Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
yelyen Yeni Üye
|
Tarih: Prş Nis 29, 2010 6:50 pm Mesaj konusu: BENZİN TÜKETİMİ ACİLLL YARDIMM!!! |
|
|
Arkadaşlar 2002 honda transalp kullanıcısıyım ilk motorum olması nedeniyle oldukça deneyimsizim. motorum araştırdığım kadarıyla benzin tüketimi konusunda baya bi benzin yakıyor. ben kullanımdan kaynaklı da olabilir ama 220 km den fazla yapamıyorum bir depo benzinle. şehir içi kullanım 8 litreyi buluyor. acemiliğimi mazur görün ama özel bi honda tamircisine götürdüm. motoru boşa aldı, gaz açtı ve egzozdan acaip bi şekilde siyah duman çıktı. hava filtresi ayarlarının yapılması lazım diyor. ortalama 2-3 saat sürer diyor ayarı yapmak, 40 liraya falan hallederiz dedi. parası çok önemli değil ama, bu ayarlar motora zarar verir mi, benzin tüketimini düşürmede faydası olur mu, tecrübeli arkadaşlar acil cevap yazabilirse çok sevinirim... |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
emrello Kıdemli Üye
|
Tarih: Prş Nis 29, 2010 7:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
8 litre biraz fazla geldi gerçekten bana da.
Hava filtresi ayarı diye bir şeyi ilk kez duydum. Acaba karbüratör ayarından falan mı bahsediyor usta? _________________ TA '07 (Anya) |
|
Başa dön |
|
|
hoca Demirbaş Üye
|
Tarih: Prş Nis 29, 2010 8:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
senın makınan acıl ayar ıstıyor ve bu işlem içinde motorcunun basında durmana gerek yok bırak daha sonra alırsın ayarın adı sekron ayarıdır benzınle hava karışımını ayarlar sen makınayı almaya gıttığınde çalıştır egzostan çıkan gazı hısset çiğmi yoksa guzelmı bak ,devır saatıne bak yerınde duruyormu sıyah duman kesılmışmı bunları yaparken ıkı üç dakıka çalışır vazıyette tut makınayı
sana kolay gelsın. |
|
Başa dön |
|
|
urbanist Tecrübeli Üye
|
Tarih: Cum Nis 30, 2010 8:13 am Mesaj konusu: |
|
|
yelyen, sana bi tane cbf150 alalım şehiriçi 40 liraya 378km gittim _________________ BMW'sini satan bilge |
|
Başa dön |
|
|
Misafir Misafir
|
Tarih: Cum Nis 30, 2010 3:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
urbanist demiş ki: |
yelyen, sana bi tane cbf150 alalım şehiriçi 40 liraya 378km gittim |
ben alcam galiba cbf 150. TA yı şehir içinde kullanmamak için takas ettim bi scooterla, maşallah TA kadar çok yakıyor meret
bu arada benim TA 5-6,5 lt/100km yakardı, 8 litre çok fazla.. |
|
Başa dön |
|
|
|
|