Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Umut_YILMAZ Tecrübeli Üye
|
Tarih: Cum Hzr 04, 2010 8:52 am Mesaj konusu: |
|
|
erol62 demiş ki: |
Bende 2005 model kullanıyorum, motosikletin hiç bir sorunu yok, gayet bakımlı.. 7000 km.dir kullanıyorum, defalarca yakıt ölçümü yaptım her seferinde aşağı yukarı aynı çıktı.. Şehir içinde 100 km.de 5,05 litre- şehir dışında 4,55 litre yakıyor, kullanım şeklim normal öyle agresif değil.. Hatta bir keresinde depoyu tam fulledim, rezerv musluğunu açık unutmuşum benzini sonuna kadar bitirmişim yolda kaldım, 312 km. yol yapmıştım bundan daha iyi ölçüm olmaz herhalde. |
KLE 500 ile 312 km yol dünya rekoru olsa gerek _________________ RIDE&LIVE
KLE500
GSX650F
TRANSALP XL650V
TENERE XTZ 660
DL 1000
|
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
lordlothar Tecrübeli Üye
|
Tarih: Cum Hzr 04, 2010 8:55 am Mesaj konusu: |
|
|
demek ki benim makine gereğinden fazla yakıyor. Tüm bakımlarını zamanında yaptırdım yetkili serviste, sakin kullanırım, hep aynı yerden benzin alırım, lastik havasını kontrol ederim.
Hava filtresi, yağ filtresi, buji ve lastikler hariç yakıt tüketimini doğrudan etkileyen parçalar nelerdir? _________________ Serhat
Kawasaki KLE500
"Ben bir silah hayaliyim ama içimdeki kurşun gerçek" |
|
Başa dön |
|
|
erol62 Katılımcı Üye
|
Tarih: Cum Hzr 04, 2010 9:01 am Mesaj konusu: |
|
|
Umut_YILMAZ demiş ki: |
erol62 demiş ki: |
Bende 2005 model kullanıyorum, motosikletin hiç bir sorunu yok, gayet bakımlı.. 7000 km.dir kullanıyorum, defalarca yakıt ölçümü yaptım her seferinde aşağı yukarı aynı çıktı.. Şehir içinde 100 km.de 5,05 litre- şehir dışında 4,55 litre yakıyor, kullanım şeklim normal öyle agresif değil.. Hatta bir keresinde depoyu tam fulledim, rezerv musluğunu açık unutmuşum benzini sonuna kadar bitirmişim yolda kaldım, 312 km. yol yapmıştım bundan daha iyi ölçüm olmaz herhalde. |
KLE 500 ile 312 km yol dünya rekoru olsa gerek |
Dünya rekoru değil zaten deposu 15,2 litre yakıt alıyor, hesapladığınızda 4,87 litre gibi bir yakıt çıkar ortaya buda normal sınırlardadır. 2005 model ve üzeri olanların beygir gücü biraz (5 bg) düşürülmüştür, dediğim gibi motorumun senkron ayarları yeni yapıldı, debriyajda kaçırma yok, buji ve hava filtresi yeni olunca da sonuç bu çıkıyor _________________ HER ŞARTTA MUTLU OLMANIN YOLLARINI BUL
Erol Koçan - DL 650 |
|
Başa dön |
|
|
iceboyTR Tecrübeli Üye
|
Tarih: Cum Hzr 04, 2010 9:12 am Mesaj konusu: |
|
|
lordlothar demiş ki: |
Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler.
- Şehir içi ya da düşük hızda vibrasyon şikayetim yok. Dediğim gibi ilk motorum (KLe2004) olduğu için kıyaslama yapmam zor ancak beni rahatsız etmiyor. Ne zaman 120 nin üstüne çıkıyorum, rüzgar rahatsız etmeye ve yormaya başlıyor. Uzun yolda özellikle otobanda bu hızlarda giderken saat başı mola verme ihtiyacı duyuyorum.
- Makinaya güveniyorum, çok da seviyorum. Hız meraklısı da değilim ama daha uzağa daha rahat gitmek için başka alternatifler neler olabilir diye düşüşüyorum.
- Biraz çok yakıyor. 2004 KLE si olan varsa yakıt tüketimini yazarsa çok sevinirim. |
Arkadaşım dediğim gibi 120km ve üstü hızlarda rüzgarın seni rahatsız etmemesi için ön kafa bölümü büyük ve geniş olan enduro modellerini tercih etmen gerekir. Buda Vstrom DL 650 yada Transalp olabilir. Yakıt tüketiminide gözönünde bulunduruyorsan DL650 senin makinan. _________________ Her yolun motorcusu.
Tenere binicisi. |
|
Başa dön |
|
|
lordlothar Tecrübeli Üye
|
Tarih: Cum Hzr 04, 2010 9:19 am Mesaj konusu: |
|
|
iceboyTR,
Patronum 2010 VStrom aldı, binada bir de 2007 model var. Gerçekten cici görünüyorlar.
Rüzgar için arkadaşlar tur camı önermişler. İlk baktığım şey olmuştu. 2004 model KLE500 için budur diyeceğim bir marka model göremedim. Almanya'da bir yer buldum. Ama cesaret edemedim. Sanayide yaptır diyenler oldu, ona da güvenedim açıkçası... _________________ Serhat
Kawasaki KLE500
"Ben bir silah hayaliyim ama içimdeki kurşun gerçek" |
|
Başa dön |
|
|
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|