Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - Motorum çalışmıyor

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

Motorum çalışmıyor

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Uzakdoğu Grubu
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Aldebaran
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt: Aug 09, 2012
Mesajlar: 574
Nerden: İstanbul Sancaktepe
OFFLINE

MesajTarih: Sal Hzr 30, 2015 5:58 pm    Mesaj konusu: Motorum çalışmıyor Alıntıyla Cevap Ver

Herkese merhaba. sanırım önemli bir sorunum var. motor bir süredir soğukken marj almıyordu. marş motoru çeviriyor ama çallıştıramıyordu. vurdurup çalıştırıyordum. ısınınca sorun olmuyordu. 3 hafta önce araziye girdik arkadaşlarla. daha yolun başlarında motorun rolantide duramadığını fark ettim. mecburen arazideyken rolantiyi yükselttik. normali 1600rpm olan rolantiyi 2000 rpm yapınca ve biraz bekleyince bu sefer de 2500rpm lere kendi çıkmaya başladı. o günü bitirdim. sonraki günlerde yıkamaya giderken çalışmadı ve canımı çıkardı. alışkanlık oldu, motoru çalıştırmadan kick start ile 3-4 defa yağlıyorum. ama bu sefer sesi bir tuhaf geldi. böyle sanki pofur pofur ediyordu kick start yaptığımda. yağına bakayım dedim ve sürpriz! yağ minimum seviyesine kadar inmiş. zaten zamanı gelmişti. motora yağ ekledim. çalıştırıp ısıttım ve yağı boşalttım. çamur gibi çıktı yağ. yeni yağ koydum ve motor yine düzgün çalışmıyor. aküyü kontrol edeyim diye şimdi aktarma kablosu ile denedim. marş daha sert vurdu ama yine nazlandı. bir kez çalıştırmayı başardım. kapalı otoparkta bundan tam emin olamadım ama eksozdan sanki mavi duman atıyor gibi geldi.

şimdi; motorumda yağ akıntısı yok. marş sorunu da yoktu. hava filtresi, yağı ve bujisi yeni değişti. yağ yakma huyu da yoktu. şimdi ne olmuş olabilir? buji orjinalin aynısı değil. ama uyumlu diye verdiler. ondan olacağını sanmıyorum. aklıma gelen sorun canımı sıkıyor. ne dersiniz?
_________________
Vasıfsız Endurocu
Yamaha XT750Z pilotu
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
turkizmir
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye


Kayıt: Jun 23, 2008
Mesajlar: 1318

OFFLINE

MesajTarih: Sal Hzr 30, 2015 9:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

MAVİ duman mı?
Piston indi...

yağ yakıyor olmalı, fazla zorlama piston sekmanla kurtarılabilir...
İşin zor, bir sürü usta çakması sana şimdi bir sürü ımbık dımbık şey anlatıp aklını karıştıracaklar...
Allah kolaylık versin...

Eğer düzgün bir usta varmı diye soracak olursan , Feyzhan ustaya başvur derim...

Müsait olunca ararsın konuşalım...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Aldebaran
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt: Aug 09, 2012
Mesajlar: 574
Nerden: İstanbul Sancaktepe
OFFLINE

MesajTarih: Prş Tem 09, 2015 8:59 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet, biraz bir şeyler yazalım. Kamuoyu açıklama bekliyor. 70 milyonun önünde son durumu açıklıyorum.

Motoru cumartesi günü vurdurarak çalıştırdım. Yine masmavi duman attı. Biraz rolanti yükseltip çıktım yola. Ustaya götürdüm. Yağ yaktığını onaylayıp açacağız dedi. Elindeki parçalar uyarsa aynı gün verecekti. Tabi ben motoru ustaya götürmeden önce Kadırga’nın satış müdürüne (Özcan bey) mesaj atıp piston, sekman, silindir ve alt üst keçe fiyatı sormuştum. Cevap vermeyince de arayıp konuşmuştum. Bakıp cevap verecekti, vermedi. Cevap vermedin diye mesaj attım, umursamadı. Usta motoru indirdi.

Usta: Zincirliymiş bu…
Ben: ne zinciri usta?
Usta: ekzantrik zinciri varmış
Ben: ya neyi olacaktı ki?
Usta: bu tip motorlar çubuklu olur genelde. Onu da düzgün yapan firma azdır. Dandik yaparlar, sonra piston supaplara kafa atar
Ben: hiç duymadım
Usta: güzel yapmışlar ama

Neyse açıldı motor, daha 500km yapmamış buji olmuş kömür. Piston kafası sim siyah, silindir çizik içinde. Belli baya yağ yakmışız. Hepsi değişecek, eldekiler uymuyor. Şimdi şu da var, usta diyor ki, 150 lik dedikleri motoru açıyorum 200 lük silindir çıkıyor, 250 lik motoru açıyorum bakıyorum aynı silindir çıkıyor. Emin olamıyoruz açmadan. Bizim pistonu ölçtü, tamam bu 250 lik dedi ama tabi elinde yok. Çarşambaya kadar 3 gün parça bulmasını bekledim. Dün konuştuk, bulamadım sen bak dedi. Ben zaten pazartesi günü Baş Isı sanayi’yi arayıp genel müdürle görüşmek istediğimi söyledim. Yetkili beni arayacaktı falan, aramadı tabi. Dün yeni bir mail adresi bulup yazdım. Dedim ki sizi mahkemeye veriyorum, zararımın tazminini isteyeceğim. Dün öğlen olmadan önce Mehmet bey aradı. Sıkıntınız nedir dedi, ben en baştan beri anlattım. Genel müdürmüş, mailimi gördüğü için aramış. Benden Özcan beye tekrar mesaj atmamı rica etti. Mahkemeye vereceğini yaz ona ben halledeceğim dedi. Yazdım mesajı. Yaklaşık 2 saat sonra Özcan beyden mesaj geldi ve mail adresimi sordu.verdim ve bana motora ait komple bir yedek parça listesi geldi ve ihtiyacım olan parçaları sordu.

Bu noktada birkaç sorun var: birincisi eğer Özcan bey zahmet edip bana yazdığı mesajın bir üst satırına baksaydı zaten isediğim parçaları yazmış olduğumu görürdü. İkincisi Buji 49, arka fren balatası 35, gidon 220, hava filtre 210tl. bunlar nasıl fiyatlar? Genel müdüre de dedim zaten, daha önce alabildiğim fiyatlar astronomikti ve sanki bizden almayın demek gibiydi. Ama piyasadan bulduğum için önemsemedim diye. Son olarak, hararet müşürü, sağ radyatör, sol radyatör ve bunların ayrı ayrı muhafazaları listede. Hava soğutmalı motorda hangi radyatörden bahsediyor?

Neyse, ben 5 dakika içinde hem whatsup tan hem de mail ile Özcan beye istediğim parçaları yazdım. Whatsup üzerinden bakıyorum ve mesajımı dün gece yarısı okumuş görünüyor. Bakalım cevap verecek mi? Eğer bu gün içinde anlamlı bir cevap gelmezse genel müdürü tekrar arayacağım ve mahkeme konusunda da ciddiyim. Bakalım bu iş nereye varacak.

Gelelim teknik mevzuya, usta dedi ki “sen bu motoru zorlamışsın, hararet yapmış” peki eyvallah zorlamış olayım. Ama nasıl ve nerede zorladım? Ben zaten acemiyim diyerek bozarsam bozarım diye aldım bu motoru, orada sorun yok. Ama nasıl olduğunu anlamak lazım. Benim asıl düşüncem, hava filtrem yerine oturmadığı için, içeri giren toz topraktı. Çünkü karburator girişinde bolca buldum. Özcan bey bana hava filtresi göndermediği için bu noktaya geldik diye düşünüyorum.

Lütfen şu sorulara cevap alabilir miyiz?
1. Hava soğutmalı motorun hararet yapacağı nereden anlaşılır?
2. Xt600 gibi bir makine 600cc yi hava ile soğutabiliyorsa, 250cc nin hararet yapmaması için ne yapmalı?
_________________
Vasıfsız Endurocu
Yamaha XT750Z pilotu
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Uzakdoğu Grubu Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar