Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - Cro-Magnon(Kıro-Maymun) İnsan

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

Cro-Magnon(Kıro-Maymun) İnsan

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Motosiklet Üzerine
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alfa
------------------------
------------------------


Kayıt: Mar 04, 2007
Mesajlar: 527
Nerden: İstanbul
OFFLINE

MesajTarih: Cmt Ağu 18, 2007 9:35 pm    Mesaj konusu: Cro-Magnon(Kıro-Maymun) İnsan Alıntıyla Cevap Ver

PİSTLERİ CADDELERDEN AYIRMAK; SÜRÜŞÜ YARIŞTAN

Yarış hız demektir, konsantrasyon ve adanma; hataların sonuçları genellikle felakettir çünkü %100 kullanımlarda hata için çok küçük bir alan vardır. Performans cadde sürüşü ise daha az yoğun ve mutlak noktadan daha uzaktır, buna rağmen şartların daha az kontrol altında olmasından hatalar ve ataklığın fazlası eşit derecede felaket olabilir. Yol yarışçılarının bir çoğu cadde yarışını terk etmiştir. Çok fazla tehlike, çok fazla değişken ve çok fazla süratlerle savrulmak çok kolaydır. Adrenalin bağımlısı insanlar bunu caddelerde, yarış pistlerindeki gibi yaparken polis tarafın mahkemeye sevk edilmişlerdir. Yada bu işe uygun olmayan çevrenin acı gerçeklerini tatmışlardır. Hızlı bir sürüş, en sevdiğiniz yolda motorunuzla son birkaç saatinizi harcamanın en çekici tarafı olabilir. Ve bu birkaç saat en iyi tempolu sürüşle hoş geçer.


TEMPO

Tempo demek motorun kontrolü demektir ve kesinlikle doğru olmayan süratlere konsantre olmak demek değildir. Tam gaz açmak ve son dakika frenlemeleri yapmak kesinlikle programın bir parçası değildir. Kazaların baş iki aktörü olan bu iki işlemin elenmesi, sürüşten atılması demektir. Oyunun adı dönüş ivmelenmesidir; elciklere güçlü, kararlı hareketler uygulayarak motoru viraj girişinde doğru yere koymak; yumuşak tarzda hareketlerle zaman ve mesafe kaybetmeden onu izine yerleştirmektir. Gaz viraj çıkışında abartılı bir şekilde fazla açılmadığı içinde bir sonraki dönüş çok bir frenleme gerektirmeyecektir. Halbuki grup sürüşlerinde arka frenlerin tüm sürüş esnasında yanıp sönmesi alışılagelmemiş bir olay değildir.

Fren gerekirse, ön elcik minimum zamanda giriş süratinin ayarlanması için düzgün bir hareketle, çabuk ve yeterince güçlü bir baskı ile sıkılır. Fren sıkımı işlemi yoldan çıkışın başlıca sebeplerinden biri olabilir, zamanında frenlemeye başlamamışsanız sıkı fren yapmak durumunda kalırsınız ki buda sizin gazlama işleminde olması gerekenden fazla bir süre kaldığınızı gösterir. Tempolu sürüş sizin gaza ve frene güvenme bağlılığınızı azaltır. Bu en kolay ve çabuk kötü kullanılabilecek kontroller çok çabuk sizin dönüş süratinize karar verme yeteneğinizi keskinleştirir. Bu yeteneğin gelişmiş olmaması aslında performanslı cadde sürüşlerinin en korkulacak tarafıdır.


HATTINIZ SINIRLARINIZDIR

Orta hattı sollama manevraları dışında herhangi bir şekilde ve herhangi bir sebeple geçiyor olmanız sizin diğer sürücülere ayak uydurabilmek için işi fazla zorladığınızı gösterir. Karşı hat serbest bile olsa hattınızın sağında kalın. Bunu yapmak her dönüşü düzeltmekten çok daha zorlayıcı bir durumdur ve tüm grup bu akılcı davranışa uyduğunda bazılarının hileye sapma eğilimleri de mantıken engellenmiş olur. Cadde sürüşünde hat sizin pistinizdir onu terk etmek pistten çıkmak yani kaza demektir. Şartlar müsaade ettiği müddetçe kendi hattınızın her cm sini kullanın. Dönüşlerde açık görüş varsa ve karşı hat serbestse, gelen trafik yoksa, dönüşe sağ açık köşeden başlayın, motoru hattınızın uzak iç tarafında geç apekslemek için geç yatırın(döndürün) ve çıkışta hattınızın en dış tarafını fırçalarcasına motorunuz dikildikçe gazlayın. Motorunuzu güçlü bir şekilde yönlendirin ama darbeler vurarak motorunuzun şasenin sarsılmasına sebep olmayın. Bu sizi hat dışına savurabilir. Bu arada frenlere dokunulmadığı içinde apeksten önce gaz vererek motorunuzun dengelenerek oturmasını yani çıkış için hazır olmasını sağlarsınız.

Genelde karşı hattan gelen trafik, kör virajlar, yollardaki döküntüler size bu imkanı vermez. Bu durumda kendinize asgari 1 metrelik bir hata payı tanıyın. Bilhassa hattın sol tarafında ki açık gelen trafik ölümcül olabilir. Basit olarak kör sağ dönüşe girişinizi daraltın ve sol kör dönüşlerde apeksinizi karşıdan aniden görünmeyen kör bölgeden çıkabilecek ve orta hattın üzerinden açık gelecek trafik için 1metre hattınızın içine alın. Tempolu geldiğiniz ve son sınırda(%100) olmadığınız için elinizde kontrollü girişinizin sağladığı ve beklenmedik engel ve tehlikelerle baş edebilmenize yardımcı ilave zamanınız olacaktır. Araçların dönüşün dış tarafındaki lastikleri geçtiği yeri adeta kazıyarak temizler, bu izleri kullanınız.


SONUÇ

ARKADAŞLAR MOTORA BİNMEYİ BİLİP DE SATIN ALMA İMKANI OLAMAYAN HASETLER VE PSİKOPATLAR, BİRDE İMKANI OLUP DA MOTORCU OLMAĞA YÜREĞİ VE BEYNİ YETMEYEN BAZILARI MOTOSİKLETLİLERİ KARALAMAK İÇİN AÇ SIRTLANLAR GİBİ YOLUMUZU GÖZLÜYORLAR. HATTA GAZETE KÖŞE YAZILARINDA "BİRDE BAŞIMIZA MOTORCULAR ÇIKTI" GİBİ ÇAĞ DIŞI VE HASTA ZİHNİYETLİ KİŞİLERİN YAPABİLECEĞİ ÇARPITMALARI YAPABİLİYORLAR. "MOTORCULAR HİÇ KURAL TANIMADIĞI İÇİN ÖLÜP DURUYOR" MUŞ GİBİ ZAVALLI YAZILAR YAZABİLİYORLAR. KAZALARDAKİ SUÇ RAPORLARINA HİÇ Mİ GÖZ ATMIYOR BUNLAR??? "KIZ ARKADAŞINI ARKASINA ATMIŞ DA KASKSIZ AMA KENDİSİ KASKLI GİDİYORMUŞ. " BENCE SEN ADAMIN KIZ ARKADAŞI İLE DOLAŞMASINI ÇEKEMEDİN BAHTSIZ. ZATEN KIZ ARAKADAŞI FALAN DA DEĞİL. DÜZMECE BİR RESİM BASILMIŞ. KASITLI OLARAK MOTORLARIN ÜZERİNE ARAÇ SÜREN SERSERİLER BİR GÜN DİLERİM SENİN YOLUNA ÇIKSIN. BU YAZAR BENCE ORTALIKTA SANSASYON YARATIP MEŞHUR OLMAK İÇİN HER TÜR REZALETİ GÖZE ALABİLECEK TİPLERDEN. İSMİNİ BASIP MEŞHUR ETMEYELİM.


MOTORCU OLAN SÜRÜCÜLER

Caddeler yarış ortamı değildir. Sürücülerde sizin rakibiniz değildir. Sürüşünüzdeki olgunluk ve ustalık diğerlerinin saygısını uyandıracaktır. Aşırı gaz verip motor sesini yükseltmeler, sert ve gereksiz frenlemelerse diğer sürücüleri ve polisi sizin üzerinize olumsuz yaklaşımlarla çekecektir. Tabi birde yerçekimi kanunlarını unutmamak lazımdır.

Yarış; pist, özel motor, özel donanım, beceri, tecrübe ve kondisyon ister. Yollarda birbirleri ile yarışa kalkanlar ya çok bozuk çevrelerde büyümüş insanlar ki bunların aslında tedavi edilmesi gereken ağır kompleksleri vardır yada motora yeni başlamış işin anlamını ve tehlikelerini algılamaktan henüz uzak çaylaklardır. Usta motorcu yarışmaz. Yarışçılarında aslında hiçbiri pist dışında gereksiz süratlere çıkmaz. Tabi istisnalar olabilir. Yarışta tüm sürücüler ve motorlar eşit sınıflandırılmış kategorilerdedir. Beklenmedik tehlikeler, filler yoktur. Cadde de ise fillerin ayakları arasında oynanan kedi fare oyunu vardır. Birde bunlara bizim ülkemizin psikopat, yada suş işledikleri andan sonra o ayaklara yatan beyinlerinin pozitif alanları çok az gelişmiş, yalan makinası bulanıkları, ruhları taş devrinde kalmış cro-magnon sırtlan-insanlarını katın. Dikkatli olun.

Alfa.
_________________
Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.

http://alfamotosiklet.blogspot.com
www.alfamotosiklet.net
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
Sahinoz
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye


Kayıt: May 03, 2007
Mesajlar: 291
Nerden: İstanbul
OFFLINE

MesajTarih: Cmt Ağu 18, 2007 10:45 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Geçen gün 55km trafikte sürdüm, pistte bastığım için başta acaba sakatlık olur mu diye kendimden az da olsa şüphe ettim ama ben trafikte basmıyorum onu keşfettim, her zaman baya bi fren mesafesi bırakıyorum ve her ihtimali düşünüyorum, paranoya gibi birşey ama gerçekten düşündüğüm ihtimal olunca da adam gibi kullandığına şükrediyor insan.

Mesela bu perşembe maslak'ta oto sanayi sitesinde gidiyorduk arkada bi arkadaşla, Ramzey GY200 sürüyordum, ara sokaktan ana caddeye geldik dörtyol ağzı gibi yani, ama kenara kamyonet parketmiş yolu göremiyorum soldan araç geliyor mu diye. Bi anlık "boşveer" dedim ama sonra birden ya çıkarsa diye ön freni sıktım. Ve 2-3mt önümüzen 40-50km hızla bi scooter geçti. O anda freni sıktığıma şükrettim, arkadaş ta allah korudu dedi. O freni sıkmasam şimdi büyük ihtimal hastahanedeydik ve en kötüsü de babam bana daha motor almazdı Mr. Green Şaka bi yana pistle trafik çok iyi şekilde ayırt edilmeli...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Alfa
------------------------
------------------------


Kayıt: Mar 04, 2007
Mesajlar: 527
Nerden: İstanbul
OFFLINE

MesajTarih: Pzr Ağu 19, 2007 12:16 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bugün cine yolunda virajı alamayarak karşı yöne geçerek gelen arabayla çarpışan bir motorcu genç daha aramızdan ayrıldı. Motor racing tipi. Allah rahmet etsin ne diyeyim.

Yarışçılar bir pistte yarışacakları zaman önceden pist planlarını ve krokilerini incelerler. Sonra pisti dolaşarak hafızalarına alırlar. Bunun için bazı sporcuların pisti yayan dolaştığı bir gerçektir. Sonra referans noktaları belirlenir. Ve sonra yarış stratejileri planlanır. Virajlar için nerede yatılacak nerede apeksler var ve çıkışlar vs. Ve sonra yarış başlar.

Yani trafikte insan bilmediği yerde hızlı gitmemeli esen yol ikaz levhalarına dikkat edilse gene yeterli ama oluyor. Biz ne yazsak da bazıları o seleye oturdumu transa giriyor ve bir daha da çıkamıyor gibi görünüyor. Geride kalan ailesine sabır diliyorum.
_________________
Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.

http://alfamotosiklet.blogspot.com
www.alfamotosiklet.net
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Motosiklet Üzerine Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar