Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
kingOfTheExtrem Kıdemli Üye
|
Tarih: Pzr Ksm 05, 2006 8:21 am Mesaj konusu: Planör,paraşüt |
|
|
Merhaba arkadaslar uzun süredir yoktum tekrar gelince bazı arkadaslar sordu uzun süredir yoktun diye onun üzerine bu forumu açtım ve yazın yaptıgım şeylerin fotosunu sizlerle paylaşıyım istedim...
Öncelikle paraşüt egitimi aldım ve şu anda serbest paraşütçüyüm uzun süredir babamlada atlıyordum ama insan kendisi kendi kontrolünde atlıyınca ayrı bir zevkli oluyor uçak 3000mt ye geliyor ve egelence başlıyor kendiizi boşluga salıyorsunuz ve 1dk ya yakın düşüyorsunuz bu sırada egelence hat safada yer giderek büyüyor 800mt de deklansörünüzü çekiyorsunuz 600mt ye kadar doluyor o andan sonra zevk yok...
Bazı paraşüt fotoları
Bu en yakın arkadasımın serbest düşüşte çekilen fotoları
buda ben yere inerkenki bir fotom
yere indikten sonra bir fotom
paraşüt kursundanda planör başlangıç kursu niyetiyle inönüye gittim ve dönem 1.si oldum daha sonra devam etmek istedim 2.safa olan B brövesinide aldım ama daha bu sırada benim başlangıççı arkadaslarım başlangıcı bile alamamışlardı. Bde yaptoıgım yelken uçuşu zevkli geldi ve 3.safa olan Cbrövesinide aldım 20saat civarında uçuşum olmuştu bende planör pilot lisansını alıyım dedim toplam 28saat 25dk uçuş la pilot lisansını da aldım. Alınca bi hesapladık 62sortide almışım ve normalde 110-130sorti arası alıonabilirmiş ben iyi uçutugum için çok kısa sürede alınca uçuş hocalarımız önümüzdeki yaz beni milli takıma çagırdılar şu anda planör milliyim...
Başlangıç kursunda iken
planör pilot lisansımı aldıgım gün 4saatlik uçuştan önce planörü uçus için pist başına götürürken
Lisans tamamlama uçuşuna çıkarken
Vinç planör çekişine başladıktan sonra
safa tamamlama uçusundan inerken(uzakta gözüküyorum son yaklaşmaya giriyorum)
yere tekeri degdirmeden önceki o an
Birde arkadaslarr inönüde her gece 21-30la 22 arası kantine gelen tilkimiz vardı onun fotosunu koyuyum dedm
Umarım begenirsiniz de öbür yaz a belki sizde paraşüt veya planör yaparsınız... |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
ERGUN Tecrübeli Üye
|
Tarih: Pzr Ksm 05, 2006 11:57 am Mesaj konusu: |
|
|
Karika _________________ YAŞAM BİR HEDİYEDİR
www.hocanasreddin.net |
|
Başa dön |
|
|
yeterhoca09 Tecrübeli Üye
Kayıt: Oct 25, 2006 Mesajlar: 453 Nerden: Grevenbroich-Aydin
|
Tarih: Sal Ksm 07, 2006 12:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sahane adrenalin pur |
|
Başa dön |
|
|
MAQARA Demirbaş Üye
|
Tarih: Sal Ksm 07, 2006 12:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
motorsuz uçak nası havalanabiliyo anlamıyorum _________________
|
|
Başa dön |
|
|
kingOfTheExtrem Kıdemli Üye
|
Tarih: Sal Ksm 07, 2006 1:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
Planör kalkarken ya bir uçagın arkasına takılıoruz ve istedigimiz irtifaya kadar bırakıo yada bir vinç 1km ileriden telle çekmeye başlıyor bizi ki bu fotodaki kalkış öyle ondan sonra havanın durumuna göre 500mt ye kadar çıkartabiliyor uçurtma gibi tam tepesine geldiginizde tel otomatik olarak bırakılıyor. 500mt ye kadar açınız 80derece olacak şekilde adeta dim dik tırmanıyorunuz ve kalkışta sizi 3snde 140a çıkartıyor... Bundan sonra sizin hava akımlarından yararlanıp havada kalmanıza baglı uçus süresi degisbilir dünya rekoru tek kişilik planörle 18 çift kişi bir yolcu bir pilotla 14saat 2side türk'e ait... |
|
Başa dön |
|
|
|
|