Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - Bu Motor Kaskını Önerirmisiniz ?

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

Bu Motor Kaskını Önerirmisiniz ?

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Motosiklet Üzerine
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
motosikletla
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt: Feb 28, 2014
Mesajlar: 1

OFFLINE

MesajTarih: Cum Şub 28, 2014 11:12 pm    Mesaj konusu: Bu Motor Kaskını Önerirmisiniz ? Alıntıyla Cevap Ver

Forumda deneyimli kişiler var galiba üye oldum umarım yardımcı olursunuz.bu motosiklet kaskını almayı düşünüyorum sizin öneriniz nedir ??Fiyatı özellikleri filan uygunmu acaba ?Ne olur ne olmaz sağlammıdır ? malum motosiklet tehlikeli ve yeni aldım motosiklet.

Nolan N64 N-Com Kapalı Motor Kaskı

http://www.motosikletaksesuarlari.com/Nolan-Kask-N64-Smart-Beyaz-Kapali-Kask-15-_8668.html

Polikarbon Dış Kabuk Materyal
Anti Bakteriyel , Clima Comfort Santized ,Çıkarılabilen Yıkanabilen İç Astar
Çizilmeye Dayanıklı Uv400 Filtreli Ön Cam
Micro-Lock Çene Bağlantı Bağlama Sistemi
Ön, Tepe ve Çenede Havalandırma Kanalları
ECE 22/03 ve Acu Onay Belgeleri
100% Made in Italy
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
savasarts
Değerli Üye
Değerli Üye


Kayıt: Aug 26, 2011
Mesajlar: 60
Nerden: İstanbul
OFFLINE

MesajTarih: Pzr Mar 02, 2014 12:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba,
Malum, işin içinde motosiklet olunca, diğer koruma ekipmanları ile birlikte kaskın önemi tartışılmaz. Bununla birlikte piyasaya baktığınızda kask fiyatlarının 100 TL ile 3000 TL arasında değiştiğini görebiliriz. Fiyat aralığının bu kadar geniş aralıktaki değişkenliğinin altında, kaskın fiyatını belirleyen birçok kriterin olması yatmakta. Bunları kısaca sıralarsak:
Tabii ki birinci kriter güvenlik:
Çarpma dayanımı, darbe anında şoku emme kapasitesi, bütünlüğünü koruması, başınızdan çıkmaması (çene altı bağlama sisteminin mekanizması), açılır çeneli kasklarda çene kısmının kilit mekanizması, vizör camının dayanıklılığı, kırılmazlığı gibi. İyi niyetle CE ve benzeri sertifikasyonların bu özellikleri kısmen garanti ettiğini varsayabiliriz.
Ayrıca açılır çeneli kasklar oldukça kullanışlıdır ama çene kısmında bir güvenlik zafiyeti doğurur. Bu nedenle de daha pahalıdır. Kazalarda yere ilk temasın çoğunlukla çene bölgesi olduğu birçok araştırmada vurgulanmaktadır. Bu nedenle kişisel tavsiyem, full-face bir kask seçmenizdir. (Göreceli olarak daha ucuz olmasının yanında daha güvenli.)
İkinci kriter konfor:
Ses yalıtım düzeyi, hava direnci yaparak ekstra rüzgar sesi oluşturmaması, aerodinamiği, rahatlığı, iç havalandırması, vizörünün buğu yapmaması, su yalıtımı (özellikle vizör aralarında) görüş alanının genişliği, başınızı ve yanaklarınızı baskı yapmayacak kadar rahat ama güvenliği sağlayacak şekilde de tümüyle sarması, güneş vizörünün olup olmaması, kolay giyilip çıkarılabilmesi, iç kısmının çıkarılabilir yıkanabilir olması, koku yapmaması, anti bakteriyel özellikler, iletişim ekipmanları için yer, yuva, bağlantılara sahip olması vb. gibi.
Gerçi konfor olarak sayılabilecek bu özelliklerin bir kısmı, güvenlikle de alakalı unsurlardır. Örneğin, görüş alanının genişliği, buğu yapmaması veya yüksek süratlerde aerodinamik direnç oluşturarak rüzgarda yalpalaması, baskı oluşturması, sürüş konforunuzu dolayısıyla da güvenliğinizi de etkiler.
Üçüncü kriter durabilite:
Kolay çizilmesin, rengi solmasın, kaplaması kalkmasın, vizörü sararmasın (UV direnci olsun)
Dördüncü kriter:
Marka değeri ve tasarım. Tüm bu özellikleri bir araya getirmek uzun ve pahalı ar-ge gerektirir. Hem güvenli olacak, hem konforlu, hem kullanışlı, hem de güzel görünecek, kolay değil. Bu nedenle benim kişisel tercihim bilindik kendini ispatlamış markalardan yana olmuştur.
Bir de evladiyelik diye bir kask yoktur. Her kaskın bir raf ömrü vardır. Belli periyotlarla değiştirmek gerekir. Çoğu kask polikarbon türevlerinden üretilir. Zamanla UV gibi etkilerle gevrekleşerek dayanım özeliklerini yitireceği (yitirebileceği) göz önünde tutulmalıdır. Ayrıca ne kadar dikkat etsek de, kullanırken sağa sola küçük darbeler malzeme yapısında gözle görülemeyen mikro çatlaklara neden olur. Çok uzun süre kullanımın ardından sayıları artan bu mikro çatlaklar, ihtiyaç anındaki büyük bir darbede zayıf halkadır.

Bahsettiğiniz kaska gelince, bu kaskı elime alıp incelemedim ama Nolan bilindik, güvenilir, iyi bir markadır. Fiyatı da bu marka için uygun sayılır. Ancak mutlaka deneyerek almanız da yarar var. Her markanın beden ölçüler birbirini tutmayabiliyor. İnternetten sipariş edecekseniz, önce bir mağazaya gidip o modeli elinize alın, deneyin, beden ölçülerinize uygun olup olamadığından emin olun.
İyi, keyifli, güvenli sürüşler dilerim.
_________________
BMW F650 (1996)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Motosiklet Üzerine Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar