Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Tenere600 Tecrübeli Üye
|
Tarih: Sal Tem 17, 2007 2:19 pm Mesaj konusu: Re: Pegaso'da Yakıt Tüketimi |
|
|
nibiru demiş ki: |
2004 pegaso ie motorumu şehir içinde 100 km yakıt tüketimi testi yaptım. 8lt yakmış. 3.000 ile 4.000 devir arası kullandım, ve motoru hiç zorlamadım. Ancak 8 lt de bana çok geldi. Motorumu almadan önce araştırmalarımda motorun yakışı(ie için) 4,5-5lt diyorlardı. Her ne kadar şehir içi de olsa 100 km de 8 lt bana çok geldi. acaba bunu düşürmenin bi teknik yolu var mıdır? Bi yerlerinde bi ayarlar yapabilir miyiz? ya da benim motorda bi yerler mi bozuk? Sizin Pegaso lar ne kadar yakıyor söyler misiniz??? |
Motorunuz'da bir anormallik var, en yakın serviste Buji, Benzin filtresi ve enjektörlerinizi kontrol ettirmenizi öneririm. |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
nibiru Değerli Üye
|
Tarih: Sal Tem 17, 2007 4:56 pm Mesaj konusu: Re: Pegaso'da Yakıt Tüketimi |
|
|
Tenere600 demiş ki: |
2004 pegaso ie motorumu şehir içinde 100 km yakıt tüketimi testi yaptım. 8lt yakmış. 3.000 ile 4.000 devir arası kullandım, ve motoru hiç zorlamadım. Ancak 8 lt de bana çok geldi. Motorumu almadan önce araştırmalarımda motorun yakışı(ie için) 4,5-5lt diyorlardı. Her ne kadar şehir içi de olsa 100 km de 8 lt bana çok geldi. acaba bunu düşürmenin bi teknik yolu var mıdır? Bi yerlerinde bi ayarlar yapabilir miyiz? ya da benim motorda bi yerler mi bozuk? Sizin Pegaso lar ne kadar yakıyor söyler misiniz??? |
Motorunuz'da bir anormallik var, en yakın serviste Buji, Benzin filtresi ve enjektörlerinizi kontrol ettirmenizi öneririm. |
Buji yeni değişti, ama benzin filtresine baktırmamıştım bir de ona baktırayım. Enjektörlere bir bakımın olamayacağını söylediler ama....
Sizinki ne kadar yakıyor? |
|
Başa dön |
|
|
Tenere600 Tecrübeli Üye
|
Tarih: Sal Tem 17, 2007 8:02 pm Mesaj konusu: Re: Pegaso'da Yakıt Tüketimi |
|
|
Buji yeni değişti, ama benzin filtresine baktırmamıştım bir de ona baktırayım. Enjektörlere bir bakımın olamayacağını söylediler ama....
Sizinki ne kadar yakıyor? |
Benimki karbüratörlü, 4,5 litre yakıyor , 100 km de. |
|
Başa dön |
|
|
okantezer Tecrübeli Üye
|
Tarih: Sal Tem 17, 2007 8:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
Söylediklerim tamamen denenmiş ve test edilmiştir. Aynı problem 2002 pegy mi verdiğim arkadaşımda vardı. Benzin filtresi temizliği, iridyum buji, kn hava filtresi ile oldukça düşürdü sarfiyatı. Teorik olarak söylediklerini ilk etapta bende ona söylemiştim DuroRider Ama sonuç ortaya çıkınca bende şaşırdım doğrusu _________________ Okan TEZER İstanbul/Moda 0Rh+
KTM 950 Adventure |
|
Başa dön |
|
|
DuroRider Tecrübeli Üye
Kayıt: Jun 03, 2007 Mesajlar: 127 Nerden: İstanbul/Suadiye
|
Tarih: Sal Tem 17, 2007 9:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
okantezer demiş ki: |
Söylediklerim tamamen denenmiş ve test edilmiştir. Aynı problem 2002 pegy mi verdiğim arkadaşımda vardı. Benzin filtresi temizliği, iridyum buji, kn hava filtresi ile oldukça düşürdü sarfiyatı. Teorik olarak söylediklerini ilk etapta bende ona söylemiştim DuroRider Ama sonuç ortaya çıkınca bende şaşırdım doğrusu |
Valla o zaman süper. Çünkü motorumu aldığım zaman ilk yapmak istediklerim bir performans hava filtresi ve iridyum buji değişikliğiydi ama yakıt sarfiyatının yükselmesinden korkuyordum. tam tersi oluyorsa daha ne isterim
Teşekkürler bilgi için |
|
Başa dön |
|
|
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|