Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
naproksen Tecrübeli Üye

|
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
lastman Tecrübeli Üye

|
|
Başa dön |
|
 |
gamsiz Tecrübeli Üye

Kayıt: Oct 12, 2006 Mesajlar: 219 Nerden: istanbul göztepe
|
Tarih: Sal Arl 06, 2011 5:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşım oses afrianın hepsinde olur hiçbir tehlikesi yok kafaya takmazsan sorun yok takarsan tas degişecek demektir istanbuldamısınız |
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Sal Arl 06, 2011 10:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tası değiştirmeden göbek rulmanlarını değiştir önce...
Rulmanlar milimetrenin onda biri kadar ayar kaybetse hızla devirle dönen tas balans yapacak ve uğultu yada lakırdama sesi çıkaracak.
tası değiştirmen paran çoksa yaparsınız.
arabası olanlar bilirler
debriyaj çatalı rulmanı arıza yaptığında da bu ses gelir ve servise götürdüğünüzde bu çatalın içindeki rulmanı değiştirdiklerinde ses kesilir hatta debriyaj pedalı daha rahat çalışır.
burada çatal olmadığndan ve bu tasında dönme işlemi olduğundan tasın göbeğimndeki rulmanlar haliyle eskiyecek önce uğuldama sonrada lakırdama , bazen ikisini aynı anda yapacaktır.
ama ben emin değilim illada tası değiştircem diyorsan üzerindekini sök yanında bir kumpasla yenisini kıyasla , göreceksin ki değerler birebir aynı...
zaten tasın eskimesi için biryere sürtmesi gerekir, buda parçaların dizilişi itibari ile neredeyse imkansız...tas sadece balataları taşır debiryaj yaylarını taşır ve rulmanın dış çemberini taşır...
paranı ziyan etme.
hatta tasına bir işaret koy koyabiliyorsan, sonra kendi tasını kendi paranla satın alma... |
|
Başa dön |
|
 |
redgreen Yeni Üye

Kayıt: Apr 11, 2013 Mesajlar: 6 Nerden: istanbul-Sahrayıcedit
|
Tarih: Pts Nis 22, 2013 11:42 am Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba
Africa Twin sorunlarından konuşulurken ben de bir sorunumdan bahsetmek istiyorum.
bende 97 model bir africa twin aldım 2 ay önce.
15-20 km.gidip de motor ısındıktan sonra normalde 11 olan rölanti 15-16 lara çıkıyor.(Vites boştayken).Bu sorunla ilgili bilgisi olan varmı acaba? |
|
Başa dön |
|
 |
|
|