Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
proxima Değerli Üye
|
Tarih: Çrş Arl 16, 2009 7:38 pm Mesaj konusu: Problem diskte mi balatada mi yoksa ne? |
|
|
Sizlerle art niyetli servislerin elinde gereksiz masraf olarak karsiniza cikabilecek bir tecrubemi paylasmak istiyorum.
Yeni aldigim 2nci ATimi test surusu sirasinda camurlu ve yari islak zeminde tam test edemeden satin almak zorunda kaldim. Ancak cok gecmeden franaj sirasinda ilk bir kac yuz km de tam hissedemedigim kafa gomme hareketi ilk 1700 km ye geldigimde artik gozardi edilemez hale geldi.
On frene asilinca son 30-20 km saatde geometrik olarak artan kafa gomme -saga sola sallama degil- etkisi ne franaj konforu ne de guvenligi diye birsey birakmadi....
yol boyunca ugradigim bir kac motor ustasi soyle bir gozle bakip sucu diske ve hatta balatalara atti. Sonucta Ali Esengule goturup tekeri yerinden cikarinca|:
1. diskin duz ve yamuk olmadigini hatta iyi durumda oldugunu
2. balatalarin daha 2000 km civarinda oldugunu yani daha yeni oldugunu
3.ve esas problemin on tekerim Metzeler Tourance in kopan kord liflerinden kaynaklandigi ortaya cikti.
ancak.....!
Koyu oldugu dikkatimi ceken on fren hidroligini vakumlayip yenileyince kaliperin cok daha efektif bir sekilde calistigi dikkatimi cekti ve kafa gomme etkisi de kolay dikkat edilemiyecek kadar azaldi!
Hikayenin sadedi: saglam bir disk ve balatalar neye benzer ve bu nasil tespit edilir en azindan tespit tani prensiplerini bilin.Ustaniza kosulsuz teslim olmayin keza bana yazilan recete (Ali Usta olmasaydi!) diski tornaya almak..yani uzerinden katman almak...prese sokmak ya da evet yada YTL 600 degerindeki yeni Honda on diskler ya da EUR 250 den EBC on disk seti.
Ha bu vesileyle sag manetin uzerindeki takriben 75 cc lik fren hidroliginin her 18.000 km de bir degismesi gerektigini hatirlayalim. Atladinizmi? Yag haznesi merceginden rengine bakip vizkositesi hakkinda fikir sahibi olabilirsiniz. Yag inceldikce asiri demlenmis cay rengini aliyor...ve bu asamada artik balatalara zaten homojen basinc uygulayamiyor....
iyi seyirler
K _________________ Kerem Can Cesmebasi
En son proxima tarafından Çrş Arl 16, 2009 8:15 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
__face__ BMW Grubu
|
Tarih: Çrş Arl 16, 2009 7:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
proxima, dostum öncelikle geçmiş olsun...
bu durumu hasarsız atlatmana (motorun değil sizin hasarsız atlatmanıza demek istedim) sevindim..
eline sağlık gayet güzel bir izahat ve bilgilendirme oldu... _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
|
dark_face Tecrübeli Üye
Kayıt: Jan 23, 2009 Mesajlar: 202 Nerden: istanbul - Sarıyer
|
Tarih: Prş Arl 17, 2009 8:47 am Mesaj konusu: |
|
|
aynı sorun bende de vardı fakat benim hakkaten disklerim yamuktu.
güzel paylaşım ellerine sağlık. _________________ Hayaller gerçek olunca.... : Africa Twin....
Zafer ÜSTE
Honda XRV750 Africa Twin
Honda CRM250r
Suzuki DL650 Vstrom
Suzuki RM250 |
|
Başa dön |
|
|
|
|