Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
keselioglu Katılımcı Üye
|
Tarih: Prş Nis 05, 2007 12:47 pm Mesaj konusu: Avrupa/Alpler turu için yol arkadaşı |
|
|
Merhabalar;
25 haziran aksami Cesme'den feribotla baslayacak olan 14 gunluk Avrupa gezisi planliyorum. Abimle gidecektik ancak bazi sebeplerden abim gelemiyor. Ben de en az 2 (veya 3,4..) motor gitmek istiyorum. Ama yalniz da kalsam geziyi iptal etmeyecegim. Burada turu ve kendimi kisaca anlatayim, ilgilenen arkadaslarla detayli konusabiliriz;
Motor: F650 GS
Motor tecrubesi: 7 yil
Yas: 25
Sehir: İstanbul
Rota(kucuk degisiklikler olabilir):
http://upload7.postimage.org/456832/photo_hosting.html
Cesmeden kalkan feribot Carsamba gunleri Brindisi limanina yanasiyor. Oradan Roma,Floransa,Verona, Insburg(Avusturya), Munich, Prag, Bratislava(Slovakya), Viyana, Budapeste, Belgrad, Sofya,Edirne, Istanbul.
14 gun surecek tur sehir ici gezilerle birlikte 4500-5000 km civarinda olacak.
Surus:
Gunluk toplam yol, 800km'yi gecmemek sartiyla ortalama 300-400km'dir. Molalar haric ortalama hiz 100-120 km/s. Bos otobanlarda surati yukseltebiliriz.Ama tur bir yere yetisme havasinda olmayacak, asil amac yol yapmak degil, farkli kulturler ve sehirler gorup yeni insanlarla tanismak ve motosiklet kullanmanin tadina bir de alplerde varmaktir.
Konaklama:
Turun amaci geregi, pahali oteller yerine insanlarin daha samimi oldugu kucuk, uygun fiyatli pansiyonlarda kalmayi dusunuyorum. (Tabi isteyen istedigi yerde kalabilir, sabah bulusup yola devam edilir).
Ekipman:
Katilacak motor 600cc den az olmamalidir. Korumalar tam olmalidir. Bende gerekli haritalarin buyuk bolumu ve GPS var. Acil durumlarda motosiklete mudahale edebilecek kadar motosiklet bakimindan anliyorum.
Vize/Evrak:
Shengen vizesi(60Euro+araci masraflari) ve Cek Vizesi(ucretsiz) gerekli olacak. En gec 1,5 ay kala basvuru yapmak gerekmektedir.
Triptik 30 ytl, yurtdisi trafik sigortasi (green Card) 100 euro almak gerekli. Bu belgeler 1-2 saat icinde 4 Leventten alinabiliyor.
Ilgilenen arkadaslarla detayli konusabiliriz.
Gorusmek Uzere;
Tugberk Keselioglu
tugberkk@yahoo.com |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
dr_inanc_sargin Kıdemli Üye
|
Tarih: Prş Nis 05, 2007 12:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili Tuğberk, Ankarada ikamet ediyorum. Evliyim. Ankara kızılcahamam ilçesinde acil servis hekimliği yapıyorum. 29 yaşındayım. Son yıllarda biraz daha geniş çaplı düşündüğüm bir rota çıkarmışsın. İki motor dört kişi düşündüğüm turun, seninkinden farkı biraz daha batıyı kapsaması. Ancak seninde mutlaka göz önünde bulundurduğunu düşündüğüm zaman sıkıntısı buna engel oldu. İsviçre,fransa, Hollanda,Belçika sanki buralara kadar gidilmişken görülmesi tanınması gereken yerler diye düşünüyorum. Teklifin için teşekkür ederim kendi adıma. Saygılar. _________________ hız özgürlük değildir |
|
Başa dön |
|
|
jason_anderson Tecrübeli Üye
|
Tarih: Prş Nis 05, 2007 7:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
1995'te benzer bir rota yapmıştım ve özellikle Bulgaristan ve Romanya'da çok zorlanmıştım ve bu ülkelerden bir daha geçmemeye karar vermiştim.
Umarım değişmiştir ama bence aynı yolla geri dönmende fayda var. Geçen yaz 3 motorla ve eşleriyle bazı dostlarım Yugoslavya-Bulgaristan hariç aynı rotayı yaptılar, ben ne yazıkki katılamadım, yine aynı yolla (feribotla) döndüler. İsviçre'ye girmişken Constans gölü civarında hoş köyler var tavsiye derim. Milano'ya uğrayıp Coma gölü civarı da güzeldir. Soruların olursa yardımcı olmaya çalışırım. Umarım hayallerini gerçekleştirirsin. _________________ Honda Varadero 2008 A Rh (+)
"There are no shortcuts to any place worth going." Sills, 1929
www.bestcatch.net |
|
Başa dön |
|
|
alpabi Katılımcı Üye
|
Tarih: Prş Nis 05, 2007 11:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
slm dostum benim adım aydın bende uzun zamandır motorla yurt dışına gitme hayalleri kuruyorum ve rotan çok hoşuma gitti bende bmw f650 gs var. gerçi tecrübem 7 yıllık değil ama kendime güveniyorum. 24 yaşındayım ve manisada oturuyorum. senle biraz daha detaylı konuşursak çok iyi olur xxotto_1@hotmail.com msn adresim bu genelde akşamları girerim offline gözükürüm sen genede msj at. bekliyorum |
|
Başa dön |
|
|
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|