Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
KALAHAN Yeni Üye
|
Tarih: Pzr Hzr 18, 2006 11:51 am Mesaj konusu: XT660X i Enduro yapmak |
|
|
Arkadaşlar merhaba anlaşılacağı üzere xt660x sahibiyim.. Sınıfı gibi gerçekten süper bir motor olduğunu düşündüğüm 660x'i lastik değişikliği ile enduro sınıfına da sokabilmek kaygısındayım..Bu motoru gören, duyan, bilen arkadaşlar içinde kulağına böyle birşey çıtlayan varmı acaba?.. Yani 660x e enduro lastik takmış veya bu konuda araştırma yapmış arkadaşlarımız varsa zevkle kendilerini dinlemeye hazırım.. Saygılar.. |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
okuryazar Demirbaş Üye
|
Tarih: Pzr Hzr 18, 2006 12:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili KALAHAN,
Hakikaten sıkı bir konuyla avatarın gibi koşarak girmişsin ama bizleri seni tanıma zevkinden mahrum bırakmışsın. Tanışma ve kutlama bölümüne bir tanışma topiği açarsan hem bizler seni tanımış oluruz; hemde muhtemel soru ve sorunlarına seni tanıyanlar olarak daha iyi cevaplar verebiliriz.
Sitemiz üyelerinden sıkı endurocu, sevgili Ahmet Hocamız (end650) kaderin bir cilvesi olarak senin motorundan aldı. O da motorun enduro/cross a dönüşebileceğinden söz ediyordu. Sanıyorum bu konuda onunla bir fikir alışverişine girebilirsiniz. Sevgiler. _________________ İçimden şu zalim şüpheyi kaldır,
Ya sen gel, ya beni oraya aldır...
Şinasi Gönenç
BMW R 1200 GS |
|
Başa dön |
|
|
end650 Kıdemli Üye
|
Tarih: Pts Hzr 19, 2006 8:54 am Mesaj konusu: |
|
|
Kalahan kardeş istemek herşeyin başıdır .Aynı dert ben de de var desem yalan olmaz ama ben asla bunu dönüştürmek diye bir niyetim yok çünkü ...bu motorun tarzı farklı ..olmazmı tabii ki olur ama biliyorsunki yurdumuzda yedek parça ve yan parça almak veya bu işi yapacak usta ve teknik bilgiyi verip seni tatmin edecek bir kişi bulmak zor ..iyi yapacağım derken elindekinden de olursun.
hiç gerek yok bence en iyisi ya tam enduro bir motor almak veya imkan varsa 2. bir motor almak.. Ben öyle düşünüyorum.Gönlüm ,aklım hard enduroda tekrar döneceğim .Fakat arada küçük bir kaçamak yaptık işte....birsüre.
Bu cadde tarzı superbike bir makina..ne tam enduro azcık endurodan nem almış boy yüksek,silindir tek ,tork fazla...ne racing azıcık lastikler düz.Ne de turing amatisörler ve lastikler her yola adapte olamıyor yani hiçbiri değil .Fakat bulvar ve caddelerde ,trafikte kullanımı racinge göre daha iyi ve rahat
yani stili çok farklı bir sınıf. _________________
|
|
Başa dön |
|
|
KALAHAN Yeni Üye
|
Tarih: Cum Hzr 23, 2006 9:49 am Mesaj konusu: |
|
|
Ahmet hocam saygılar..
Galiba bir parça yanlış anlaşıldım..Eğer niyet direk Enduro sahibi olmak olsaydı bu motorun 660R modeli türünün en iyilerinden..ve ondan daha iyi olduğu iddia edilebilecek olan motorlardan çok çok daha ucuz..
Benim niyetim motorumu teknik parçalarını da değiştirerek tam bir Enduroya çevirmek değil..Onu da araştırmıştım Süleyman Memnun bunun olmayacağını, olursa da astarının yüzünden çok pahalı olacağını söylemişti..
Benim talebim ise; sadece dış lastiği değiştirip değiştiremeyeceğimi öğrenmek..yani 120/70R-17 Ön ve 160/60R-17 Arka fakat enduro sınıfı olan lastik bulunabilirbirşey midir? Bulunsa da bu motora takılıp kullanılabilir mi? |
|
Başa dön |
|
|
Engin Yeni Üye
|
Tarih: Cmt Arl 23, 2006 1:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
KALAHAN demiş ki: |
Benim talebim ise; sadece dış lastiği değiştirip değiştiremeyeceğimi öğrenmek..yani 120/70R-17 Ön ve 160/60R-17 Arka fakat enduro sınıfı olan lastik bulunabilirbirşey midir? Bulunsa da bu motora takılıp kullanılabilir mi? |
Benim kuzende XTX var o lastiklerini epeyce dişli olan Pirelli MT60RS ile değiştirdi. XTX 17inç ön jantı ve daha sert süspansiyonu ile çok da enduro yapmaya müsait olmasa da bu lastiklerle baya gevşek zeminlerde ilerleyebiliyor |
|
Başa dön |
|
|
|
|