Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - Africa Twin in 2003 Modeli var mı?

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

Africa Twin in 2003 Modeli var mı?
Sayfa Önceki  1, 2
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Honda Grubu
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
nejgun
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye


Kayıt: May 09, 2006
Mesajlar: 101
Nerden: İZMİR
OFFLINE

MesajTarih: Prş Mar 27, 2008 10:57 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

işte Africa Twin.... www.motorium.com sitesinde Tolga BÜYÜKÖNER arkadaşımızın Aralık 93 te kaleme aldığı yazı... Kendisinden izinsiz aldığım için kusuruma bakmasın ama, burası bu yazının yeri olduğunu düşündüm.
AFRICA TWIN :
DÜNYAYI GEZMEK İÇİN...

Maceralı uzun yolculuklar Africa Twin ile bir konfor, bir keyiftir. Honda XRV 750 için size söyleyebileceğim her şeyi, sizler kare kökünü alarak düşünebilirsiniz. Onu sürme fırsatı bulduğunuzda, haklılığımı anlamış olacaksınız. Benim bu yazıda amacım kesinlikle sahip olduğum bir motosiklete övgü yağdırmak değil, halen Türkiye’de üç adet ithal edilmiş bir motosikleti sizlere tanıtmaktır.

Önce Africa Twin’in kısa geçmişinden bahsedelim. 1980 lerin ikinci yarısında Honda XLV 650 olarak doğdu. Hava soğutmalı bu makine 1986 yılında su soğutmaya geçerek XL 600 V koduyla Transalp olarak üretildi. Transalp üst üste 8 yıl aynı makine ve aynı kasa ile bu güne kadar gelerek ekol oldu.

Africa Twin’in yapımı ise 1988 yılına rastlar XRV 650 koduyla üretilen ilk Africa’lar kodundan da anlaşıldığı gibi 650 cc. İdi. 1990 yılında Honda rakip markaların altında kalmamak için XRV 750 versiyonunu piyasaya sürdü.

Benim Africa ile tanışmam da 1990 yılıdır, hiç unutmam beyaz üzerine kırmızı ve mavi renklerde, heybetli duruşuna rağmen, zarif çizgileri ben çok etkilemişti. Üzerine bindiğim an Türkiye’ye gelen ilk Africa Twin benim olmuştu.

Ben 1,80 m. Boyunda olmama karşın, Africa o kadar yüksekti ki ayaklarımı ancak bir balerin gibi basabiliyordum. 235 kg.lık bu yüksek motosikleti, engebeli zeminlerde, özellikle dönüşlü duruşlarda tutmak çok güçtü; düşme tehlikesi maksimumlardaydı.

Daha sonraları Africa Twin’e sahip olanların da endişeleri, hep yükseklik korkusu oldu. Aslında bir çözüm vardı, ön furçlardan alçaltmak. Bana göre orantısız düşeceği için estetiği bozulacaktı. Netice olarak çok sevmeme rağmen , Africa’mı düşürme korkusu onu satmaya kadar gitti.


Tolga Büyüköner

1992 yılında Africa ciddi bir estetik operasyon geçirdi. Katoloğu incelediğimde onu çok daha zarif, çok daha güzel, enteresandır ölçüler küçüldüğü halde yine çok heybetli buldum. Ne var ki 1992’de bu motosiklet ithal edilmedi. 1993 Eylül’ünde siyah, gümüş, altın renklerinde sipariş vererek yeni Africa’ma kavuştum. Yeni Africa Twin’in estetik operasyonu ile birlikte tüm ölçüleri değişmişti.

2 silindirli, 4 zamanli V motoru 742 cm3 hacminde ve silindir başına 3 supaplı, 62 beygir gücünü yüksek torku sayesinde 7500 devir/dakika da alabilirsiniz. Boş ağırlığı 205 kg.a düşürülen Africa 23 litre yakıt deposuna sahip. 5 ileri vitesli şanzımanı makinesinin torklu oluşunun ayrı bir göstergesi. Top speed 200 km. de son bulmuş. Yazdığını giden bir motosiklet olduğunu rodaj bitiminde test edip gördüm.

Şimdi size Africa Twin’in en keyifli tarafını yani sürmesini anlatmak istiyorum. Selesine oturup, startere bastığınızda Honda’nın kendine has, huzurlu çalışmasındaki “fıy fıy” sesi sizi çok uzaklara götürmek istediğini söylüyor.

Cocpit’e yerleştirilmiş orjinal bilgisayarı size yol boyunca etaplarınızın km.sini ve etap zamanlarını söyleyecek. Ayrıca saati öğrenmek için montunuzun altında kalan saate bakmaya çalışmayacaksınız, bilgisayardaki saat tam göz hizasında.

Vitesi 1’e almak için yeşil renkli naturel ışığın sönmesini gözünüzle takip etmelisiniz. Oturma konumunuza baktığınızda kendinizi iki katlı Setra otobüslerinin kaptan pilotuna benzetiyorsunuz. Yola son derece hakim bir araç, sizin her dediğinizi yapıyor. İnsana güven veren bir his olduğunu söyleyebilirim.

Yolları km saatinize geçirdikçe, Africa’nızla bütünleşiyorsunuz. Hele Akdeniz’in kıvrımlı sahillerindeyseniz, virajlara kendi yatıp, sizi bir sağa, bir sola ahenk içerisine çeken bu muhteşem şey, sanki motosiklet değil, vals yaptığınız sevgiliniz.

Ben emniyet ve etrafı keyifle seyredebilme açısından seyahatlerime gece ara veririm. Konakladığım yerde, odamdan mutlaka motosikletimi görmeliyim ve onun üzerini örtmeliyim. İşte bunları yaptıktan sonra yöre halkı ile çay içip, sohbet etmek, onların görmemi tavsiye ettikleri yerleri not almak, ertesi günün gezi programını yönlendiriyor. Gidilecek yerlerin yol durumu bile dert değil. Africa’m her türlü yol şartına göre yapılmış, beni yarın sarı tabelalara götürmek için şu anda örtüsünün altında istirahat ediyor.

Sanırım size sohbet ile birlikte yeni Honda Africa Twin XRV 750 ile ilgili bilgiler verebildim. Özetlersek, rahat oturum, kolay kullanım, denge, vibrasyonsuz makine, viraj kabiliyeti, fren emniyeti, yumuşacık şanzıman, hızı hissettirmeyen aerodinamik ve zarif bir çizgi, her türlü yol ve hava şartlarına uyum, yol ve zaman bilgisayarı... Bu tarz bir motosikletten beklenen her soruyu “pekiyi” ile cevaplandırabilen bir motosiklet...

Renklerine gelince; Honda’nın karakter rengi mavi–beyaz–kırmızı, violet-yeşil-altın, siyah-gümüş-altın olmak üzere, üç ayrı grup renklerde alev alev desenlerle süslenmiş, renkler hakkındaki yorumu ise zevkinize bırakıyorum.

Motosikletçi
Tolga Büyüköner
Aralık 1993 Motosiklet


Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
naproksen
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye


Kayıt: Mar 15, 2008
Mesajlar: 201
Nerden: Muğla
OFFLINE

MesajTarih: Cum Mar 28, 2008 3:37 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Valla aldığım motor konusunda bir şüphem yok zaten, yinede ne kadar doğru bir tercih yaptığımı tekrar hatırlattığınız için teşekkür ederim.
Benim kafamı kurcalayan model konusu, benden başka 2003 model e binen yok mu???? Rolling Eyes Rolling Eyes Question
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hakann
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye


Kayıt: Jun 14, 2007
Mesajlar: 110
Nerden: KAYSERİ
OFFLINE

MesajTarih: Cum Mar 28, 2008 6:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

iyi günler kullandıkça izlenimlerinizi yazarsanız sevinirim çünkü bende Africa Twin almayı düşünüyorum nekadar yakar nekadar gider kronik rahatsızlıkları varmıdır vb. gibi motorunuz hayırlı olsun bu arada
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
naproksen
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye


Kayıt: Mar 15, 2008
Mesajlar: 201
Nerden: Muğla
OFFLINE

MesajTarih: Cmt Mar 29, 2008 10:47 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İlk İzlenimler: Shocked Shocked
Motoru alalı bir hafta oldu. Bu bir hafta içinde 610 mil = 976 km yaptım. Aslında fazla bir izlenimim yok.( Bu arada benim ilk motorum Honda Twister'dı)

İlk göze çarpanlar, evet koltuk çok konforlu değil ama kötü denemez. Benim dikkatimi çeken 6000-6500 devirden sonra direksiyondaki titreşim rahatsız edici olabiliyor. Benim buna yorumum bu motorun bir hız motoru olmaması ve ve off-road özelliğinden dolayı düşük devirleri sevmesi. Düşük devirlerde kesinlikle size sorun çıkarmıyor, naz yapmıyor, sizden devamlı vites değiştirmenizi istemiyor. Bu demek değil ki hızlı gitmeniz gerektiğinde size "hayır" diyor. Rahatlıkla 180 üzerine çıkıyor. Sorun çıkarma konusunda yazacak kadar deneyimim yok Laughing Smile

Bir haftanın yorumunu yapmam istenirse;

"Africa Twin size hiç 'hayır' demeyen bir sevgili" (Yani hiç dırdır yok Very Happy )
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hakann
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye


Kayıt: Jun 14, 2007
Mesajlar: 110
Nerden: KAYSERİ
OFFLINE

MesajTarih: Cmt Mar 29, 2008 6:07 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

teşekkürler zaten çoğu kişi benzer yorumları yazıyor africa twin hakkında bizdeki klr yi satabilirsek bir africa twinde biz almayı düşünüyoruz
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Honda Grubu Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar