Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

Endurocu

Endurocu

Endurocu

Endurocu

Endurocu


 
Site Girişi
Üye Adı:
Şifre:

Şifremi unuttum!
   Hemen Üye Ol

Members List Üyelik
Son Üye:Dakarist
Bugün:0
Dün:0
Toplam:8715

Sitede şu anda toplam 1898 aktif kullanıcı
ve ziyaretçi gezmektedir.
 


 
APRILIA BMW HONDA KAWASAKI KTM MOTOGUZZI SUZUKI YAMAHA
 

 
 

Kawasaki ER6-F

Merhaba,

Sitenizin yeni üyelerinden biriyim. Motosiklet üzerinde ise 20 yıla yakın bir tecrübem var. Sizlere 2006 yılından bu yana kullandığım Kawasaki ER6-F (siyah renk) modeli hakkında izlenimlerimi ve tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım.

ER6- F' imi 9.000 Km'de aldım ve şuan 17.000 Km'ye doğru gidiyor. Kawasaki Türkiye distribütörü olan Z-Moto'nun (www.kawasaki.com.tr) sitesinde ER6-f modelinin teknik verileri aşağıdadır:

TEKNİK ÖZELLİKLERİ:

Motor tipi: 4-zamanlı,su soğutmalı,Paralel Çift silindir
Silindir hacmi: 649 cc
Silindir, Çap x Strok: 83 x 60 mm
Sıkıştırma oranı: 11.3:1
Sübap sistemi: DOHC,8 Sübap
Maksimum güç: 72 PS / 8500 rpm
Maksimum tork: 66 N.m ( 6.7 Kgf.m) /7000 rpm
Karbüratör: Full enjektör
Ateşleme: Dijital TCBI
Marş sistemi: Elektrik
Şanzıman: 6 - vites
Şasi tipi: Yüksek Gerilimli Çelik
Kaster / Trail: 25' / 106 mm
Süspansiyon Ön: 41 mm Teleskopik çatal
Süspansiyon Arka: Ön yükleme ayarlı çift
Lastik Ön / Arka: 120/70-17 / 160/60-17
Fren Ön: Çift Disk 300 mm, Çift piston kaliper
Fren Arka: Tek disk 220 mm
Tekerlek Çalışması Ön / Arka: 120 / 125 mm
Boyutlar U x G x Y: 2105x760x1210 mm
Aks açıklığı: 1410 mm
Sele yüksekliği: 790 mm
Yakıt kapasitesi: 15.5 Lt
Kuru ağırlık: 178.5 Kg
İmalat yeri: Japonya

Dizayn ve Konfor:
Bu modelin en çok siyah rengini beğeniyorum. Öne doğru genişleyen kaslı görüntüsü bence ER6-F'e avına atılmaya hazır bir panter duruşu veriyor. Modern çizgileri yan grenajları 2 ampullu far sistemi ve kaslı yapısıyla ER6-F dikkatleri üzerine çeken bir motor. Üzerindeyken gözlerin beni takip ettiğini ve içlerindeki kem gözlerden nazar değdireceğini düşünüyorum. Allah korusun. ER6-F spor görünümlü bir touring motosiklet. Üzerine dik oturuyorsunuz buda uzun yolculuklarda rahat olacağınız anlamına geliyor. Bu rahatlığı artçı için söyleyemeyeğim. 1.200 Km'ye yakın artçılı bir gezim oldu, artçım her frenlemede öne doğru kayıyor ve koltuğun rahat olmadığından yakınıyordu. Koltuk tek parça ve motorun spor görünümünden taviz vermemek için artçı kısmı dar tutulmuş sanırım. ER6-F ile artçılı uzun yolculuk yapacaklara tavsiyem artçının altına sünger-minder vs.ayarlasınlar. Kıçınız ağrır haberiniz ola, benden söylemesi.

Motorun bilinen en büyük problemi - ben de yaşadım - Ön grenajlardan gelen cızırtı-zırıltı. Bu problemin yeni modellerde olup olmadığını bilmiyorum ama netten yaptığım araştırmada kullanıcıların bir çoğu bundan şikayetçi. Ben grenajları söküp bağlantı-temas yerlerine iki taraflı bant çektim zırıltı kesildi. Z- Moto buradan tekrar yazıyorum buna bir çözüm. Kawasaki adına yakışmıyor bu zırlamalar.

Motosikletde orta sehpa yok. Yan sehpa ile idare edeceksiniz. Zaten orta sehpa en fazla zincir yağlamada lazım oluyor. Ben bunu yan ayak üzerine daha fazla yatırarak arka tekerin yerle temasını keserek yapıyorum. (2 kişi gerekiyor- şişşşt bilader bi el atsana vs.)

Motor:
Paralel çift silindirli 650 cc.lik makine 8.500 devirde 72 beygir güç ve 7.000 devirde azami nm tork veriyor. Bu ne demek? Kısaca bacaklarınızın arasında zapt etmesi kolay bir o kadar da güçlü, seri, zırt pırt vitesle oynatmayacak bir canavar var demek. Kullandığım diğer motorlara göre vites geçişleri daha sert, ustalar: “Kawalar böyledir” diyorlar. Ben onların yalancısıyım. Motorun arkası hafif, ağırlık merkezi önde ve altta. Bu da özellikle kalkışlarda ve ıslak zeminde gazı fazla açınca kıçını kaydırmasına sebep oluyor. ER6'nın eksozu motorun alt kısmında, tok bir çift silindir sesi veriyor. Ben özellikle 120-140 km'lik hızlarda uzun yolda çıkarttığı sese bayılıyorum. Sesi anlatmak zor, dinlemek lazım. Titreşim yok gibi bişey kişisel olmakla birliklte kesinlikle rahatsız edecek seviyede değil.

Motorun en önemli artısı yakıt tüketimi. Benim tespitlerime göre 650 cc'lik makine 100 km'de 4 ila 5,5 Lt arasında bir tüketim sunuyor. Yeni nesil full enjeksiyonlu ve standart olarak kullanılan iridyum bujilerin bunda katkısı olsa gerek. Motorun azami hızını ben 218 Km olarak test ettim. Sanırım kadranda gösterdiği 220 Km'ye de çıkar yada geçer. Hızı sevmediğim için denemedim. Bana göre fazlasıyla hızlı bir motor.

Özetle:
Kawasaki ER6-F 'in artıları: Başta yakıt ekonomisi, spor görünümü, kullanım ve manevra kolaylığı (boyu kısa olanlarda bu motoru rahat zapt eder), yıkanabilir hava filtresi, yüksek tork.

Eksileri:
Uzun boylu olanlar için bu motor altında küçük kalıyor, insan az daha yüksek olsun istiyor, arka tekerleğin üzerine fazer de olduğu gibi yarım küçük bir çamurluk olması gerekir bence, motorun arka kısmı ve arka çamurluğun içi fazla kir, toz, çamur olmaz. Radyatörü de daha korumalı olmalı bence.

Benim Kawasaki ER6-F hakkındaki görüşlerim bunlar. Umarım bu motoru düşünen, merak eden, almak isteyenlere bir fikir verebilmişimdir. Sağlıcakla kalınız.

Eklenme January 2nd 2009
Yazan: Burdizo
Puan:
İlgili Bağlantı: www.kawasaki.com.tr
Hit: 18763
Dil: turkish

  

[ İncelemelere Geri Dön | Yorum Ekle ]
 
 

Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar