Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

Endurocu

Endurocu

Endurocu

Endurocu

Endurocu


 
Site Girişi
Üye Adı:
Şifre:

Şifremi unuttum!
   Hemen Üye Ol

Members List Üyelik
Son Üye:Dakarist
Bugün:0
Dün:0
Toplam:8715

Sitede şu anda toplam 1914 aktif kullanıcı
ve ziyaretçi gezmektedir.
 


 
APRILIA BMW HONDA KAWASAKI KTM MOTOGUZZI SUZUKI YAMAHA
 

 
  Çok Yazıldı, Çok Çizildi Ama Suzuki DL650 V-Strom Beğenildi
Tarih: 16.08.2004 Saat: 22:14 Gönderen: admin
 
 
  İnceleme Orta sınıf Dual-Sports Enduro deyince aklınıza bir çok marka ve model gelebilir. Bunlardan kaç tanesi sizce kusursuz? Yada fiyat + performans açısından ne kadar hesaplı? Suzuki önce 1000 cc'lik V-Strom piyasaya çıkarttı. Bir kaç sene boyunca Suzuki mühendisleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bir çok değişiklik ve gelişme kaydetti. Tüm eksiklikleri giderildi ve ondan sonra edinilen tecrübe ile orta sınıf bir Enduro Touring yaratıldı.

Böyle olunca da kusursuz ve mükemmel denilebilecek bir motor çıktı Suzuki band'larından. Orta sınıf Spor Enduro Touring bir motor genellikle şehir içi kullanımları için uygundur. DL650 V-Strom ağabeyi 1000 V-Strom'unda becerilerini de alarak hem şehir içi kullanım hemde uzun mesafeli sürüşler için tasarlanmıştır.



Mesela sele yüksekliğinin 82 cm olması ayakların yere rahatça basmasını sağlıyor. Çok enli ve heybetli olmaması gerekiyor ki dar alanlardan rahatlıkla geçebilsin. DL650 V-Strom 84 cm'lik eniyle caddelerde gördüğümüz bir çok scooter'dan daha ince ve zarif bir yapıya sahip. Motorun üzerinde dik oturmak ve diğer araçların arasında aşağıda kalıp egsoz dumanı solumamak istiyorsanız DL650 V-Strom tam size göre. Çok ağır olmaması yoğun trafik sıkışıklığında kıvrak ve hareketli olabilmesini sağlıyor. Ayrıca park yeri bulamadığınız zamanlarda kaldırıma çıkmak sizi hiç de korkutmuyor. DL650 V-Strom kendi sınıfındaki diğer marka ve modellere göre 189 Kg'lık ağırlığı ile bir hayli hafif. Bunun yanısıra; Uzun yol sürücüleri bir motordan daha fazlasını beklerler. Hem sürücünün hemde yolcunun rahat edebileceği geniş kademeli bir seleye sahip. Yani ağabeyi ile aynı karasteristik özellikleri taşıyor. Yakıt tankı ise 22 litre benzin alıyor. Orta sınıf enduroların 15 - 17 litre civarında benzin aldıklarını kabul edersek bu, tank depoya sahip diğer büyük endurolara göre 3-4 litre daha az benzin alıyor demektir. Ön camın üç kademeli ayarlanabilir oluşu, sürücünün boyuna göre değişirlik özelliği getiriyor ve özellikle uzun yol sürüşleri için tasarlanmış. Yapılan testlerde rüzgar korumasının çok iyi olması ikinci bir tour camı maliyetine gerek bırakmıyor. Standart çok amaçlı bagaj aparatı, 67 beygirlik V-Twin motoru, 60 Nm/8000 dd torku ile yüklü seyahatlerde dahi rahatça öndekine yetişecek güce sahip olduğunu gösteriyor. Suzuki Dual Throttle Valve sistemleri ile emisyonu maksimum kontrolde tutarak yanma verimini, yakıt ekonomisini ve performansı en iyi derecede tutuyor.

Arazi veya bozuk yol sürüşlerinde ihtiyaca göre ayarlanabilir ön çatal ve arka amortisörü var. DL1000 V-Strom ile ortak arka jant ve lastik 150/70 R17 ve deseni kullanıyor. DL650 V-Strom için tasarlanmış ön lastik ve 19 ön jant da uzun yol sürüşlerinde motorcuların aradığı özelliklerden birkaç tanesi. Kısaca DL650 V-Strom bu özelliklerin hepsine sahip. Ayrıca sportif bir görüntüye de sahip olan DL650 V-Strom, yumuşak sürüş yeteneği, sessiz ve vibrasyonsuz çalışan makinesi ile sürücüsünü her yönden tatmin eden bir motosiklet. Tek motor satın alacaklara kesinlikle tavsiye ediyorum. Özellikle günümüzde şehir içi kullanımlara ayrı, uzun yol kullanımlarına ayrı motor almak isteyenlerin tercihi olabilir.




Araba galericilerinin bir sözü vardır; hatasız ve kusursuz arabalara "10 Numara" deyimini çok kullanırlar. Suzuki DL650 V-Strom bize göre 10 numara bir motosiklet.

Sevgilerimizle...

SPECIFICATIONS:

Engine: 645cc, four-stroke, liquid cooled, 90 degree V-twin, DOHC, 8-valves
Bore Stroke: 81.0 x 62.6mm
Compression Ratio: 11.5:1
Fuel System: Fuel Injection
Lubrication: Wet sump
Ignition: Digital/Transistorized
Transmission: 6-speed
Final Drive: #530 chain
Overall Length: 2290mm (90.2 in.)
Overall Width: 840mm (31.9 in.)
Overall Height: 1390mm (54.7 in.)
Seat Height: 820mm (32.3 in.)
Ground Clearance: 165mm (6.5 in.)
Wheelbase: 1540mm (60.6 in.)
Dry Weight: 189kg (417 lbs.)
Suspension Front: Telescopic, cartridge-type, oil damped, adjustable preload
Suspension Rear: Link-type, adjustable spring preload and rebound damping
Brakes Front: Dual hydraulic disc
Brakes Rear: Single hydraulic disc
Tires Front: 110/80R-19
Tires Rear: 150/70R-17
Fuel Tank Capacity: 22 liter (5.8 gal.)
Color: Blue, Black


Copyright © Endurocu.Com


Copyright © Endurocu.Com
 
 
  İlgili Bağlantılar


 

  Haber Puanlama

Ortalama Puan: 4.23
Toplam Oy: 17


Lütfen bu haberi puanlamak için bir saniyenizi ayırın:

Mükemmel
Çok İyi
İyi
İdare Eder
Kötü

 

  Seçenekler

 Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa

 Bu Haberi Arkadaşına Gönder Bu Haberi Arkadaşına Gönder

 


 
 
Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.
 
 


 
 
Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun
 
 


 
 
Re: Çok Yazıldı, Çok Çizildi Ama Suzuki DL650 V-Strom Beğenildi (Puan: 1)
Gönderen: mehmetaktan Tarih: 04.10.2004 Saat: 23:15
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
2 hafta önce 2400 km.2004 model suzuki dl 650 aldım.daha önceki motorum sv 650 s
modeliydi.çok eski endurocu oldugum için daha önceleri bmw r80 gs,bmw 1150 gs,yamaha xtz 750,aprilia capanort enduro makinalar kullandım.dl 650 diger modellerden aşagı kalmıyor.daha hafif,daha az tüketiyor.frenleri ve yol tutuşu çok iyi.motoru sessiz ve vibrasyon yapmıyor.givi turing cam taktım.rüzgar sorunu da yok.bmw 1150 gs elcik taktım çok yakıştı.tek eksigi orta sehpa onuda sipariş ettim.uzun süre kullanmayı düşünüyorum.hekese kazasız sürüşler.
DÖNEN TEKERLEK KAYMAZ.


 
 

 
 
Re: Çok Yazıldı, Çok Çizildi Ama Suzuki DL650 V-Strom Beğenildi (Puan: 1)
Gönderen: GunduzHakan Tarih: 25.11.2004 Saat: 19:56
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
DL650 kullanıcısı olarak yorumlarım şöyle:

- iki kişi+yük ile seyahat ediyorsanız ideal.

- Çoğu kritikte selesi çok beğeniliyor, ama ben hiç beğenmedim. çok alçak geldi (boy 172). Ayrıca arkası çok yüksekte kaldığı için eşim (boy 165) çok rüzgar aldı. DL1000 selesi daha yüksek ve DL650 ye uyuyor.değiştirdik mutlu olduk.

- Ön cam rüzgar koruması 2.seviyede kullanıyorum. gayet memnunum ama mükemmel olduğunu söyleyemem. yüksek hızlarda (+120kmh) dış rüzgara göre çuvallayabiliyor.

- frenleri gayet iyi tutuyor. ama bence ilk anda tepkisi zayıf. Özellikle arka bayağı bi zayıf. Kitleyebilmek için nerdeyse frenin üstünde ayağa kalkmak gerekiyor. Çelik hortum taktım, biraz olsun düzeldi.

- Yol tutuşu süper.

- Ön amortisör bence biraz yumuşak. 10w yağ ve +1 preload ile kullanıyorum. Çoğu kullanıcıya sert gelse de ben memnunum. Özellikle yüksek hızda yan rüzgar etkisi nerdeyse hiç kalmadı. büyük tümsek yada çukurlarda dikkat etmek lazım. Aynı şekilde arka +1 preload ayarlı.

- Bazı DL650'lerin EFI senkronizesi ayarsız çıkıyor. Bu 4-5000 rpm den sonra vibrasyona yol açıyor. Bende de var düzelttiricez işallah..

- Şehir içinde bence çok kullanışlı değil ama sık sık motor turu hele bide eşinizle yapıyorsanız şehir içi hantallığını gözardı edebiliyorsunuz.

- Önden bakınca voltran'a benziyo.

- Fiyat performans bakımından süper bi alet ama herkezin zevki ve kullanımına hitap etmeyebilir.


Gündüz Hakan Savaser


 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar