Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Triumph Tecrübeli Üye
|
Tarih: Pts Mar 23, 2009 12:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
ozan yayların boyu tam eşit olacak biri birinden sert olursa yayın düşük olan tarafına ön frenlemede dalma yapar 350 gr çok amortisörün esneme kabiliyeti
azalıyor bu durumdada sert çukurlarda direksiyon furç rulmanlarını bozar yani
anlıcan yayların tansiyonu eşit olmalı ki sert frenlemede iki yayın bastığı güç eşit olmalı hangisi düşük ise o yöne motor çeker arazi amaçlı kullanacaksan eğer
300gr koyuyoruz ki tümseklerden atlandığında amortisörler dibe vurup iç pompaya
zarar vermesin pompaya fazla basınç yapmasın çünki keçelerini dışa çıkartır ve yağ kaçağına sebeb olur.. _________________ HÜSNÜ ÇAKAR
efsane satıldı ruhu yüreğimde saklı TRİUMPH daytona 650cc (efsane baba yadigarı) |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
ahmt2003 Tecrübeli Üye
|
Tarih: Pts Mar 23, 2009 3:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşım ben kanuni alanya servisiyim bahsetmiş olduğunuz makinaya 300 gr koyun bir sorun olmuyor.fabrika verisi yok.firma bildirmemiş,kendilerininde bildiğini sanmıyorum.birdaha tecrübe olsun amartisör yağı boşaltırken çıkan yağın miktarını ölç bir fikrin olur |
|
Başa dön |
|
|
ozanzumrut Değerli Üye
|
Tarih: Pts Mar 23, 2009 8:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim yağı ölçme kısmına gelince ilk motorcu doldurdu ama ölçmeden biraz fazla koydum dedi sert olsun yola tutunsun diye dedi ve şanzıman yağı koydu kırmızı,ben daha sonra konuyla ilgili araşırma yaptım en iyisinin amortisörler için üretilmiş yağlar olduğunu öğrendim.ama yağ miktarını bilmediğim için öğrenmek istedim.1 litre bidonda olan yağdan zaten 300 ml kalmıştı demekki usta 350 gr koymuştu.yardımlarınız için sağolun... |
|
Başa dön |
|
|
ozanzumrut Değerli Üye
|
Tarih: Cum May 08, 2009 11:40 am Mesaj konusu: |
|
|
teşekkürler. |
|
Başa dön |
|
|
ozanzumrut Değerli Üye
|
Tarih: Cmt Nis 17, 2010 10:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
kanuni enduro 200 modelinin ön amortisörüne konan yağ miktarı 250_260 ml sorun yağ oranında değil kullanılan yağdaymış.içinde kullanılan yağ 30w kalın amortisör yağı sönümleme yapan piston delikleri 5 mm 10 w yağ çok ince geldiğinden amortisör sönümleme yapamıyor.kalın 30 w yağ kullanılıyor. |
|
Başa dön |
|
|
|
|