Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
gallows_f4 Katılımcı Üye

Kayıt: Aug 09, 2008 Mesajlar: 23 Nerden: İstanbul / Beykoz
|
Tarih: Pts Nis 20, 2009 4:15 pm Mesaj konusu: Honda Africa twin750'nin arka fren balatasını ucuza bulma... |
|
|
Merhaba arkadaşlar ben mert, istanbuldan. Bende AT var ve zamanla parçaları ucuza ve kaliteli nasıl temin ederim onu çözmeye başladım. (tabi arıza yaptıkça ) Mesela AT'nin arka fren balataları nerde sorsan 50$ yada 50 auro filan. hiç gerek yok bukadar para vermeye balatayı alın ele gezinin tamircileri ve parçacıları (A.T. sahibiyim demeden) kısa sürede bulacaksınız emin olun! tahmini fiyatı 10-15 milyona mal edeceksiniz balatayı.
İşin ilginç tarafı honda bu balatayı 50-100 lük bir motorunda daha kullanıyor ve fiyatları farklı? Mazeme kalitesi aynıgibi hemde!
Bay ve bayan arkadaşlarım elimden geldiğince buraya bu tip şeyleri yazacağım ki yeni başlayan arkadaşlara veya ekonomik zorluklara göğüs germenize yardımcı olabileyim. _________________ Mert YILMAZ
__AFRICA TWIN__ |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
dark_face Tecrübeli Üye

Kayıt: Jan 23, 2009 Mesajlar: 202 Nerden: istanbul - Sarıyer
|
Tarih: Pts May 11, 2009 8:10 am Mesaj konusu: |
|
|
africa twin gibi ağır bir motorda 10 15tl lik dandik bir balata kullanmak ne kadar yararlı olur bilemiyorum. sonuçta ağır bir motor ani bir frende tekerin kitlemesi yada uzun mesafede durabilmesi açıkcası hiç işime gelmez... benim tercihim her zaman yeri geldiğinde hayat kurtaracak parçalarda ucuza kaçmamaktır.  _________________ Hayaller gerçek olunca.... : Africa Twin....
Zafer ÜSTE
Honda XRV750 Africa Twin
Honda CRM250r
Suzuki DL650 Vstrom
Suzuki RM250 |
|
Başa dön |
|
 |
gallows_f4 Katılımcı Üye

Kayıt: Aug 09, 2008 Mesajlar: 23 Nerden: İstanbul / Beykoz
|
Tarih: Sal May 19, 2009 1:57 am Mesaj konusu: |
|
|
dark_face demiş ki: |
africa twin gibi ağır bir motorda 10 15tl lik dandik bir balata kullanmak ne kadar yararlı olur bilemiyorum. sonuçta ağır bir motor ani bir frende tekerin kitlemesi yada uzun mesafede durabilmesi açıkcası hiç işime gelmez... benim tercihim her zaman yeri geldiğinde hayat kurtaracak parçalarda ucuza kaçmamaktır.  |
Honda nın kullandığı balatayla ya aynı yada daha iyi kalitede olan bir balatadan bahsediyorum.
Bu arada fren mesafesini uzatan balata olmaz sadece frene az basmış olursun! ( Tabi yağlı balata kullanmıyorsan )
Bazı balataların yapısı daha yoğundur ve daha çok basınca ihtiyaç duyar okadar, iyi balata sert olanmıdır bilmem ama benimiçin yumuşak balata daha rahat. |
|
Başa dön |
|
 |
faris Tecrübeli Üye

|
Tarih: Sal May 19, 2009 8:02 am Mesaj konusu: |
|
|
Değerli arkadaşım doğrudur piyasada ucuz alternatif olacak balatalar vardır.Fakat bunların sert ve yumuşak olmasının dışında birde kullanılan malzeme yani değişik karışımlar içeren balatalar vardır.Mesela arka fren balataları farklı karışımdan yapılır çünkü arka diskler önlere göre daha fazla ısınırlar ve daha kolay çizilip yıpranırlar.Bunun için uretıcıler farklı çeşitler üretmiş lerdir.İyi tutan balata çabuk bitebilir bunun bir önemi yoktur ,yeterki yeri geldiğinde beni 1 metre önce durdursun.Birde kalitesiz balatalar ısındıkca fading olayına girmeye başlar yani kaçırma yapmaya başlar buda ani fren gerektiren yerde duramamak anlamına gelir.Benim şahsi fikrim fren ve balata konusunda uzmanlaşmış firmaların malzemesini kullanmaktır.Deneme yanılma yöntemi burda tutmayabilir kanımca.  _________________ HP 2-HomePremıum. |
|
Başa dön |
|
 |
pelletizer Demirbaş Üye

|
Tarih: Sal May 19, 2009 11:22 am Mesaj konusu: |
|
|
gallows_f4, Hoşgeldiniz,kaliteli yumuşak balatayı tercih ederim herzaman ,malzemenin kaliteli ve hesaplı olması lazım niye fazla para ödeyelim ki?  _________________
  |
|
Başa dön |
|
 |
|
|