Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
ssakarya Katılımcı Üye
|
Tarih: Çrş Nis 13, 2011 5:14 pm Mesaj konusu: Transalp Zincir Yağlama Hakkında |
|
|
Selamlar,
Sizler transalpın zincirinin yağlamasını nasıl yapıyorsunuz?
Ben motoru yeni aldığım için burdaki yazıları araştırıyorum fakat bir sürü değişik işlem ve yorum mevcut. Ben ipone zincir yağı ve temizleme spreyi aldım. Daha ilk yağlamada temizleme spreyi bitti sadece elimde yağ kaldı. Ve bayada bir uğraştırıcı bir durum.
Burada bazı arkadaşlar gres ile 444 koruyucu karıştırıp sürüyorlarmış bunun içinde 100 km de bir yapılması lazım deniliyor. Baktığınız zaman ben hergün işe gelip giderken 82 km yol yapıyorum buda hergün yağlamam gerekliliğini ortaya koyuyor.
Spreyde sanki yağlamıyormuş gibi geliyor. Acayip derecede kafama takılıyor bu konuda fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. _________________ İstanbul
2007 Transalp XL 650 |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
mithril17 Değerli Üye
|
Tarih: Çrş Nis 13, 2011 7:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
Zinciri en iyi temizleyen şey gaz yağı. Tabi temizleyici spreylerde iyi ama dediğiniz gibi çok çabuk bitiyor ve ekonomik değil. Eğer çok kirli bir kullanım değilse 500 km bir yağlamave 1000 km de bir gaz yağıyla temizleme yeterlidir. Ben nasıl yaptığımı anlatayım. Bir boya fırcasını 1 ya da iki numara kılları 2 cm kalacakşekilde kesiyorum. Zinciri gaz yağıyla yıkarken zincirin tüm yerlerini iç tarafta kalan yan yüzeyleri de dahil fırçalayarak temizliyorum. Bu işlemden sonra güzelce yıkıyorum zinciri. Sonra varsa kompresörle kurutuyorum. Yoksa bezle güzelce silip kurumaya bırakıyorum. Bildipimiz motor yağını (castrol10-40 w galiba kulandığım) güzelce zincire yediriyorum. Genelde bu işlemi akşam yapıyorum ki fazla yağ sabaha kadar aksın. Snra sabah ya da 2saat sonra fazlalık yağı bir bezle siliyorum. Ve en sonunda zincir yağlama spreyi ile yağladıktan sonra işlem tamam. Anlatması uzun sürdü ama işlemler beklemeler hariç 30 dk kabile sürmez. 500 km sonra bir kez daha sadece zincir yağlama spreyi sıkmanız yeter bir 500 km sonra yanı son temizlemeden 1000 km sonra tüm temizlik işlemlerini bi daha yapmalı bence...Mazot benzin tiner ya da w 40 gibi şeylerle asla temizlemeyin zincirinizi. |
|
Başa dön |
|
|
Gurzan Tecrübeli Üye
|
Tarih: Çrş Nis 13, 2011 10:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
Gazyağı bulmak bir dert.
siz nereden temin ediyorsunuz? _________________ www.Gultekin.net.ms |
|
Başa dön |
|
|
mithril17 Değerli Üye
|
Tarih: Prş Nis 14, 2011 6:36 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben Aydın/Söke deyim. Burada da birçok benzinlikte yok ama bir benzinlikte hep olur yıllardır. Oradan alıyorum ben. Maalesef İstanbulda nasıl olur bilemeyeceğim. Ancak 1991/1997 yıllarında İstanbulda okurken Gazlı bir termosifonumuz vardı onun için Yıldızbakkal da bir bakkaldan aldığımızı çok iyi anımsıyorum. Vay be yıllar olmuş.. Yaşlanmışız... Birde Kadıköy den Üsküdara giderken arada bir yerlerde BP ürünleri satan bir dükkan vardı. Küçük bir dükkan oradan alırdık. Yani diyeceğim belki böyle arada derede kalmış yerlerde bulunabilir. Geçen yaz 2,5 lt aldım ben hala bitmedi. Bulursan 2-3 lt al uzun süre idare edecektir seni... |
|
Başa dön |
|
|
ssakarya Katılımcı Üye
|
Tarih: Prş Nis 14, 2011 8:11 am Mesaj konusu: |
|
|
Teşekkürler şimdi gaz yağı araştırmalarıma başlıyım. Bakalım istanbulda nerelerde var. Yer bulduğumda sizlerle paylaşırım. _________________ İstanbul
2007 Transalp XL 650 |
|
Başa dön |
|
|
|
|