Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

Endurocu

Endurocu

Endurocu

Endurocu

Endurocu


 
Site Girişi
Üye Adı:
Şifre:

Şifremi unuttum!
   Hemen Üye Ol

Members List Üyelik
Son Üye:Dakarist
Bugün:0
Dün:0
Toplam:8715

Sitede şu anda toplam 2416 aktif kullanıcı
ve ziyaretçi gezmektedir.
 


 
APRILIA BMW HONDA KAWASAKI KTM MOTOGUZZI SUZUKI YAMAHA
 

 
 

Honda SCV 100 F Beat

Eski bir BEAT kullanıcısı olarak bu inceleme raporuna birkaç satır eklemek istedim.. O kadar kahrını çektikten sonra sanırım buna hakkım var!... Activa ile aynı alt yapı ve motora sahip olan BEAT, bence sadece başlangıç motoru olarak kurslarda kullanılabilecek kadar yetersiz bir makine.

Bu motorlardan birini (ACTİVA veya BEAT) almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem ticari amaçla bir başkasına emanet etmeyeceklerse emin olsunlar ki sadece 1 hafta sonra yaptıkları seçimden dolayı çok pişman olacaklar. NEDEN?? Çünkü; Motor kesinlikle 80km/h'ın üstüne çıkamıyor. Yani şehir içinde bile ana arterlere çıkıp da bir araba sollayayım demeden önce bir kere daha düşünmeniz gerekiyor çünkü nefesi kesilen motor sizi yanınızdaki arabanın önüne atmaya yetmiyor ve soru işareti gibi sol şeritte bırakıyor????? Bu yetersiz güç atak yaparken olduğu gibi iki kişi olunca da kendini hissettiriyor (daha doğrusu hissettiremiyor garibim).

Buraya kadar tamam “100cc’lik bir motosiklet alarak, ben bunları kabulleniyorum zaten” diyorsanız işte bundan sonrası asıl sizi ilgilendiriyor. Çünkü bende bunları kabullenerek almıştım!..

İnsanı pişman eden bu beklenen sıkıntılar değil beklenmeyen huysuzluklar. Eğer mevsim yaz değilse anlayın ki sabahları sevgili motosikletinizi çalıştırmak için uzun bir dil dökme, yalvarma ve savaşma seansı sizi bekliyor. Otomatik olmayan bir jikle sistemine sahip motosiklet, jikle çekiliyken de değilken de çalışmakta direniyor. Bu durum akünüz bitene kadar sürüyor. Allah’tan kick-start imkanım var diyorsunuz ama emin olduğum bir konu var ki BEAT’inizin en çabuk arıza yapacak parçası kick-start dişlileri. Diyelim ki şanslısınız ve motosikletinizin aküsü bitmeden veya kick-start dişlisini sıyırmadan çalıştırmayı başardınız. Boşuna sevinmeyin çünkü son gülen iyi güler. Evinizden tır tır çalışarak sizi ilk trafik ışıklarına kadar getiren BEAT’iniz size burada da kötü bir sürpriz yapacaktır. Soğukken oldukça isteksiz ve düzensiz çalışan motoru, elcik vasıtasıyla motora verdiğiniz ilk gaz komutunda olduğu yere yığılıp sizi ışıkların ortasında arkanızda ki sinirli otomobil sürücüleriyle baş başa bırakacaktır.

Eğer az önceki ilk çalıştırma seansında akünüzü sonuna kadar kullandı iseniz yandınız. Hemen motosikletten inip motoru orta sehpaya alıp, kick-starta asılmanız ve çalışması için yüce Rabbimize dua etmeniz gerekecek (biliyorsanız kuran-ı kerimden birkaç sure de okumalısınız). Size bu sıkıntıları yaşatan sevgili BEAT-ACTIVA’ nız bunlar dışında, ince ve küçük lastikleriyle sürekli yol tutuş problemleri yaşatacak, aküsü güçsüz olduğu için direk şarj dinamosuna bağlanmış farıyla her gaza bastığınızda parlayan ama sonra sönen bir aydınlatma/ma sağlayacak. Sele altını açmak için motosikletin arkasında anahtar deliği ararken bulacaksınız kendinizi, açınca da yarım bir kask bile sığmayan kuş yuvasıyla karşılaşacaksınız. Tabi eğer bu ilk motosikletiniz ise bunların her motosiklette yaşanan problemler olduğunu sanıp kendinizi avutacaksınız. Bu kadar düşük performansı ve bütün huysuzlukları tam sineye çekerim yeter ki ekonomik bir şekilde beni gideceğim yere ulaştırsın derken, benzin ibresi kırmızıya düşecek ve bu küçük motorun 125cc’lik ağabeyleri kadar müsrif olduğu gerçeğiyle sizi tanıştıracak…(100km’de ortalama yakıt sarfiyatı 3.5lt.)

Sonuç olarak aslında şunu söyleyebiliriz, gerçektende küçük bir motor istiyorsanız TODAY daha iyi bir alternatif gibi görünüyor. Ama benim motorum küçük olsun ama arada kaçamaklarımı da yapabilsin diyorsanız DYLAN tam karar, bu çok pahalı oldu diyorsanız 125cc’lik diğer scooter alternatifleri sizi gerçekten memnun edebilir (Çünkü onlarda BEAT ve ACTIVA fiyatına ve yakıtları da daha çok değil)..

Saygılarımla..

TEKNİK ÖZELLİKLER:

Motor: Kuvvetlendirilmiş hava soğutmalı 4-zamanlı SOHC tek silindirli
Motor hacmi (cc): 102.1
Silindir çapı & strok (mm): 50x52
Sıkıştırma oranı: 9 : 1
Yakıt sistemi: 18mm´lik VK tip karbüratör
Max güç (ps @ dev/dak): 7 / 7500
Max tork (Nm @ dev/dak): 7,5 / 5500
Ateşleme: Kapasitör deşarjlı (CDI)
Çalıştırma: Elektrikli/marş pedalı
Şanzıman: V-matik
Güç Aktarımı: V-kayışı
Boyutlar (UxGxY)(mm): 1845x710x1110
Tekerlekler arası mesafe (mm): 1235
Sele yüksekliği (mm): 765
Yerden açıklık (mm): 145
Yakıt kapasitesi (litre): 6
Ön teker: Çelik döküm
Arka teker: Çelik döküm
Ön lastik: 90/100 10 53J
Arka lastik: 90/100 10 53J
Ön süspansiyon: Yağlı amortisör, 80mm esneme aralıklı, aks çatalının önünde
Arka süspansiyon: Tek amortisörlü arka çatal, 71mm esneme aralıklı
Ön frenler: 130mm kampana
Arka frenler: 130mm kampana
Ağırlık: 100,5 kg
Gövde: Plastik
Renk seçenekleri: Gümüş, Mavi, Kırmızı, Siyah

Eklenme January 13th 2008
Yazan: ozeronder
Puan:
İlgili Bağlantı: Honda Türkiye
Hit: 11101
Dil: turkish

  

[ İncelemelere Geri Dön | Yorum Ekle ]
 
 

Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar