| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
emrello Kıdemli Üye

|
Tarih: Sal Şub 16, 2010 1:43 pm Mesaj konusu: Motosiklet hız sınırı düzeltme talebi |
|
|
Arkadaşlar şehirlerarası yollardaki 70 km/s hız sınırı gerçekten çok düşük; hatta bizi tehlikeye atabilecek kadar düşük.
Başka bir sitede bununla ilgili bir konu açılmıştı. Konunun muhatabının TBMM olduğunu öğrenince biraz araştırdım. Bu konudaki taleplerimizi TBMM Dilekçe Komisyonu'na gönderebileceğimizi düşünüyorum (hatta ben gönderdim bile).
Dilekçe komisyonunun sayfası:
http://www.tbmm.gov.tr/komisyon/dilekce/index.htm
Ben biraz diğer forumdaki benzer bir dilekçeden alarak, biraz da kendimden katarak bir dilekçe hazırladım. İsteyenler aşağıdaki örneği kullanabilir veya eklemeler de yapabilirsiniz.
Yapmanız gereken sadece (0312) 420 53 65 numaralı faksa dilekçeniizi göndermek veya "Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu 06543 Bakanlıklar - ANKARA" adresine postalamak.
Tarih, ad-soyadı, adres ve imzanızı eklemeyi unutmayın. Dilekçemiz bu (ihmal etmeyelim, sayının fazla olması önemli):
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ
DİLEKÇE KOMİSYONU
TARİH ../../2010
Konu : MOTOSİKLETLER İÇİN HIZ SINIRININ YENİDEN DÜZENLENMESİ
Karayolunda seyreden hemen tüm araçlar şehirlerarası yollarda 80-90 km/s hız sınırına sahipken, teknolojik açıdan artık oldukça gelişmiş bir durumda olan, günümüz araç standartlarından aşağı kalmayan fren ve yönlendirme sistemlerine sahip motosikletler için geçerli olan 70 km/s hız sınırı uygulamasının düzeltilerek, motosikletler için şehirlerarası yollardaki hız sınırlamasının otomobil hız sınırlarına paralel hale getirilmesi bir gereklilik haline gelmiştir.
Şehirlerarası karayollarında hemen tüm araçların sürat limitlerinin altında kalan 70 km/s hız sınırı uygulaması nedeniyle, biz motosiklet sürücüleri ağır araçlardan bile yavaş seyretmek zorunda kalmaktayız. Bu durum, yapısı gereği hafif olan motosikletlerin, ağır araçlardan kaynaklanan tehlikeli türbülanslardan etkilenmesi, sollama girişiminde bulunan ağır araçların yol dışına atması, taş-moloz sıçratması riskine maruz kalması sonucunu doğurmaktadır.
70 km/s hız sınırına uymak zorunda kalan motosiklet sürücüleri sürekli olarak başka araçlar tarafından sıkıştırılmakta veya sıklıkla yaşanan yakın takipler neticesinde risk altında kalmaktadır. Şehirlerarası karayollarında güvenli bir sürüş sağlamak adına, makul bir hız olan 90 km/s sürate çıkılması durumunda ise motosiklet sürücüleri ağır trafik cezalarıyla karşı karşıya kalmaktadır.
Motosiklet sürücülerinin ve trafiğin genel güvenliğinin iyileştirilmesi amacıyla motosikletler için hız sınırlarının otomobil hız sınırlarına paralel şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.
Saygılarımla arz ederim.
Adı Soyadı
İmza
Adres:
İlçe / İL _________________ TA '07 (Anya) |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
| Başa dön |
|
 |
trekkermeister Tecrübeli Üye

|
Tarih: Sal Şub 16, 2010 3:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
Dostum.Motosikletcilerin en büyük sorunlarından birine değinmişsin.Fakat yıllardır bu konuda uğraşan motosiklet dernekleri ve kulüpleri hala bir sonuç alamadılar.Bu yasaları hazırlayan uzmanlar neden hep yarım yamalak işler yaparlar anlamış değilim.jiplerde aynı statüdeydi onları otomobillerle aynı konuma getirdiler.Yasayı hazırlayan komisyonda bir kişi bile bu soruna değinmezmi.Akıl alır gibi değil yani.Motosiklet federasyonu ne yapar anlayabilmiş değilim.Birbirileri ile kavga etmekten bu gibi sorunlar hep askıda kalıyor.Ben bu sorunların çözüleceğine inanmıyorum fakat yinede göndericem. _________________ TransALP-05
Twister -04 |
|
| Başa dön |
|
 |
trekkermeister Tecrübeli Üye

|
Tarih: Sal Şub 16, 2010 3:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
82 km ile ceza yediğimi bilirim.İnsan nefret ediyor Türkiye'de gezmekten. _________________ TransALP-05
Twister -04 |
|
| Başa dön |
|
 |
emrello Kıdemli Üye

|
Tarih: Sal Şub 16, 2010 3:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
| trekkermeister demiş ki: |
| Dostum.Motosikletcilerin en büyük sorunlarından birine değinmişsin.Fakat yıllardır bu konuda uğraşan motosiklet dernekleri ve kulüpleri hala bir sonuç alamadılar.Bu yasaları hazırlayan uzmanlar neden hep yarım yamalak işler yaparlar anlamış değilim.jiplerde aynı statüdeydi onları otomobillerle aynı konuma getirdiler.Yasayı hazırlayan komisyonda bir kişi bile bu soruna değinmezmi.Akıl alır gibi değil yani.Motosiklet federasyonu ne yapar anlayabilmiş değilim.Birbirileri ile kavga etmekten bu gibi sorunlar hep askıda kalıyor.Ben bu sorunların çözüleceğine inanmıyorum fakat yinede göndericem. |
Bazen basit hareketler büyük sonuçlar doğururlar; en azından elimizden geleni yapmış oluruz. Ben faksladım bile.
Elimizi korkak alıştırmayalım!  _________________ TA '07 (Anya) |
|
| Başa dön |
|
 |
matafix Tecrübeli Üye

|
Tarih: Sal Şub 16, 2010 3:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
keşke yapsalar..ama malesef olmuyor ..gerekçelerinide bilmiyoruz neye dayandırdıklarını anlayamıyoruz...yolda bazen tartışıyoruz trafikçilerle onlar bile anlam veremiyor....bu yaz karadenize giderken ..radar cezası yemedim..aslında ..limitlerim otomobil le aynıydı..aklı selim trafikçiler olmasa yanarız ..adım atamayız... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|