Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Apn Tecrübeli Üye
|
Tarih: Cum Ksm 04, 2011 11:20 am Mesaj konusu: ön teker rulmanını nasıl sökeceğim :( |
|
|
Merhaba arkadaşlar;
Süpansiyon yağını değiştirirken fark ettim ön teker rulmanında boşluk var.
Daha doğrusu rulmanlar yataklarında sağa sola geziniyor. Daha önce böyle birşey yoktu fakat süspansiyonu söküp taktıktan sonra böyle bir sorun meydana geldi.
Esas sorun şu: Ön tekerin sağ rulman tarafında siyah plastik bir kapak var onu sökemedim zarar vermek istemediğimden zorlamadım.
Bu kapak nasıl sökülür ? |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
Apn Tecrübeli Üye
|
Tarih: Cum Ksm 04, 2011 12:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
Siyah kapak biraz çekiçleyince çıktı. Fakat rulmanların yatağın içinde komple takılı ve sıkılmış iken sağa sola hareket etmesini çözemedim |
|
Başa dön |
|
|
Apn Tecrübeli Üye
|
Tarih: Cum Ksm 04, 2011 1:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet sorunu çözdüm
Problem, sağ tarafta bulunan rulmanın önündeki sızdırmaz contadan kaynaklanıyormuş conta yerinden ileriye oynadığı için rulmanlar sıkışmıyor ve sağa sola hareket ediyormuş contayı ittirerek sıkıştırınca çözüldü
Neyse artık bu da kendin sor kendin cevapla oldu kendin pişir kendin ye tadında
Birinin başına da ayı sorun gelirse çözümünü buradan bakar artık |
|
Başa dön |
|
|
turkizmir Demirbaş Üye
|
Tarih: Cum Ksm 04, 2011 1:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
şunları birde fotolasaydın ya , bu iler igeri oynayan contada neyin nesiymiş diye mera kediyordur bu yazını okuyanlar? çünkü ben yıllardır rulmanlarımı kendim değiştiririm hiç böyle bir şey görmedim.
tekeri indirdiğinde sağda kilometre tahrikini çıkartınca toz kapağı var solda da benzer bi kapak. bunlar ıalınca rulman toz kapakları geliyor ki bunlar zaten rulmana montajlı.merkez iç çapta bulunan sekmanı sekman pensesi vasıtası ile çıkardıkta nsonra tersten tokmaklamak kalıyor sadece. Sen neler yaptın? |
|
Başa dön |
|
|
Apn Tecrübeli Üye
|
Tarih: Cum Ksm 04, 2011 2:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
Dostum fotoları çekemedim zaten buraya yüklemeyi de bilemediğimden koyamadım bende bu kadar conta sekman km teli v.s yok.
Km bilgisini ya şanzımandan yada arka tekerden alıyor.
Ön tekerde sağlı sollu 2 ad rulman, ortasında milin geçeceği yatak ve sadece sağ tarafta en dışa takılan siyah sızdırmaz sert plastik kapak var o kadar. GS lerde bu şekilde.
Bendeki sorun aslında çok basit bir durum; Önce sağ taraftaki rulmanı tokmakla basit bir şekilde çakıyorsunuz. ardından göbek içine milin geçeceği yatağı salıyorsunuz (mil sadece soldan takılabiliyor) ve sol rulmanı basitçe yerine tokmaklıyorsunuz. Ardından sağ tarafa yine aynı tokmakla sert plastik keçeyi takıyorsunuz. Bu noktada ben sadece keçeyi az tokmaklamışım ve rulmanla keçe arası boşluk kalmış o da oynamaya sebep veriyormuş biraz daha sert davranmam gerekiyormuş o kadar
Sonra maşaya oturtup mili takıyorsunuz bitti gitti |
|
Başa dön |
|
|
|
|