Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - arkadaşlar acil motosiklet alacağım tavsiyelerinizi bekliyor

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

arkadaşlar acil motosiklet alacağım tavsiyelerinizi bekliyor
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
melih6153
Değerli Üye
Değerli Üye


Kayıt: Aug 02, 2012
Mesajlar: 91

OFFLINE

MesajTarih: Çrş Ağu 08, 2012 4:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

turkizmir demiş ki:
İlgilerinize çok teşekkür ederim tek tek...
İlk soracağım soru hiç ROTAX kimdir merak ettiniz mi?
Nede nBMW gibi bir dünya motor devi, yılda milyon Euro kazandırdığı mühendisleri dururken ROTAX!a motor yaptırıyor?
Neden Japonya gibi ülkesinde dünyada rağbet gören motor üretici devleri dururken BMW'ye bile ait olmayan bir motora sahip markayı Polis teşkilatına seçiyor?
Neden dünyadaki bütün polis teşkilaatları BMW kullanıyorlar?
İzmir polis teşkilatına alt ıfazer on varadero alındı, fazerlar döküldüler ve ciddi parça sıkıntısı var, varaderolardan iki tanesi yollarda. BMWler 24 saat vızır vızır hemde üzerlerinde iri kıyım polislerle kaldırımlardan atlıyorlar, kaldırımlara çıkıyorlar.
Ben BMW kullanıyorum F650 kullanıyorum diye anlatmadım, 23 yılda elimden pek çok motor geçti, çevremde binlerle ifade edilecek motosiklet düşkünü arkadaş geldi geçti. Ama gördüm ki BMW kullandığım yıllarda daha az şikayet daha çok yol üretmişim. Biliyormusunuz yeni aldığım R11 83binde bana geldi, şu anda 95600km. Neyse sorulara cevapları bulabilirsiniz, esas biz gelelim ROTAX'a.
Rotax aslınd bir uçak fabrikası. Avusturyada konumlandırılmış ve savaş zamanı yaptığı tek şey savaş uçağı üretmek olmuş. Ama aynı zamanda bir inovasyon firması. yani daha önce bilinmeyen geliştirilmemiş bir şeyi ortaya çıkarmak işi. Rotax Motor neden 400bin km kapak açmadan gidiyor, Rotax motor neden sorunsuz, Rotax motorun eksileri artıları neler? ve binlerce soru sorabiliriz istersek.
Bi kere kafanızdan şu alırım Japon geçerim giderim kısmına cevap arıyorsanız etrafınızdaki motor tamircilerini dolaşmanızı ve bir istatistik çıkarmanızı salık veririm. kaç tane JAPON, kaç tane İtalyan, kaç tane BMW servis ortamında yatar bekler.
ben izmirde nörnek vereyim hemen, burada ara sokaklarda bile merdiven altı tamircilerinde medet uman bir sürüüüü, sür ne ordu ordu japon motoru yürüyeceği günü bekliyor. Ama gelin görün ki italyan markası zaten nerdeyse yok gibi zaten geri kalanı çançinçon ve sadece yağ buji filtre değiştiren bmw görürsünüz.
Rotax'a devam edelim, sistem olarak basit bir düzeneğe az sıvı ile çok iş yapma mantığına dayalı gömleksiz bir silindirdir.
KLE500 3,7 litre yağ alır
DL650 3,4 litre
F650 2,2
48 beygir güç üretir 57Nm tork
Dünyanın neresine giderseniz gidin, her türlü parçasını elinize kadar getirirler. Seri üretim bandında en az değişikliğe uğramış bu yüzdende eski yeni nesil arasında parça sıkıntısı yaşamayan tek motordur.
artılar say say bitmez,
Gelelim eksilerine; burayı bence herkes iy iokumalı...
Dünyada hiç bir motor yağsız çalışmaz.
Dünyada hiçbir motor bakım yapılmadan 10bin kilometre yol gitmez (hoş face bilir ben yaptım Razz , direk 10300bakımını kendisi yapmıştır)
Dünyada hiçbir motor üretildiği günkü verdiği performansı öldüğü güne kadar üretmez.
Okuyorum ben forumlarda ""yağsız çalıştırdım arkadaş banamısın demedi."" Bu forumda herkes şu anda ""hade leynnn" dediğini biliyorum.
gerçektende hadde leyn, Yağsız çalıştırcak bir bba yiğit henüz dünyaya gelmemiştir asslında, bunu anlatanlar sadece yükse kegolarını tatmin ediyorlar.
Markası ne olurs olsun hangi motor Gösterge Tablosunda KIRMIZI YAĞ ışığını yaktımı anahtarı kapamadınız mı, elinize krankları yada gövdey ialırsınız... hatta ampülü patlak bir motor aldıysanız heran kucağınıza motorunuzu verirler. ve inancıma göre Motorun hayatı boyunca tek bozulmayan ekipmanları bu gösterge tablo ampülleri. bütün motorların ama, çinler hariç.
Rotax mühendisliği uçak teknolojisinde elde ettiği başarıyı büyük bir ustalıkla BMW amblemi taşıyan motorlarada oturmuş. Elbette bugün diğer markalarda mühendisliklerini kabul ettirmişler, ancak NİHAİ KULLANICI faktörü motor fabrikadan çıktıktan sonra devreye girdiği için herşeyin bütün verilerin değerlerin raporların binlerce stabil ortam testinin sonucunun değiştiği andır.
adam alır motoru fanı küçük lan bunun der ve temizlik bakım yapmak yerine heryerinden kablolar çeker uyduruk bi fan daha ilave eder, ama halaa ısrarla sistemi temizlemek ,suyun kaçak noktalarını bulmak istemez. çünkü egosunda BMW mühendislerinden daha üstün olduğunun gösterisini yapmak vardır.
yada lastiklerinin havasını doğru tutmaz, virajlarda dönmez motor, fren basar tutmaz, derki bu motor viraj yapmıyor.
yada aküsünün bakımını yapmaz, ömrü bitmiş aküyü ucuz çin aküsüyle değiştirir ve elektronik sinir sistemi çöker, abs vurulur, der ki bmw absyi yapmayı bilmiyor.
Atalar ne güze lsöylemişler halbuki, Bakarsan Bağ, bakmazsan Dağ olur, diye.
Mesela yeni aldığım R11in eski kullanıcısı arka fren merkezi hidrolik dolum kapağının içindeki körüğü düşürmüş, yada ustaları takmamış bilemiyorum buradan çokkk uzun zaman yağ taşırmış, sızdırmazlık körüğü olmadığından. hemen farkettim ve BMWye siparişi verrdim 7,90TL+KDV tuttu. yani onlar idare eder demişler bense çzöüm ürettim. Mühendisler o sızdırmazlık körüğünü oraya koydulars sebebi, sürekli titreşim ve yol şartlarından dolayı hidroliğin dökülmesine engel olmak ve diske lastiğe yağ gitmesini ve aşındırıcı etkisinin şaseye zarar vermesini engellemek istemişler.
Sadece biraz dikkat ederek motorlarımızla hiçbir kronik sorun uydurması olmadan uzun yıllar uzun yollar yapabiliriz.
Kronik denilen şey aslında kişilerin üzerlerine düşen görevleri yapmadıkları için oluşan süreklilik arzeden bir ortamdır.
Parça fiyat konusuna gelince, japon yada başka markanın motor parçası çokmu ucuza geliyormuş? ben duymadım yan aynası 10lira olan bir japon markası. yada grenajını size hediye ediyoruz diyen bir satıcı.
Motorun hayati parçaları markaları ne olursa olsun mutlaka pahalıdır.
markası ne olursa olsun, Bir abs ünitesinin ucuz olduğunu iddia edebilecek biri varmı aramızda.
Yada Krankının, sübapının?
hah var elbette ama ÖMRÜ ne kadar?
Ben F650nin bütün parçalarını Özgörkey BMW'den temin ettim, üzerinde hiçbirşekilde uydurma kaktırma parça yok. geçen gün faturaları geçti elime 5 yılda 3400liralık parça çekmişim. 1200lirası ilk aldığımda tutmuş. MİLAD bakımı yaptırmıştım. talihsizlik sonucu sübapları değişmişti 540 lira onlar tutmuş ikinci büyük masraf olarak geriside keyfe keder ömrü dolduğuna inandığım hareket eden rulman dişli tel ıvır zıvırlara gitmiş.
5 yılda 216bin kilometre
5 yılda 3400 lira teknik malzeme
varın gerisini siz düşünün...
Bir motorun verimliliğine kişinin kendisi karar verir, ben kararımı çok bakım çok kilometre olarak verdim.
herkesin iyi bir yaz sezonu, bol kilometre sorunsuz yolculuklar geçirmesini dilerim
Saygılarımla...


efendım yıne guzel bı acıklaama ıle ferahlattınız benı gercekten dıcek bıse bulamıyorum ve gercekten bılgılendırdınız ve kararım bmw zaten ama duzgun bı temız bmw lazım lımıtım 6500 aklınızda olsun bana yardımcı olursanız sevınırım.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
anaximandros
Değerli Üye
Değerli Üye


Kayıt: May 15, 2010
Mesajlar: 92

OFFLINE

MesajTarih: Çrş Ağu 08, 2012 11:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Izmır turk e f650 ve rotax konusunda yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum, tartısmaya acık hıc bır cumlesı yok. sadece bmw ve dıger model ayrımları yapar ıken bır noktada hem fıkır degılım. bana gore bmw 99 yılına kadar urettıgı makınalarda rakıpsızdı. keza f650 de bunlardan bırıdır. ancak 2000 yılı sonrası elektronık devrelerın cokca yer aldıgı motor pıyasasında malesef bmw japonlara gore cok gerı kaldı, sadece havası kaldı. bakınız 2000 sonrası rotax f800s ve st modelınde kullanıldı. evet motor rotax ancak hepsının elektronık beyınlerı genetık olarak arızalı oldugu ıcın ya motor bozmustur yada uyanıksan eger gıdıp ucretı mukabılınde yenı yazılım yukletmıssındır.
bazı makınalar var ızmır turkun dedıgı gıbı hakıkaten sorunsuz cıkıyor. ornegın kle 500 kı benım oncekı makınam f650 st ıdı. Arkadaslar kle 500 de kullanılan motor son 20 yıldır cesıtlı modellrde kullanılmıs arıza nedır bılmeyen bır motor. rotax ıle ortak ozellıgını soyleyeyım. kaeasakanın asıl ıslerınden bırıde ucak motoru yapmaktır. dunyada ucak motoru yapan fırma azdır. bunnlar rotx, kawasakı ve en babası rolls royce dur. yurt dısı kaeasakı forumlarına bakın ya arkadaslar kle 500 ıle ıglılı arıza topıgı bulamıyorusunuz ınanın bana. yurt ıcınde kullanan arkadasların tek yorumu ıse artılarının eksılerının yanında fazla oldugu ve ıstesenızde makınayı kıramadıgınız. aslında bu bırazda markadan cok sanırım cıkarılan modelın kaderı ıle de ılgılı bır durum. evet kle 500 f650 ye gore daha fazla yag alır. kıysalandıgında bu bır eksık olarak gorulebılır. ama emınım bıraz daha beyın jımnastıgı yapsam onunda buna gore soyle bır eksıgı var dıyebılırım. kısacası f650 ve kle 500 motor aksamı acısından soyluyorum hakıkaten omursuz makınalar. yeterkı ızmır turkun dedıgı gıbı uygun zamanda uygun servısı verelım motora. mesela kle500 ıle ılgılı olarak sadece sunu soyluyorlar. motorun yagına ıtına goster kı her motorda boyledır, bırde kesınlıkle yan sehpada calıstırma ve rolantıde calısır durumda bırakma. bunu yapar ısen motorun arıza verme durumu hakıkaten soz konusu degıl. tabı norma sartlarda. sımdı sen her sabah motoru gıy gıy gıy 5 dakıka marsa basıp calıstıryorsan hangı makına olur ıse olsun mars rublesı yada motorunu yıyecektır. mıllet konusur f650 mars rublesı sorunu var dıye. boyle bır sorun yok bu motorlarda. alman muhendıs 500 defa dusunup pıyasaya cıkarıyor bu motoru. boylede yapmak zorunda aksı halde bmw yı tum dunyaya rezıl etmek var, bu rıskı alabılır mı? ınsanlar 4,5 tl verıp f650 nın bujılerını degıstırmekten acız. neden 50000 km bujı kullanılır anlamam. degıstır 10000 de bırı ne olur yanı. bujı pıpolarından bı haberdırler. tanesı 15 tl arkadaslar hemde beru marka. dunyanın en ıyı atesleme fırmalarından bırısısır. en az 4 yıl omru var. bu degısıklıkler yapıldıktan sonra benzın o kadar farkedıyor kı ellı kere amortı edıyorsunuz. f650 yı sattıgım cocuk arkadasımız, ıananın bana bır depo ıle 350 km yol gıdıyor ve yedege gecıyor. kı bmw lerde ana depo 15 lıtredır hesabını sız yapın. nerde enjeksıyonlu makınalar nerede enjeksıyonlu makınanın denız derya farkla az yakacagı efsanelerı. 100 km de oynayacagı 0,2-0,3 lıternın ustunde degıl arkadaslar. f650 can motordur cok sey yazılır hakkında ama uzatmaya gerek gormuyorum. butce bu makınaya yeterlı ıse gozu kapalı alınır. ben bır tek bunu bılırım
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
melih6153
Değerli Üye
Değerli Üye


Kayıt: Aug 02, 2012
Mesajlar: 91

OFFLINE

MesajTarih: Prş Ağu 09, 2012 8:32 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

anaximandros demiş ki:
Izmır turk e f650 ve rotax konusunda yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum, tartısmaya acık hıc bır cumlesı yok. sadece bmw ve dıger model ayrımları yapar ıken bır noktada hem fıkır degılım. bana gore bmw 99 yılına kadar urettıgı makınalarda rakıpsızdı. keza f650 de bunlardan bırıdır. ancak 2000 yılı sonrası elektronık devrelerın cokca yer aldıgı motor pıyasasında malesef bmw japonlara gore cok gerı kaldı, sadece havası kaldı. bakınız 2000 sonrası rotax f800s ve st modelınde kullanıldı. evet motor rotax ancak hepsının elektronık beyınlerı genetık olarak arızalı oldugu ıcın ya motor bozmustur yada uyanıksan eger gıdıp ucretı mukabılınde yenı yazılım yukletmıssındır.
bazı makınalar var ızmır turkun dedıgı gıbı hakıkaten sorunsuz cıkıyor. ornegın kle 500 kı benım oncekı makınam f650 st ıdı. Arkadaslar kle 500 de kullanılan motor son 20 yıldır cesıtlı modellrde kullanılmıs arıza nedır bılmeyen bır motor. rotax ıle ortak ozellıgını soyleyeyım. kaeasakanın asıl ıslerınden bırıde ucak motoru yapmaktır. dunyada ucak motoru yapan fırma azdır. bunnlar rotx, kawasakı ve en babası rolls royce dur. yurt dısı kaeasakı forumlarına bakın ya arkadaslar kle 500 ıle ıglılı arıza topıgı bulamıyorusunuz ınanın bana. yurt ıcınde kullanan arkadasların tek yorumu ıse artılarının eksılerının yanında fazla oldugu ve ıstesenızde makınayı kıramadıgınız. aslında bu bırazda markadan cok sanırım cıkarılan modelın kaderı ıle de ılgılı bır durum. evet kle 500 f650 ye gore daha fazla yag alır. kıysalandıgında bu bır eksık olarak gorulebılır. ama emınım bıraz daha beyın jımnastıgı yapsam onunda buna gore soyle bır eksıgı var dıyebılırım. kısacası f650 ve kle 500 motor aksamı acısından soyluyorum hakıkaten omursuz makınalar. yeterkı ızmır turkun dedıgı gıbı uygun zamanda uygun servısı verelım motora. mesela kle500 ıle ılgılı olarak sadece sunu soyluyorlar. motorun yagına ıtına goster kı her motorda boyledır, bırde kesınlıkle yan sehpada calıstırma ve rolantıde calısır durumda bırakma. bunu yapar ısen motorun arıza verme durumu hakıkaten soz konusu degıl. tabı norma sartlarda. sımdı sen her sabah motoru gıy gıy gıy 5 dakıka marsa basıp calıstıryorsan hangı makına olur ıse olsun mars rublesı yada motorunu yıyecektır. mıllet konusur f650 mars rublesı sorunu var dıye. boyle bır sorun yok bu motorlarda. alman muhendıs 500 defa dusunup pıyasaya cıkarıyor bu motoru. boylede yapmak zorunda aksı halde bmw yı tum dunyaya rezıl etmek var, bu rıskı alabılır mı? ınsanlar 4,5 tl verıp f650 nın bujılerını degıstırmekten acız. neden 50000 km bujı kullanılır anlamam. degıstır 10000 de bırı ne olur yanı. bujı pıpolarından bı haberdırler. tanesı 15 tl arkadaslar hemde beru marka. dunyanın en ıyı atesleme fırmalarından bırısısır. en az 4 yıl omru var. bu degısıklıkler yapıldıktan sonra benzın o kadar farkedıyor kı ellı kere amortı edıyorsunuz. f650 yı sattıgım cocuk arkadasımız, ıananın bana bır depo ıle 350 km yol gıdıyor ve yedege gecıyor. kı bmw lerde ana depo 15 lıtredır hesabını sız yapın. nerde enjeksıyonlu makınalar nerede enjeksıyonlu makınanın denız derya farkla az yakacagı efsanelerı. 100 km de oynayacagı 0,2-0,3 lıternın ustunde degıl arkadaslar. f650 can motordur cok sey yazılır hakkında ama uzatmaya gerek gormuyorum. butce bu makınaya yeterlı ıse gozu kapalı alınır. ben bır tek bunu bılırım



efendım tamam bmw guzel kararım bmw yonunde ama temız sorun cıkarmıcak motor nasıl bulucaz sonra sanırım sızde kle 500 var o motor nsaıl bıde o var lıstemde sahibindende bakarsanız kocaeli gebze de var bitane kırmıızı ona baksanız bi sızce edermı para motor sorunsuz bakımlı adam hastası zaten.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
turkizmir
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye


Kayıt: Jun 23, 2008
Mesajlar: 1318

OFFLINE

MesajTarih: Prş Ağu 09, 2012 8:54 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şu anda Bütün F650'ler yollarda sanırım Smile
İzmir İKARUS'ta bir tane F650 vardı. Mavi ve ilk sahibinden diye duydum. O makinayı bir kez gördüm yolda çil çil yanıyor ve bütün geçmişi tamamen BMW servisinde mevcutmuş. Tabi bütçenizide azcık aşacaktır. 0.232.422 53 13 ten görüşebilirsiniz. hatta dilerseniz expertizi yapılmış F650 bile temin edebilirler size. Gönül rahatlığı ile binebileceğiniz.
Bu arada anaximandros, seninde katılımınla pek çok soru işareti ve acabaları insanların kafalarından silmiş olduk. Teşekkürler.

Kıssadan Hisse:
"""Bakımını tam ve zamanında yap, Yolda kalma"""
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
melih6153
Değerli Üye
Değerli Üye


Kayıt: Aug 02, 2012
Mesajlar: 91

OFFLINE

MesajTarih: Prş Ağu 09, 2012 9:06 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

turkizmir demiş ki:
Şu anda Bütün F650'ler yollarda sanırım Smile
İzmir İKARUS'ta bir tane F650 vardı. Mavi ve ilk sahibinden diye duydum. O makinayı bir kez gördüm yolda çil çil yanıyor ve bütün geçmişi tamamen BMW servisinde mevcutmuş. Tabi bütçenizide azcık aşacaktır. 0.232.422 53 13 ten görüşebilirsiniz. hatta dilerseniz expertizi yapılmış F650 bile temin edebilirler size. Gönül rahatlığı ile binebileceğiniz.
Bu arada anaximandros, seninde katılımınla pek çok soru işareti ve acabaları insanların kafalarından silmiş olduk. Teşekkürler.

Kıssadan Hisse:
"""Bakımını tam ve zamanında yap, Yolda kalma"""


teşekkür ederim efendım sanırım aynen ole f650 ler gezilerde Smile dediniz motor bumu http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bmw-kazasiz-tertemiz-f650-95231509/detay
yada bu değilse ilanı vs varmı_?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Sonraki
11. sayfa (Toplam 12 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar