Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - Egitim, egitim, egitim...

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

Egitim, egitim, egitim...
Sayfa Önceki  1, 2
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Sürüş Eğitimi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
anutnaak
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt: Jun 17, 2005
Mesajlar: 5

OFFLINE

MesajTarih: Pzr Hzr 19, 2005 8:07 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ankarada 2 haftadır bu eğitimin yapılabilmesi için uğraşıyorum. Motoreast den Rahmi hoca Şubat ayından beri bu eğitimler neden Ankarada yapılmıyor feryatlarımıza destek oldu ve Ankarada bu hafta sonu Teori Kontrol ve Yol eğitiminin hepsini birden yapalım madem dedi. Ancak hala yeterli katılım yok.

Nedense herkez fiyatlardan şikayetçi Rolling Eyes Ancak gün geldiğinde bu eğitimi almak için benim gibi her defasında İstanbula gitmek zorunda kaldıklarında , fırsatın nasıl kaçtığını anlayacaklar sanırım.

Örnek olarak ben Teoriyi dinlemek için Cuma gecesi yola çıkıp sabah eğitim alanına vardım ve akşama kadar teori dinleyip aynı gece geri döndüm. O zaman teori ücretsizdi ama ben yaklaşık 250YTL harcadım. Ardından Kontrol için 2 arkadaş motorları minibüse yükledik ve eğitim ücreti yol ve yemek dahil 600YTL harcadık. Ardından ben yol eğitimine gittim (21.ARA-Yol) 490YTL kurs ücreti, Ankara İstanbul git gel = 150YTL, 2 günlük yol eğitimi(yemek benzin)=150YTL ve otel parası 120YTL...

Eğitimler ayağınıza geliyorsa ve hakkaten öğrenerek bu işi yapmak istiyorsanız bu eğitimler muhteşem. Ama maalesef çoğu arkadaşım ben kaç senedir biniyom daha ne öğreneceğim mantığıyla hareket halinde Confused

Eğitimin önemine inananlara...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
Donald_Duck
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt: Jul 06, 2004
Mesajlar: 539
Nerden: New York
OFFLINE

MesajTarih: Pts Hzr 20, 2005 3:40 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

anutnaak, Dogru bildigin yolda yanliz bile kalsan ilerle dostum. Bence cok iyi bir is yapiyorsun. Bravo...
_________________
Aynalar bize dur, yapma, şimdi sırası değil der. Kulağınız aynalarda olsun Wink http://donald.hypermart.net = MotosikletTeorisi http://www.sahafium.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Dentaturka
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye


Kayıt: Dec 27, 2004
Mesajlar: 180
Nerden: afyon /sandıklı
OFFLINE

MesajTarih: Çrş Hzr 29, 2005 2:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

siz ankara da bulamıyosanız biz afyon ayvayı yedik Crying or Very sad
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Kaan
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye


Kayıt: Jun 03, 2004
Mesajlar: 1598
Nerden: Samsun
OFFLINE

MesajTarih: Prş Hzr 30, 2005 1:47 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Başta D.D ve Sedat abiye katılıyorum.
Anutnaak'ın anlattıkları yenilir yutulur değil gerçekten durum bu , millet ben uzun yıllardır biniyorum daha bana ne katıcak diyor. Hatta sürüşlerinde kask takmayan tam korumalı kullanmayanlar bile var. Evet evet var bunları hepimiz görüyoruz. Bişe söyleyincede biz kötü oluyoruz , ne haliniz varsa görün diyoruz.
Çok klasik olacak ama gerçekten her zaman olduğu gibi Eğitim her alanda şart. 1000 lerce km de kazanamayacağın tecrübeyi 1 eğitimde uygulamasını bol bol yaparak kazanabilirsin. Ben tecrübesizim daha çok pratik yapmam lazım ama keşke bende katılabilseydim bu eğitimlere ve kendimi daha güvende hissetseydim ne güzel olurdu.

Birde işe pazarlama açısından bakmak gerektiğini düşünüyorum ve biraz eleştiride bulunmak istiyorum . 4P yi bu organizasyon için gözden geçirelim.
1) Product yani ürün yani eğitim , yararı tartışılmaz hazırlayan ve refere olanlar çok iyi.
2) Place yani yer , işte burada müşteri kitlesi sadece İstanbul'daki arkadaşlarımız organizasyonu yapan da haklı talep yok diyor. Doğrudur ama diğer iller içinde bir program yapılabilir , yetkililer ile irtibata geçilir ve talep yerel yerlerde de yaratılabilirdi.
3) Price, Fiyat yurt dışına kıyaslanmayacak derecede ucuz . Başlangıçta böyle ama ileri sürüşte maliyet arttığında fiyat artıyor buna yorum yapamayacağım . Ancak başlagıç eğitimini herkesin alması gerektiği düşüncesindeyim. Birde müşterilerin yani biz sürücülerin ekonomik durumları söz konusu tabi. Malum Türkiye piyasasının hali ortada her motoru olan eğitime 75 YTL veremeyebilir. Müşteri kitlesi daha çok bu tür durumlardan etkilenmeyen , organizasyonlara parası olan ve hali yerinde motoru olan arkadaşlarımız.

4) Promotion, promosyon bu eğitimde zayıf kaldı diyebilirim. Sadece internet sitelerinde duyurular ile çok talep toplanamayabilir. Ancak bunun için önemli bir bütçe ayırmak gerekmekteydi. Ayrılamadı , o zaman fiyat artardı denilebilir ancak çok fazla bir fark ettireceğini düşünmüyorum. Bahsettiğim gazete ve TV reklamı değil , grup gezilerinde bilgilendirme , yetkili kişilerin orada yapacağı konuşmalar, insanlara birazcık anlatım ve daha nice fikirler dökülebilirdi. İnsanlar ikna edilmek için ne yapıldı ? Onu düşünmemiz lazım. Evet eğitim içinm insanın ikna edilmesine luzum yok ancak iş ücretli bir eğitim ise bence buna benzer şeyler yapılmalıydı. Ayrıca yerel yönetimlerle , Örneğin Samsun veya Afyon ile irtibata geçilmedi , yani burda bir derneğimiz var oraya duyuru yapılabilirdi , talep ölçülebilridi, bahsettiğim müşteri kitleleri buralarda da var ama bunlar hep maliyeti hesaplanarak yapılır. Belkide hesaplandı ve vazgeçildi.

Bu görev inanılmaz derecede zor bir görev. Bu yola baş koyan arkadaşlara canıgönülden destek veriyorum . ancak bu gibi organizasyonlar için çok daha fazla reklam , zaman ve çaba, çok çaba harcadıklarını biliyorum ama yeterli değilmiş demekki daha fazlasını daha fazla kişiyle göstermek gerektiğini düşünüyorum.

Saygılarımla.
Marketing Manager
Ö.Kaan TOMAÇ Puhahahahahaaaaa Wink
_________________


950 Adventure
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Sürüş Eğitimi Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar