Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Apn Tecrübeli Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 02, 2011 11:08 am Mesaj konusu: F650 GS veya DAKAR Ön süspansiyon keçe ve yağ değişimi |
|
|
Selam arkadaşlar;
Uzun zamandır şu ön süspansiyon yağ ve keçe değişimi ile ilgili sıkıntılıydım.
Servisler çok para istiyor, parasını vereyim ama yaparken izlemek istiyorum diyorsun YOK diyorlar. Gerçi bisiklet süspansiyonlarını defalarca açtım (çok daha karmaşıklar ve hassaslar.Hidrolik, hava,kilitleme, zıplama ayarı v.s) ama cesaret edemiyordum. Neyse internetten bu adresi buldum vatandaş detaylı anlatıyor çok kolay bir şey umarım sizlerin de işine yarar
http://www.bluepoof.com/motorcycles/howto/f650gs_forks/
Hadi kolay gelsin... |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
esved Değerli Üye
Kayıt: Apr 23, 2011 Mesajlar: 82 Nerden: İstanbul - Nişantaşı
|
Tarih: Çrş Ksm 02, 2011 1:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
Süper paylaşım teşekkürler,
Bu arada PIAA farlar ve motorun altına eklenen avadanlığa (Avandanlık olduğunu sanıyorum) bayıldım... |
|
Başa dön |
|
|
cyclespirit Değerli Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 02, 2011 8:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Cok iyiymis gercekten, tesekkürler.
Bunu gecen yaz yaptim. Hepsi cok iyi cok kolay da yag kecelerini cikarmak arkadasin yazdigi gibi "Once the dust seal and retainer rings are removed, you can yank the tubes apart with a few good tugs." diye olmuyor iste. Iki saat cebellestikten sonra mecbur kapip ustaya götürdüm, o da isitici falan takviyesiyle epey bir ugrasmisti. Onun disinda hic gözünüzde büyütülecek bir is degil. |
|
Başa dön |
|
|
Apn Tecrübeli Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 02, 2011 11:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
Biraz önce 2 süspansiyonun yağ keçesi ve yağını değiştirdim burada yazılanlara ve resimlere bakarak. Keçeler hemen çıktı
İşin püf noktası şu; Alttaki vidayı sökünce süspansiyon alttan serbest kalıyor.
Keçenin üstündeki sekmanı da çıkarıyorsunuz ve süspansiyon kovanını elinizle hızlıca aşağı çekiyorsunuz böylece keçeler anında çıkıyor
Birde 50 lik pimaş boru bu da hem süspansiyona kılavuzu çakmak için hem keçeleri yerine oturtmak için biçilmiş kaftan 50lik pimaş borunu iç kısmı tam süspansiyona göre. Orjinal çakma aleti baya bir
para olsa gerek oysa pimaş boru 2 tl |
|
Başa dön |
|
|
turkizmir Demirbaş Üye
|
Tarih: Prş Ksm 03, 2011 11:04 am Mesaj konusu: |
|
|
Benim geçen gün sağ patladı, vıcık vıcık şu anda. Yunanistana gidicem, kara kara düşünüyorum
dalsam çıkarmıyım işin içinden? diye düşünüyordum bu iyi oldu şimdi |
|
Başa dön |
|
|
|
|