Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
aso Katılımcı Üye
|
Tarih: Prş Ağu 30, 2007 9:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
.
Motosikletleri araştırırken, cep telefonu piyasasını takip ederken, seyahat planlaması yaparken, giyim kuşam seçerken, gösterdiğimiz gayretin, küçük bir kısmı kadar gayretle; Türkçeyi şu an kullandığımızdan daha iyi kullanabiliriz.
Türkçeyi iyi bilip kullanmak; şakalaşmaya, eğlenmeye engel değildir. Tam tersini söylesek, daha da doğru olur.
Argo da kullanabiliriz. Argomuz da milli olsun canım. _________________ Adnan Öztaş
Hâk-i pâyine yetem der ömrlerdir muttasıl
Başını taştan taşa vurup gezer âvâre su
Fuzûlî |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
aso Katılımcı Üye
|
Tarih: Prş Ağu 30, 2007 9:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
end650 demiş ki: |
Seviyeli olmak aslında paralel olmaktır.
herşey paralel olursa çeşitlilik olmaz. |
Necip Fazıl Kısakürek
Nazım Hikmet Ran _________________ Adnan Öztaş
Fuzûlî |
|
Başa dön |
|
|
mkelleci Tecrübeli Üye
|
Tarih: Prş Ağu 30, 2007 10:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
Türkçemi çok seviyorum ve yazarken çok dikkat ediyorum. |
|
Başa dön |
|
|
kapadokya Tecrübeli Üye
Kayıt: Dec 15, 2006 Mesajlar: 441 Nerden: Parthenia(Antik çağ Bartın)
|
Tarih: Cum Ağu 31, 2007 2:15 am Mesaj konusu: |
|
|
Herhangi bir temayı özellikle yazı dili ile güçlü bir şekilde ifade edebilmek ,insanların Sözel/Dilsel zekalarıyla doğru orantılıdır.
Ayrıca her insandan bunu başarmasını beklemek te çok büyük bir yanılgıdır zaten.Ancak;
Sözcük bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip olan ve çoğu yabancı sözcüğü TDK karşılamış olmasına rağmen, insanların ısrarla forumlarda yabancı sözcük kullanmaya özenmesi anlaşılır ve gerekli bir durum değildir.
Elbette kimseden fonetik yada morfoloji bilgisi beklenmiyor,elbette gayemiz karşılıklı yazım hataları bulmak olmamalı.Ancak;
Genele açık alana yazan insanlardan bir miktar daha dikkat beklemek, aynı dili kullanan insanlar olarak sanırım hepimizin hakkı diye düşünyorum.
Sevgiler-Turgay _________________ Tarihin imbiğinden süzülen kent,AMASRA
|
|
Başa dön |
|
|
aso Katılımcı Üye
|
Tarih: Cum Ağu 31, 2007 11:53 am Mesaj konusu: |
|
|
kapadokya demiş ki: |
Ayrıca her insandan bunu başarmasını beklemek te çok büyük bir yanılgıdır zaten.
|
Ben, mükemmellik değil, gayret istiyorum.
Olmayacak iş değil.
Bir gün anneannemin evinde bir kitabı karıştırıyordum. İçinden Arap alfabesiyle yazılmış Türkçe bir mektup çıktı. Anneanneme götürüp okumasını istedim. Okunan mektubun cümle yapısına, hitap şekillerine, kullanılan kelimelerin özenli seçimine ve çokluğuna bakınca; Şimdiki nesil ‘’Bu mektubu Atina Başkonsolosumuz, Dışişleri Bakanına veya falanca gazetenin yazı işleri müdürü, bir köşe yazarına yazmış’’ diyebilirdi.
Gerçekte ise mektup, Konya, soğuk tenekeci zanaatkârlarından Ahmet beyden, Eskişehir lokomotif tamirhanesi ustabaşlarından Abdullah beye yazılmıştı. Her ikisi de bugünün ilkokuluna denk bir okul bitirmişti ve emekçi idiler. Sadece şehir kökenli olmaları bu seviyeye etkili olabilir.
Spartakus Mersin Sibirya gazi yazısında demiş ki:
Alıntı: |
Yaşlıları (>40) parklarda ellerinde kitap okurken görebiliyorsunuz ama yeni nesil tek kelimeyle “küreselleşmiş”. Bir haftalık tren yolculuğu esnasında bile okuyan Rusa rastlayamıyorum ve bu dikkatimi çekiyor. Kurutulmuş balık ve votka –çok tüketiyorlar- daha ilginç geliyor anlaşılan.
|
_________________ Adnan Öztaş
Fuzûlî |
|
Başa dön |
|
|
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|