Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Kaan Demirbaş Üye
|
Tarih: Cmt Eyl 04, 2004 11:36 am Mesaj konusu: Kısa ama zevkli bir solo gezi. ( OMÜ ) |
|
|
Arkadaşlar,
Sizlerin yoğun gezilerinden sonra kıskançlığım tuttu ve " bu sezon benimde bir gezi yazım olsun forumlarda " diye bir gazla atladım demir atıma.
İstikamet : Samsun merkez- Sahil yolu - 19 Mayıs Üniversitesi Kampüs Arazisi.
Mesafe : Kısa (Merkezden 20-25 km)
Solo
Samsun un nemli havasından bunalmış bir vaziyette saat 6'yı zor yapıyorum. Sonra ne yapayım derken aklıma takılan o müthüş yol geliyor. Hem yani aldığım coolpix 3200 ü de deneme fırsatı olur diyorum Üniversitenin arazisine gitmeye karar veriyorum.
Merkezden sahil yoluna giriyorum.
Standart benzin aldığım, bildiğim kadarı ile Honda bayii Mehmet abimizin olduğunu bildiğimiz yerden benzinimizi alıyoruz. Demir atımıza yemini veriyoruz.
Şimdi ver elini Kampüs. İnat ediyorum bu sefer gideceğim . Daha önceden bir kaç defa üniversitenin güvenlik engeline takıldığımdan tekrar bu sıkıntıyı yaşamak istemiyorum. Durdururlarsa ya tartışacağım yada tüm kıllığımı , gerekirse işi rektörün baş danışmanına kadar götürüp engeli geçeceğim. Aslında sorun ne biliyor musunuz? Kampüse motosikletle giriş yasakmış. Bu cevap beni çok kızdırıyor. Aklınıza gelebilecek herşeyi söylüyorum. Aldığım yanıt ; Hocam ( Eşimin doktor ve yakınlarımızın üniversitede olduğunu belirttiğimizden bu şekilde hitap ediliyor) amirimize haber verelim buyurun geçin, diyorlar. Tabi bu tartışmalardan sonra heves kalmıyor ve çoğu zaman yolun başından geri dönüyordum. Ama bu sefer kimse beni durduramaz. Galiba bu elektiriği almış olacaklar ki kimse durdurmuyor. Giriyorum kampüs yoluna
Güvenliği geçtikten sonra karşıma iki adet yapı çıkıyor.
1) Göbek bağlamadan önce top koşturduğumuz , normal ölçülere yakın (11 e 11 oynanabilen ) halı saha .
2) Modern yapılmaya çalışılmış ancak bence güzel olmamış bir camii. Mimar Sinan bu camiyi görseydi herhalde yapanı minaresine çıkartıp aşağı atardı. Bu işlerden aslında hiç anlamam ama beğenmedim kardeşim.
Ve sonunda araziye giriyorum. Samsun'lu arkadaşlar bilirler Mühedislik ve Ziraat fakültesinin arkasındaki arazi. Genelde ziraat fakültesinin çalışma sahalarından oluşuyor. Zemin çok yumuşak hızımı belirli bir limitin üzerimde tutmam gerekiyor. Lastiklerim ise tam yalonu buldu. Asfalttan çok sıkılmışlardı. Onlarda en az benim kadar heyecenlı .
Araziye giriyorum. İleride bir koyun ve keçilerden oluşan sürü. Hemen aklıma " sürü varsa köpek de vardır." uyarısı geliyor ve etrafı iyice kontrolediyorum. Çoban'a da korna ile selam verdikten sonra işi sağlama alıp ( ne olur ne olmaz köpek çıkarsa çoban tarafından belki zabdedilir) basıyorum gaza .
Yol çok zevkli motordaki gücü hissediyorum. Önüme bir demir kapı çıkıyor haydaaaa ( TA6B seni duydum hayda dan sonra " Atilla maydaaaa dedin ) Bakıyorum aynı anda tesadüfen bir bayan , kamyonet ( partner vb... bir araç) ile kapıyı açıyor ve beni görünce yabancı bir şive ile " atlar geliyor , çıkarken kapıyı kapatır mısınız? " diyor. Ben tabiki hanım efendi diyorum ve atlara doğru sürüyum demir atımı.
Atların resimlerini göreceğiz zannetmeyin ,beyaz kırmızı demir attan başka at bulamadım. Uzunsüre börtü böcekten başka hiçbirşey göremiyorum. Hava da kararıyor, dönmem gerektiğini anlıyorum ve duru birkaç poz çekeyim diyorum. Tripod u ( ufak ama yinede işe yarardı ) evde unuttuğumdan topcase in ( çok topcese de benze miyor ama ) üzerine koyup ayalıyorum. Artiz gibi poz veriyorum.
Dönüş yolunda Samsun'un ışıkları uzaktam mükemmel gözüklüyor. Basıyorum deklanşöre ama tecrübesizlikten sabit tutamıyorum makineyi, görüntü bozuk çıkıyor. Göz zevkinizi bozmasın dikkat.
Sonunda evime geliyorum eldivenimi çıkardığımda birşey dikkatimi çekiyor. Bilenlere danışmak için ertesi gün fotoğraflıyorum.
Sonuç olarak bu gezi bana birçok şeyi gösterdi. Sırası ile;
1) Geziye mümkün olduğunca yalnız çıkma , çıkıyorsanda tlf çekmeyeceği kadar uzaklara kuytu köşelere gitme.
2) Gezide mutlaka birileri ile de resim çektir , raporu okuyanlar seni ve motorunu görmekten sıkılabilirler.
3) Tripoun var ise unutma , resimlerin birşeye benzemez.
4) Keyfini çıkar moralini yüksek tut, kimsenin moralini bozmasına izin verme. ( Trafikteki anlayış kıtlığı olanları ve güvenlikçileri takma )
5) Yiyecek birşeylerin resmini çekmeyi unutma , raporun tadı olmuyor.
6) Gidonu fazla sıkma , yoksa eldiveni çıkardığında süprizlerle karşılaşab
ilirsin.
Umarım rapordan zevk almışsınızdır. Yazılar biraz uzun oldu ama idare edin bu saferlik böyle oldu. Bu adam birde daha uzun bir gezi yapsa nasıl rapor yazar , bizi nasıl bunaltır diye düşünmeyin .
Hepinizi saygı ile selamlıyorum.
Farınız ve yolunuz açık olsun. _________________
950 Adventure |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
TA6B Yamaha Grubu
|
Tarih: Cmt Eyl 04, 2004 12:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kaan Selam, yine uzun uzun döktürmüşsün hocam. Ellerine kollarına sağlık! Ve ayrıca motoruna da tabii... Kampüs ve çevresi gerçekten güzel yerler, seninle gelememenin üzüntüsünü yaşıyorum
Başka bir hafta sonu birlikte gidelim ve tadını çıkaralım ok.
Şu köpek kovucu olayı hakkaten çok güzel dostum. Gerçi bu iş kedilerin ve köpeklerin pek hoşuna gitmiyor ama gerekli bence. Sana da bir tane alalım derim
Bu arada yeni aldığın digital camedia'dan tekrar hayırlı ve uğurlu olsun. Güzel günlerde kullanman dileğim ile...
Sevgilerimle
"Her Yolculuk Yeni Bir Maceradır......" _________________ Gökşin Y.KIVANÇ
Honda CRF1000L Africa Twin & SYM Fiddle II 125
OSCAR | Golden Retriever
En son TA6B tarafından Pts Eyl 06, 2004 6:17 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
CemCeminay Değerli Üye
|
Tarih: Cmt Eyl 04, 2004 12:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kaan merhaba gezin kısa ve yakın olsada bence her yolculuk bir macaradır.
Sende bunu tatmış oldugundan adım gibi eminim darısı benim ve benim gibilerin başına.. _________________
Cem ULUSAL
ICQ#: 87130019
MSN: ulusalcem@hotmail.com |
|
Başa dön |
|
|
Kaan Demirbaş Üye
|
Tarih: Cmt Eyl 04, 2004 4:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yapın bir organizasyon. Leylek havadayken gidelim biryerlere be kardeşim. _________________
950 Adventure |
|
Başa dön |
|
|
TA6C Tecrübeli Üye
|
Tarih: Pts Eyl 06, 2004 3:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
hakikatten..keylek havadayken yakalamak lazım Gökşin...
bu leylegi kim havalandırdı böyle...
bizimki inerken seninki havada....
cok güzel ..inmesin sakın....bekle geliyoruz... _________________ Zafer ÖZDEMİR
'98 AT - SAMSUN
_______ 4Ever AT ______
http://www.bikepics.com/members/ta6c/ |
|
Başa dön |
|
|
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|