Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - Kışlık bakım önemli

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

Kışlık bakım önemli

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Bakım/Onarım/Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
tetrilejyon
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt: Sep 20, 2006
Mesajlar: 9

OFFLINE

MesajTarih: Prş Ksm 02, 2006 9:32 pm    Mesaj konusu: Kışlık bakım önemli Alıntıyla Cevap Ver

Emniyet yetkilileri, kış aylarında havaların soğumasıyla motorlu araçlara kışlık bakım yapılması gerektiğini hatırlattı.

Araçların soğuk hava şartlarına göre hazırlanması sorumluluğunun sürücülerde olduğunu belirten emniyet yetkilileri, bakıma radyatöre antifriz koymakla başlanabileceğini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde de yer alan duyurulara göre, kış aylarıyla birlikte araçlarda elektrik sarfiyatı artacak.

İlk olarak elektrik marş ve şarj dinamolarının kontrol edilmesi ikinci olarak da akülerin bakımının yaptırılmasının önemine dikkat çekiliyor.

Aracı çalıştırmakta zorlanan sürücülerin, akü suyunu, asit oranını ve kutup başlarını kontrol etmesi, kutup başlarını gres yağı, bulunamıyorsa vazelin yağı
ile silmesi tavsiye ediliyor, akü kadar aracın yakıt sistemi ve karbüratörün
de gözden geçirilmesi gerekiyor.

Emniyet yetkilileri, yakıt filtresinin içine kaçacak suyun donmasının, aracın çalışmasını zorlaştıracağını, karbüratörün içine kir ve tortuların girmesinin ise yakıt sarfiyatını artıracağı gibi aracın istenilen düzende çalışmasını engelleyeceğini belirtti.

Bazı tavsiyeler:

Her zaman aracınızda mutlaka çekme halatı, takoz, zincir ve reflektör bulundurun.Yağış anında kayganlaşan zeminde takip mesafesine uyun, hız yapmayın.

Kapıları sürekli olarak kapalı tutun. Şehirlerarası yollarda seyahat
ederken kapıları kilitli tutmayı unutmayın. Kapı kollarını, elektrikli dikiz aynalarını ve antenleri vazelinle silerek donmasını önleyin.
Donan cama kesinlikle sıcak su dökmeyin, cam çatlar. Normal çeşme suyu yavaş ama iyi bir buz çözücü. Tedbirlerin baştan alınması durumunda, pratikliği bakımından camların dış yüzeyinin antifrizle silinmesi daha uygun. İç yüzeylerin sıvı sabunla silinmesi durumunda buğulanma engellenir.

Soğuk havalarda aracın el frenini çekili durumda bırakmayın. Eğer çekili unutulmuş ve donma maydana gelmişse aracı arkadan ve önden iterek sıkışan frenin açılmasına çalışın. Üzerine sıcak su dökerek açmak da bir çözüm yoludur. Aracın kilidinin donması durumunda ise kapıyı açarken anahtarı ısıtın veya buz çözücü spreyler kullanın.

Fren hidrolik yağının seviyesindeki azalma bir arızanın habercisi olarak
kabul edilmeli. Fren pedalına basıldığında pedal önce bir yerde durup daha sonra bir gevşeme hissediliyorsa ciddi bir sorun var demektir. Fren pedalına basılınca bir yaylanma hissediliyorsa sistemde hava vardır. Hemen servise gidilmesi gerekir.
ABS fren sistemi, virajlarda ıslak yüzeylerde çakıl ve benzeri malzemeli
yollarda daha iyi yol tutuşu sağlamaz. ABS'nin ıslak yol yüzeyinde önünüzdeki aracı yakın takip ederken ortaya çıkan bir frenleme durumunda size bir yararı olmayacak.

Lastiklerin havası kontrol edilmesi

Yaz-kış iyi bir sürüş ve frenleme için lastiklerin dış yüzeyinin ve stepne
dahil tüm lastiklerin havasını mutlaka kontrol edilmesi gerektiğine de değinen emniyet yetkilileri, kötü bir lastiğin her zaman kaza sebebi olabileceğine dikkat çekti.

'Kabak' lastiklerin, özellikle yağışlı havalarda direksiyon hakimiyetini
tamamen sürücünün elinden alabileceğini vurgulayan yetkililer, lastiklerin belli sürelerde yerlerinin değiştirilmesiyle de eşit olarak yıpranmalarının sağlanabileceğini kaydetti.

İki ön veya iki arka şeklinde değiştirme

Yetkililer, lastiklerin iki ön veya iki arka şeklinde değiştirilmesi ve her iki lastiğin de aynı desende olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Araca her binildiğinde emniyet kemeri takılması konusundaki uyarılarını
yineleyen yetkililer, emniyet kemerinin taşıtın orta direklerinde bulunan ayarlı tutucularından sürücünün boyuna göre ayarlanması gerektiğini söyledi.

Emniyet kemerinin kesinlikle boyun bölgesinin üzerinde
olmaması gerektiğini belirten yetkililer, kemerin boyun hizasından yukarıda olması durumunda meydana gelebilecek bir kazada sürücünün boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğine işaret etti.http://www.24haber.com/?newstype=normal&newsid=9390
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Bakım/Onarım/Servis Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar