Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
numan_tas Katılımcı Üye
|
Tarih: Sal Hzr 20, 2006 8:19 pm Mesaj konusu: Köprü ve Otoyol geçişlerinde artık motosikletlere ücret yok. |
|
|
Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, köprü ve otoyol geçişlerinde uygulanan motosiklet ücret tarifelerine ilişkin işlemini iptal etti.
Mustafa Reşit Arnık adlı vatandaş, Karayolları Genel Müdürlüğünün 1 Temmuz 2004 tarihli köprü ve otoyol gişelerinde, motosikletlerle, ağırlığı 3 tonu bulan otomobil, minibüs ve kamyonetlere aynı ücreti öngören işleminin iptali istemiyle dava açmıştı.
Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, motosikletlerin, ücret toplama sisteminde uygulanan beş araç sınıfında 1. sınıfa dahil edilerek belirlenen ücret tarifesine ilişkin işlemini iptal etti.
İdare Mahkemesi, motosikletlerin kapladığı alan ve boyut ile kullanış şekli itibariyle otomobil, minibüs, kamyonet ve kamyon sınıflandırmasına dahil edilmesinin mümkün olmadığına işaret etti.
Mahkeme, motosikletlerin otomobiller ile aks aralığı 3.20 metreden küçük kamyon, kamyonet ve minibüs sınıfına dahil edilmesine ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmadığını vurguladı.
www.mynet.com dan alıntıdır. |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
AKUSTO Değerli Üye
|
Tarih: Sal Hzr 20, 2006 8:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tabi bu makeme kararının uygulamaya geçmesi var ve diyelimki karar uygulanmaya başlandı.Bu şartlar altında bugüne kadar alınmış ücretler haksız kazanç olmayacak mı? Ve iadesi nasıl olacak? Bunu ispatlamak mümkün de değil... Ne diyelim? Yaşasın türkiye cumhuriyeti'nin karıncadan yağ çıkartmak isteyen politikacıları Ve buyrun cenaze namazına Şimdi çık işin içinden çıkabilirsen. Alınan ödemeler, ödenmediği durumda da hukuka aykırı bir durum oluşacaktır. Ve köprü geçişlerinde hiçbir şekilde bilet de vermiyorlar makbuzda. Yani geçişlerinizi ve haksızca ödediklerinizi ispatlama durumunuz da yok Ülkemin bu karmaşık halini seviyorum galiba _________________ nerede olduguna aldirmiyorsan kaybolmus sayilmazsin
Nejdet DEMİRTAŞ
KTM LC 400 |
|
Başa dön |
|
|
mac69 Tecrübeli Üye
|
Tarih: Sal Hzr 20, 2006 11:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
ben bu Mstafa Reşit Alnık adlı vatandaşımızı alnından öpüyor, ve halk kahramanı ilan ediyorum. _________________ Arda Ceylan
GAS GAS EC 125 Honda Transalp XL650 V |
|
Başa dön |
|
|
tiryaki Tecrübeli Üye
Kayıt: Apr 04, 2006 Mesajlar: 104 Nerden: istanbul/üsküdar
|
Tarih: Çrş Hzr 21, 2006 1:39 am Mesaj konusu: |
|
|
ben de bugün radyoda duydum haberi sonunu duyabilmiştim. Gerçekten sevindirici bir haber. Uygulama ne zaman gerçekleşir bilmiyorum ama en azından eskisi gibi daha ucuz olacaktır herhalde geçiş ücretleri. |
|
Başa dön |
|
|
numan_tas Katılımcı Üye
|
Tarih: Çrş Hzr 21, 2006 9:27 am Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar hani bi aralar ötv %8 den %22 ve %37 ye çıkarılmıştı ya,bence bu bunun üzürü,yani bizlerden özür dilemeye çalışıyolar.sizce? |
|
Başa dön |
|
|
|
|