Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

Endurocu

Endurocu

Endurocu

Endurocu

Endurocu


 
Site Girişi
Üye Adı:
Şifre:

Şifremi unuttum!
   Hemen Üye Ol

Members List Üyelik
Son Üye:Dakarist
Bugün:0
Dün:0
Toplam:8715

Sitede şu anda toplam 2676 aktif kullanıcı
ve ziyaretçi gezmektedir.
 


 
APRILIA BMW HONDA KAWASAKI KTM MOTOGUZZI SUZUKI YAMAHA
 

 
 

Kawasaki KLR650 A

Selam arkadaşlar. Türkiye piyasasında oldukca popüler olan ve sevilen bir model olan KLR650 A modelini tanıtmayı uygun gördüm. KLR650 A bizim piyasada amerikan kasa olarak tabir edilir. Dış görünüş olarak ya seveceğiniz yada nefret edebileceğiniz bir götüntüsü var. Avrupa kasa denilen yani şu anda yollarda daha çok gördüğünüz kasadan daha bir heybetli duruşu var.

Teknik olarak iki kasa arasında bir farklılık yok. KLR 651 cc silindir hacmine sahip, 7000 dd 42 Bg, 5000 dd 4.8mkg, tork üretebiliyor. Max sürati ise 157 km/s. Ağırlığı boş olarak 168 kg. Eğer bir KLR650 kullanıcısı iseniz bu makinayı iyi ve kötü yönleri ile sevmelisiniz. Bozuk ve köy yollarında oldukça kullanışlı, tabii burda çok sert bir arazi kullanımından bahsetmiyorum. Bir de bu makinayı arazide de kullanan arkadaşlara enduro 3 sahara lastiklerini tavsiye ederim. Ön süspansiyonu 41 mm çaplı ve hava desteği ile ayarlanabiliyor. Arka ise uni-trak, yay sertliği çok kolay ayarlanabiliyor. Bir diğer özelliği depo 23 lt. Evet bu sizi uzun süre dağ yollarında benzin arama sıkıntısından kurtarıyor. Bana göre hacmine oranla fazla yakıyor. Fren sistemi ise felaket. Ön fren berbat, net bir baskı noktası yok ve yetersiz kalıyor. Onun için kullanıcıların çoğu fren sistemini modifiye ediyor. Bunun için çelik fren hortumu ve braking marka disk tavsiye edilebilir. Sele kontak anahtarı ile açılamıyor, şasiye monteli ve bunun için avadanlık selenin arka tarafında bir yuvaya lastikle bağlı. Selesi iki kişi için biraz dar.

KLR650 kullanıcıların dikkat etmeleri gereken bir konu da yağ eksiltme problemi. Benim ki nerede ise 2 zamanlı gibi eksiltiyordu. Tabii bu yapılan km ve bakımlada ilgili. KLR ler su soğutmalı motorlardır ve maalesef devirdaim pompaları dikkat edilmesi gereken parçalardır. Eğer bir gün yağ penceresinde yağın rengini beyazlamış görürseniz anlayınki soğutma suyu motor yağına karışıyor. Peki bu nasıl oluyor?Önce devir daim pompasının içindeki kömürler aşınıyor ve ufak ufak sızdırıyor. Devir daim pompasının salyangozunun altına bakacak olursanız orada bir tahliye deliği göreceksiniz işte o delik zamanla tıkanıyor ve ufak ufak sızan suyu dışarı atamadığı için motor yağına karıştırıyor. Birde bu modellerde klasik egsoz çürüme problemi vardır. Dedim ya bu makinayı artı ve eksileri ile seveceksiniz. Bana göre (A) kasa üretilmiş en güzel endurolardan biridir. Özellikle ön kafadan görünüşü muhteşemdir. Ne yazık ki bu kasa hala üretimde olmasına rağmen ülkemize getirilmiyor. Amerika'da ise Fun Club'leri olan çok sevilen bir endurodur. Günümüzde böyle endurolar artık azaldı, gittikçe daha light modeller çıkarıyorlar. (ktm hariç) KLR'nin (A) kasası ülkemize 90-91 ve 97 yıllarında ithal edildi diğer yıllarda gelenler Avrupa kasa olarak tabir edilenlerdir. Yollarımızda daha çok KLR650 A kasa görmek umuduyla, dostça kalın.

Eklenme April 13th 2005
Yazan: Neşet Faris Yüksel
Puan:
Hit: 12822
Dil: turkish

  

[ İncelemelere Geri Dön | Yorum Ekle ]
 
 

Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar