Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
blackeyed Katılımcı Üye

|
Tarih: Çrş Ksm 26, 2008 11:48 am Mesaj konusu: Motor ruhu taşır! |
|
|
Motor ruhu taşır!
Motosiklet seçecekseniz önünüzde iki yol vardır: Ya karakterinize uygun birini seçersiniz ya da seçtiğiniz motorun karakterine uygun hareket edersiniz!
Motorculuk zor zenaattir.
Yaşadıgını motor üzerindeyken hissettigini söylemek ve yine motosiklet için hayatından çokça fedakarlıkta bulunmak .Seçtiğin yaşam biçimi nedeniyle uzun süre çevrenden dışlanmak. Eskiden yakın dostun olan insanların, motorculuğu seçmenden sonra senden uzaklaşması gibi çok sayıda zorluğu da içinde barındırmak. Bir yandan gizli gizli gıpta ederken; ‘‘Benim çocuğum olsa asla izin vermem, annene babana da şaşıyorum’’ diye bir de var olma sebeplerine dil uzatılması,
Oysaki motorcunun istediği tek şey vardır . Azıcık özgür olmak...
Hayat zaten yeterince garip. Bu gün kahkahalarla gülerken yarın hıçkırıklara boğulabiliyor insan. Bugün elinde olan ve seni mutlu eden şeyler yarın sırtını dönüp gidebiliyor. Sonra ansızın dünyanın en mutsuz insanı gibi hissedebiliyorsun kendini. Her şeyini kaybetmiş gibi... Kimsenin sahibiyetini kabul edemiyorsun. Hayat bu kadar üstüne üstüne çökerken herkes gibi kimsenin seni anlamadığını düşünüyorsun... Anlamazlar... Bu güne kadar şu motosikletine binerken ne hissettiğini bile anlamadılar ki... Onun için hala garip garip bakmıyorlar mı ?
Motorcu İki nokta arasındaki en kısa mesafenin bir doğru (tipik bir motorcu saptaması) olmadığını doğadan, elementlerinden, parçası olduğu hayattan öğrenen bir öğrencidir . Hayır, motor tipi yaşanan bir hayatta hedef, A noktasını, 'önce ve mümkünse sadece ben' diyen bir kişisel irade doğrusuyla B noktasına bağlayıvermek değil, yolun kendisidir. momentum kazanmak, bedenine değen rüzgâr kesildiğinde ve sanki ruh 'köre düştüğünde' beklemeyi bilmek, en az sürtüşmeyle en çok yol almak.
İnsanın ait olduğu topluluğun parçası olmaktan öte birey olma zorunluluğuyla karşı karşıya olduğu bir çağda, 'Ruhunu kendi elleriyle örmek' zorunda bulmak. Çağın motor tipi ruhu insana "Artık ormanda bir başınasın! Hayatta kalmak da yolunu bulup çıkmak da sana, yalnızca sana düşüyor. Ve "sen her şeye kadirsin! Kendi kendinin yaratıcısı sensin. İstemeyi bildiğin her şey senindir" özgüven desteğiyle Motorcu, bir yanıyla hâlâ ürkütücü (bireyliğin ilanı yürek ister! çünkü) ama sarhoş da edici bir özgürleşmeyle sarkacın karşı ucuna yönelir.
Bütünün parçası olmaktan bütünün kendisi olacağı bir 'adalaşmaya'. |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
Taklamakan Değerli Üye

|
Tarih: Çrş Ksm 26, 2008 12:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
, bu yazı alıntı mı, değilse sen motor kullanmayan biri olarak nasıl bu kadar güzel tarif ettin motorider'ı.  _________________ HONDA XL 650 V TATATATA / İstanbul - Şişli
emreboztekin@hotmail.com
505 933 94 55 |
|
Başa dön |
|
 |
blackeyed Katılımcı Üye

|
Tarih: Çrş Ksm 26, 2008 12:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
evet motorum yok belki. ama daha önce bir motorcuya hayran olduğumu söylemiştim.onun ruhunu motor kullanmaya başlamadan önce tanıyordum, motor kullanmaya başladıktan sonra başka bir ruh keşfettim.bu yazı keşiflerimin özeti |
|
Başa dön |
|
 |
Taklamakan Değerli Üye

|
Tarih: Çrş Ksm 26, 2008 12:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
Motor kullanıyorsunuz yani, tamam pardon  _________________ HONDA XL 650 V TATATATA / İstanbul - Şişli
emreboztekin@hotmail.com
505 933 94 55 |
|
Başa dön |
|
 |
blackeyed Katılımcı Üye

|
Tarih: Çrş Ksm 26, 2008 12:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
hayır motorum yok.motorda kullanmadım hiç |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|