Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - 650cc Transalp'mi - V-Strom DL650'mi

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

650cc Transalp'mi - V-Strom DL650'mi
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Motosiklet Üzerine
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
psile2
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye


Kayıt: May 09, 2008
Mesajlar: 214

OFFLINE

MesajTarih: Sal Eyl 01, 2009 1:45 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pelletizer, verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. Her ne kadar konuyu ben açmamış olsam da BMW'ye mook atmış olan benim!!!

Dediğim gibi, bir bilene sormakta fayda var her zaman, bir r1200GS kullanıcısı olsanız da verdiğiniz bilgiler çok nesnel!!!

Bütün motorlar mükkemmeldir, ama bazıları herkese uygun değildir; bence, yeter ki ne istediğinizi bilin Cool
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
vetmemo
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye


Kayıt: Apr 26, 2005
Mesajlar: 1299
Nerden: İstanbul-Anadolu
OFFLINE

MesajTarih: Sal Eyl 01, 2009 4:46 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

50 cc den 1200 cc ye kadar her motor topik konusu olmaya devam ediyor. Mr. Green V-strom veya Transalp arasında ki farklar belli zaten ama burada 1200 gs gibiabartı bir makinanın ne işi var anlamadım. Very Happy Üstüne üstlük Bmw kullanıcılarının çok yoğun olduğu bir sitede yapılan ankette kullanıcıların % 40 kadarı bu makineden memnun değil.Çıkan arızalar az buz değil.Makinenin tek artısı Capo ve Varedora ya nisbeten daha az yakması.Birde tipi fena değil hani. Very Happy Bunun dışında arazide diğer bütün 1000 likler kadar hantal bir makina.Ama parası olan mutlaka bu makinaya ulaşmak istiyor.Tabii ki imaj meselesi.35 milyarlık makinaya binmek bir ayrıcalık gibi bir şey zannediyorlar.Aldıktan sonra da çoğu motora binmeyi bırakıyor veya scooter a biniyorlar.İstisnalar kaideyi bozmasa da eğer sürekli uzun yol yapmıyorsanız(Yılda15-20 bin km.)1000 lik makinaları ne için kullanmak istediğinizi iyi tartın.Gerçekten gerekli mi?
_________________
TENERE 660

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
okantezer
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye


Kayıt: Jul 11, 2005
Mesajlar: 307

OFFLINE

MesajTarih: Sal Eyl 01, 2009 7:55 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:

50 cc den 1200 cc ye kadar her motor topik konusu olmaya devam ediyor. V-strom veya Transalp arasında ki farklar belli zaten ama burada 1200 gs gibiabartı bir makinanın ne işi var anlamadım. Üstüne üstlük Bmw kullanıcılarının çok yoğun olduğu bir sitede yapılan ankette kullanıcıların % 40 kadarı bu makineden memnun değil.Çıkan arızalar az buz değil.Makinenin tek artısı Capo ve Varedora ya nisbeten daha az yakması.Birde tipi fena değil hani. Bunun dışında arazide diğer bütün 1000 likler kadar hantal bir makina.Ama parası olan mutlaka bu makinaya ulaşmak istiyor.Tabii ki imaj meselesi.35 milyarlık makinaya binmek bir ayrıcalık gibi bir şey zannediyorlar.Aldıktan sonra da çoğu motora binmeyi bırakıyor veya scooter a biniyorlar.İstisnalar kaideyi bozmasa da eğer sürekli uzun yol yapmıyorsanız(Yılda15-20 bin km.)1000 lik makinaları ne için kullanmak istediğinizi iyi tartın.Gerçekten gerekli mi?



Bu nedenle büyük endurolar şekil değiştirmiyor mu? Bkz KTM 990/950adv, 1200GS, F800GS, muhtemel bir yeni model SuperTenere. 200KG altı büyük endurolar... 650lik kilosunda daha yüksek hacimli motor. Kim hayır diyebilir ki?
_________________
Okan TEZER İstanbul/Moda 0Rh+
KTM 950 Adventure
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
marcos2609
Değerli Üye
Değerli Üye


Kayıt: Jul 19, 2008
Mesajlar: 91
Nerden: başkent
OFFLINE

MesajTarih: Sal Eyl 01, 2009 9:02 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

konu dışı oluyor ama ben tamamen subjektif bir yorum yapacağım. r1200 gs yada adv si yeryüzünde motosikletin tanımı bana göre ama sahip olsam ancak garajımı bekleyecek bir makina.
tüm maxi-endurolardan(990 hariç) daha ergonomik ve şehir içi kullanımı kolay ama %50 şehir içi kullanımda 9-10 kmlik bir yol bile olsa bu makinalarla gitmek komik olmakta.
geçenlerde acil bir işim dolayısıyla bir dostumun 150lik scooterını şehir içinde kullandım. ve gördüm ki o hafif ve kıvrak gördüğüm f650 bile onun yanında çok hantal kalmakta. elimde imkan olsa ve ihtiyacımı karşılayacak bir makina olsaanında küçltüp 450-500 lük makinaya geçeceğim

saygılarımla
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
psile2
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye


Kayıt: May 09, 2008
Mesajlar: 214

OFFLINE

MesajTarih: Çrş Eyl 02, 2009 8:17 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:

Bu nedenle büyük endurolar şekil değiştirmiyor mu? Bkz KTM 990/950adv, 1200GS, F800GS, muhtemel bir yeni model SuperTenere. 200KG altı büyük endurolar... 650lik kilosunda daha yüksek hacimli motor. Kim hayır diyebilir ki?


Kesinlikle katılıyorum, artık hafif motorlar daha da güçlendirilerek uzun gezilere de uygun hale getiriliyorlar, çok da mantıklı!!!
Motoronun son sayısında da büyük endurolar ve F800GS karşılaştırılmış ve F800GS kıvraklığı ve tabi ki fiyatı ile öne çıkmıştır!! Aslında ileriye dönük olarak F800GS bile büyük ve hantal kalacak bir makine, dolayısıyla her hafta yüklü vaziyette 500-1000 km yapıyorsanız bile F800GS işinizi görür; ancak R1200GS'e sahip olmak da bir ayrıcalık, zaten ötesi hikaye, tabi bu Capo ve Vara gibi büyük endurolar için de geçerli Laughing Laughing
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Motosiklet Üzerine Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6
6. sayfa (Toplam 6 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar