epeyce zorluyor beni, motoru hareket ettirdiğim zaman düzeliyor.
Nedir bunlar sizce arkadaşlar? Yardımcı olur musunuz lütfen..!
Ayrıca arka fren müşürüde bozuk sanırım, renault 5 uyar diye bazı konular okumuştum ama kaç model renault 5 yada nasıl bir müşür?
Ürün kodu felan varsa yardımlarınızı rica ederim.
Teşekkürler. |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
matafix Tecrübeli Üye

|
Tarih: Sal Hzr 08, 2010 9:54 am Mesaj konusu: |
|
|
aprilia bikers türkiye sitesine girersen işini daha çabuk halledersin..orada muhakkak yardımcı olurlar... |
|
Başa dön |
|
 |
MAQARA Demirbaş Üye

|
Tarih: Sal Hzr 08, 2010 8:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
yağ değişimi ile alakası yok bunların
debriyaj ayarın değişmiş sadece _________________
 |
|
Başa dön |
|
 |
serter Tecrübeli Üye

|
Tarih: Çrş Hzr 09, 2010 2:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
MAQARA nın dediği gibi
Yağ değişimiyle alakası yok
debriyaj kaçırıyordur,ki buda extra bir durum yoksa debriyaj balatasından kaynaklanıyordur. _________________ Xı-,XI,XI+ |
|
Başa dön |
|
 |
unique Tecrübeli Üye

|
Tarih: Pts Hzr 14, 2010 8:33 am Mesaj konusu: |
|
|
Çok teşekkür ederim.
Aynen aldım arkadaşlar bu hafta sonu elime tornavida ve penseyi anahtarı giriştim makineye..
Gördük ki, Usta sorun var geçişlerde dediğimiz kişilere "yok sana sana öyle geliyor bin git" cevabına inanmaya içimin el vermemesi konusunda haklıymışım.
Debriyaj teli koptu kopacak.. Sıktık. Gerdikdik, sorun nispeten %80 azaldı. Hala 1-2 yada 2-1 arası bir tuhaf.. Onuda halledeceğiz yarın inşallah.
Fren, arka bitmiş, elimde balata var. Ön içinde 35 tl bu işi hallediyor
Sonra muhtemel yağ durumu yeniden gözden geçecek, sonrasında sizinle yeniden durumu tartışıyor oluruz arkadaşlar..
Hepinize teşekkürler. |
|
Başa dön |
|
 |
|
|