Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - F650 ek yakıt filtresi

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

F650 ek yakıt filtresi
Sayfa Önceki  1, 2
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Bakım/Onarım/Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
savasarts
Değerli Üye
Değerli Üye


Kayıt: Aug 26, 2011
Mesajlar: 60
Nerden: İstanbul
OFFLINE

MesajTarih: Prş Ağu 30, 2012 5:30 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Melih, yeni motorun hayırlı olsun, güle güle kullan.
Sorun için bir kaç fikir yürütebilirim.
Motoru yeni aldım diyorsun, eğer o filtre çok uzun süredir motorun üzerindeyse biraz kirli olabilir. Bizim motorlarda benzin pompası olmadığı ve atmosferik basınçla benzin karburotöre iletildiği için en ufak tıkanıklık bu sonuca neden olur. özellikle yedeğe düştüğünde benzin seviyesi az basınç yaptığından dolayı. Ben de ek filtre kullanıyordum, Face nin tavsiyesiyle çıkattım. Sonradan tanıştığım deneyimli bir usta da aynı şeyi tavsiye etti.

Ama senin durumunda filtrenin kirli olmasından çok, karburotör kirliliği mevzu bahis gibi geldi. Karbutotörün altında iki tane tahliye vidası var. Onları gevşetip oradan suyla kirlenmiş benzini tahliye edebilirsin. Buradan akan ilk benzinin de rengi biraz paslı gibiyse, mutlaka karbürotörü temizlettir. Hatta el değmişken tüm o-ringlerini değiştir. Ayrıca gaz kesip sonra gaz veriyormuş gibi yapması; karburotör şamandıraları kirlikten dolayı takılı kalmasından veya rahat hareket edememesinden kaynaklanıyor olabilir.

Bir ihtimalde bujiler ve/veya buji piposu olabilir. Benzer sorunu bir ara ben de yaşadım. Karbürotör olabileceğini düşünüyordum, sorun buji pipolarının birisinde rezistans arızasıymış. Yeni pipo ile sorun çözüldü (ucuz çin malı pipolardan uzak dur), ben çıkma orjinal bir pipo buldum öyle hallettim.

Motoru yeni aldığına göre ve geçmişini tam olarak bilemediğine göre; en güzeli, pipoları, bujileri gözden geçirmek. Ardından depoyu tamamen boşaltıp-temiz benzinle yıkamak, karbürotörü temizletip tüm o-ringlerini değiştirmek (o-ringler gayet ucuz sayılır), hadi el değilmişken hava filtresini de temizlensin.
Bu büyük maliyetli bir iş değil, zaten bunları yaptıktan sonra yakıt sarfiyatın iyileşecek ve makinenin performansı artacak.

Benim nacizane fikirlerim bunlar,
_________________
BMW F650 (1996)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
turkizmir
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye


Kayıt: Jun 23, 2008
Mesajlar: 1318

OFFLINE

MesajTarih: Cum Ağu 31, 2012 9:04 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

öncelikle arkadaşlar şu karbüratör temizleme olayından uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederim.
216 km yol katetmiş biri olarak bir kere bile karbüratörümü söktürmedim, elletmedim açtırmadım. O karbüratörü bir kere sökerseniz bir daha ayar tutturamayacağınızı ve sürekli sorunlar yaşayacağınızı bildiririm.
karbüratör yıkamak çok eskiler bilirler Türkiye'de benzinler aşırı pis, sulu, karışık kalitesizdiler. ve araçlar sürekli yollarda kalır, patlamalar yapar, ters çalışır, ayar tutmazdı.
ancak günümüzde BENZİN denilen YAKITın içinde okadar çok temizleyici arındırıcı var ki, karbüratörünüzü söktürüp elletirdiğinizde aslında esas o an kirleniyor karbüratörünüz.
Endişe etmeyiniz karbüratör de sorun yok.
Araya takılan filtreyi çıkarmak akıllıca. Üretiminde yok çünkü.
İkinci filtreyi söktüğünü biliyorum ve teklemenin devam ettiğini öğrendim, anlaşılan ateşleme sisteminde bir hata bir düzenek problemi var. öncelikle bir tane buji sökülüp kafalarına bakmakta fayda var derim. Çıkan bujinin kafasının durumu zaten içerde neler olduğunu anlatacaktır.
ama ben yine dalgalanmanın öncelikle karbüratörlerin altındaki tahliyelerin açılıp içleri boşaltılıp ardından deponun içi boşaltılıp temizlendikten sonra yeniden araştırılmasını salık veririm.
aynı sorun bende de günlerce elektrik elktrik dedik, depoyu boşaltıp içini güzelce kurumasını bekledikten sonra ve karbüratörün içindeki benzini üfleyerek boşaltıp temiz haliyle sistemi yeniden kurup çalıştırınca sorunun tamamen benzin akışından kaynaklandığını görmüştüm. forumda da blogu var bu konunun. benzin deposu kapağı hatası Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
melih6153
Değerli Üye
Değerli Üye


Kayıt: Aug 02, 2012
Mesajlar: 91

OFFLINE

MesajTarih: Cum Ağu 31, 2012 2:55 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar dün motora benzin aldım doldurdum depoyu ve sorun gitti ama filtre uzerınde sokecek vakıt bulamadım sanaırım depodakı yakıt mıktarı azalıgı ıcın yakıt ılerlemıyo suan sorun yok Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Bakım/Onarım/Servis Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar