Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - transalp için söylenmiş sözler

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

transalp için söylenmiş sözler
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Honda Grubu
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
lacivert
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt: Apr 13, 2007
Mesajlar: 863
Nerden: Antalya
OFFLINE

MesajTarih: Pts Oca 03, 2011 10:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

F 800 ST TEKNİK ÖZELLİKLER

MOTOR
Tipi.............................................. ..2 silindirli, 4 zamanlı,üstten çift eksantrik,zincir dişli tahrikli, eksantirikle çalışan dört supap,su soğutmalı,6 vites
Çap............................................... .82 mm
Silindir hacmi.....................................798 cm3
Motor gücü.......................................800 0 d./d.’de 62.5 kW
Azami tork........................................86 Nm / 5800 d./d.
Kompresyon oranı...............................12:1
PERFORMANS/TÜKETİM
Azami hız..........................................200 km/s’nin üzerinde
Yakıt tipi...........................................95 oktan kurşunsuz süper, otomatik vuruntu kontrolü özelliği nedeniyle minimum 91 oktan benzin ile de kullanılabilir
ELEKTRİK SİSTEMİ
Akü............................................. .. 12 V / 12 Ah
GÜÇ AKTARIMI
Debriyaj.......................................... Yağ banyolu çok diskli debriyaj
Şanzıman...................................... .. 6 ileri vitesli şanzıman,claw-shift vites kutusu
Tahrik............................................ . Kayış tahrikli
ŞASİ/FRENLER
Şasi.......................................... .... .Alüminyum delta kutu şase
Ön çatal / süspansiyon....................... Teleskopik çatal
Arka çatal / süspansiyon..................... Sertliği ayarlanabilen merkezi yaylı amortisör
Jantlar........................................... .Dökme alüminyum
Ön jant.............................................3 . 5 x 17
Arka jant...........................................5.5 x 17
Ön lastik...........................................1 2 0/70 ZR 17
Arka lastik.........................................180/ 55 ZR 17
Ön fren.............................................h i drolikle çalışan çi ft diskli , yüzer tip fren diskleri, 4 pistonlu sabit kaliper
Arka frenler........................................hid r olikle çalışan tek diskli fren, çift pistonlu yüzer tip kaliper
EBATLAR / AĞIRLIKLAR
Uzunluk........................................... 2195 mm
Genişlik (aynalar dahil).........................860 mm
Yükseklik (aynalar hariç)......................1225 mm
Sele yüksekliği...................................79 0 / 820 mm
Boş ağırlık.........................................2 04 kg
İzin verilen toplam ağırlık......................405kg
Yük kapasitesi (standart donanımla).......201 kg
Kullanılabilen depo kapasitesi................16.0 l
Yedek depoYaklaşık.............................Yaklaşık 4.0 l


Kayış aktarmalı, sport - touring bir motorsiklet.Oturma pozisyonu çoğu sport motorlara göre dik, konforluolduğu söyleniyor.

Ayşe Bilgiç'in yazısı:
Öncelikle bu motorun teknik özelliklerini kısaca anlatıp bir tanışıklık kurayım aranızda. BMW F 800 S ve ST, orta sınıf bir motosiklet. Orta sınıf demek 60 beygirden çok, 100 beygirden az güç üreten, 200 kilogramın altında ağırlığa sahip, hali vakti iyice, işlikten anlayanlar için tatmin edici, şık görüntülü bir motosiklet demek. Bu anlamda gerçekten S ve ST’nin orta sınıf kriterlerinin hakkını verdiğini söyleyebiliriz. 85 beygir güç üreten motorun torku 86 Nm. Kuru ağırlığı 182 kilogram. S ve ST de, BMW yepyeni bir motor kullanmış. Bu motorun bence en büyük yeniliği sıralı iki silindirin birbirine paralel çalışıyor olması. Bu silindirlerin senkronize çalışması sırasında oluşabilecek titreşimi engellemek için de motora, swivel contecting rod isimli yeni bir özellik eklemişler. Akşam yemeklerinde bizlerle olan tüm BMW ekibi, merakla motorlar hakkındaki görüşlerimizi ve sorularımızı bekliyorlardı. Bu konuşmalar sırasında BMW F serisinin genel müdürü, bu çift silindirin paralel çalışması mantığının, daha fazla tork üretebilmek, daha dinamik bir sürüş elde edebilmek olduğunu söyledi.

TEK KOLLU CANAVAR

Bunun dışında daha önce orta sınıf motosikletlerde rastlamadığımız tek kollu salıncak benim ilgimi çekti. Tek kollu salıncağın bence iki önemli hoşluğu var. İlki lastik değiştirmede sunduğu kolaylık ikincisi de iddialı bir görüntü. Şahsen ben pek haz ediyorum bu tek kollu canavar durumlarından.

GÖRÜNÜM: 800S ilk bakışta kesinlikle bir süre sizi göz hapsine alan bir motor. Hem oldukça sade aynı zamanda da tuhaf bir çekiciliğe sahip. Yani sade ama çekici bir görüntü sizin için önemliyse oldukça yüksek bir not alabilir S kanımca. Sanki mini etekli bir hatun edasıyla duruyor yaramaz karşınızda, haşarı haşarı da bakıyor insana. Ayrı yumurta ikizi ST için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. ST kardeşi S’e göre daha ağır başlı ve daha sönük bir görünüşe sahip.

OTURUŞ POZİSYONU: Oturuş pozisyonları açısından da birbirinden oldukça farklı bu iki kardeş. S’de biraz daha öne uzanan kollarınız ST’de daha dik ve rahat. İkisinde de alçak sele opsiyonu var ancak ben şahsen hiç tavsiye etmiyorum. Yüksek selenin eni ile alçak selenin eni arasında ciddi bir fark var. Alçak selenin yüzeyi çok daha enli ve bu fark alçak selenin bacaklarınızı daha ayrık tutmasına ve rahatsız olmanıza sebep oluyor. Uzun süre motor tepesinde vakit geçirince de bacaklarınızı ağrıtıyor. Ben ST’nin oturuş pozisyonuna bayıldım.

SÜSPANSİYONLAR: Hımmm... İşte benim takıldığım konu. Açıkçası motora popomu ilk koyduğum andan itibaren süspansiyonların sert karakteri beni şaşırttı. Öyle ki otelden motoru alıp yola çıkmışken geri dönüp acaba ayarları çok mu sertte diye kontrol ettirdim. Ancak aldığım cevap ’şu an en yumuşakta’ oldu. Böyle bir motor için fazla sert olan bu süspansiyonlara her ne kadar zamanla alışıyorsanız da, hani şöyle daha bir yumuşak olsun diye de gönlünüzden geçmiyor değil. Yine bir akşam yemeği sırasında bu süspansiyonların sertliğinin beni rahatsız ettiğini söylediğimde, haklı olabileceğimi, Japon gazetecilerin de aynı konuda şikayet ettiklerini ancak benim ve Japonların kilo itibarı ile standart bir sürücü olmadığımızı, 80 kilo civarındaki bir sürücüye bu süspansiyonların sert gelmeyeceğini söylediler. ’O zaman ben biraz kilo almak için yemek yiyeyim.’ dediğimdeyse, ’hayır hayır böyle çok iyisin, aman sen kilo alma, biz sana yeni süspansiyon yaparız’ diye eklediler. Anlayacağınız çok şekerdiler. Böyle bir motora bence biz kilodakileri de mutlu edebilecek daha yumuşak süspansiyon yapılabilirdi. Süspansiyonlara eksi verdim anlayacağınız.

FRENLER: Standart olarak 800 S ve ST’de ABS fren sistemi var. ABS motosiklette ilk kullanılmaya başladığından beri motorcular arasında tartışılıp durmuştur. Bir kısmı sever, bir kısmı sevmez. Güvenliğe öncelik verilmesini ilk planda tutan bir sürücü olarak şahsen doğru motorda ABS’nin her zaman tekerleğimde yeri var diye düşünmüşümdür. Bu iki kardeşte de oldukça başarılı çalıştıklarını söyleyebilirim.

MOTOR: Teknik özellikler kısmında bahsettiğim birbirine paralel çalışan silindirler, motorun sesinde tuhaf bir harmoni yaratmış. Gücü ve torku oldukça yerinde. Benim en hoşlandığım kısmı ise gaz açarken yaşattığı o güçlü yumuşak his. Hani böyle gazı açarken ne birden altınızdan fırlayıveriyor, ne de aç aç gitmiyor durumu yaşatıyor. Oldukça dengeli bir şekilde altınızdaki gücü size hissettiriyor. Virajlarda ise birbirlerine taş çıkarttıklarını söyleyebilirim, S ve ST’nin. Kontrolü çok kolay ve rahat motor ikisi de. Ayrıca bu motoru kayışlı aktarma sistemi tamamlıyor. Kayış hem bakım gerektirmemesi hem de sessiz sedasız çalışması sebebi ile pek çok motor sevdalısını mutlu mesut bahtiyar eden bir sistem.

DONANIM: 800 S ve ST için yol bilgisayarı, elcik ısıtmalar, ABS, dörtlü ikaz flaşörleri standart. ST için ayrıca yan çantalar da standart paketin içinde. S için de beyaz sinyaller. Orta sehpa, alarm, topcase vb. gibi aksesuarları da var. Aksesuar deyince aklıma geldi bu arada iki kardeşin de rüzgarla arası pek iyi. Hani motorun üzerinde böyle efil efil gidiyorsunuz ama bir süre sonra boynunuz bu durumdan biraz şikayetçi olabiliyor. S için anlıyorum, sonuçta daha sportif bir motosiklet ancak ST için durum biraz farklı, sport touring tadında karşımızda duran bu yaramaz çocuğun rüzgarla arasının bu kadar iyi olmaması gerekiyor. Öne koyulan cam sadece süs amaçlı duruyor. Çok şükür ki yan sanayi bu konuda çok gelişmiş durumda. Sanırım bu yan sanayi kuruluşlarının ilk işi piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra ST ye güzel bir touring cam yapmak olacak.

SONUÇ: Pek çok konuda birbirinin aynı olan bu iki kardeş için, gözlerimi kapayınca kalbim; oturuş pozisyonunu düşündüğümde ST, hırçın görünümünü düşündüğümde S ten yana atıyor. S’nin fiyatı yüzde 37’lik ÖTV ile 14 bin 700 Euro. Bu fiyat 13 ay vade farksız taksitlendirilebilir fiyat. F 800 ST’nin ise Avrupa lansmanı Eylül ayında ve fiyatının 15 bin 750 Euro olması bekleniyor.

Sürüş izlenimleri

Gelelim tüm bu teknik verilerin sürücüdeki hissi durumlarına. Tamam her motorun bir torba teknik özelliği var, ama bir motorcu için önemli olan işin pratikte nasıl olduğu. İşte bu sebeple ben hep ’Tek genel geçer bir iyi motor kavramı ya da kötü motor kavramı yoktur. Kişinin motordan beklentisine karşılık veren motor doğru ve on numara motordur’ derim ya. Bu yüzden her motorun bir sürü fanatiği varken bir sürü de sevmeyeni vardır.
Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/ayse-sule-bilgic/12390-bmw-nin-ayr-yumurta-ikizleri-f800-s-ve-st-ay-e-ule-b-lg.html#ixzz19xVQMYy6
_________________
Transalp Smile Oleyyyy!
Ufuk Özışık Siyah Transalp 2008 (XL 650)
"Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?"
Çizebilirdim ben, Abidin olsam:
"Siyah TRANSALP'imde kıvrılarak giden uzun ince bir yolda resmederek beni . &
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
lacivert
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt: Apr 13, 2007
Mesajlar: 863
Nerden: Antalya
OFFLINE

MesajTarih: Pts Oca 03, 2011 10:58 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Zaferoz sanırım sen F800 GS 'i kastetmiştin Smile)

Bu da güzel bir motor ve enduro.

Ama TA dan vazgeçip GS'e binmek..ayıp olur Smile

Bakınız: Bütün motorlar güzeldir, enduro motorların sınıf güzelidir. Transalp en güzeldir. Smile

(latifedir, ciddiye alıp alınması kimse)
Dostlukla
_________________
Transalp Smile Oleyyyy!
Ufuk Özışık Siyah Transalp 2008 (XL 650)
"Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?"
Çizebilirdim ben, Abidin olsam:
"Siyah TRANSALP'imde kıvrılarak giden uzun ince bir yolda resmederek beni . &
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
omdero
Değerli Üye
Değerli Üye


Kayıt: Feb 09, 2011
Mesajlar: 52
Nerden: İst
OFFLINE

MesajTarih: Prş Şub 10, 2011 1:42 pm    Mesaj konusu: Re: transalp için söylenmiş sözler Alıntıyla Cevap Ver

lacivert demiş ki:
Transalp is the bike of the gods, anyhow.

Think I saw Jesus on a GS once.
'parently his donkey was being serviced!
_________________
And on the eighth day God created Transalp.
And when he saw what he had done, he said
"Crikey I'm getting good at this"


Üyesi olduğum bir başka forumda Avustralya'dan bir üyenin transalp için yazdıklaı.
ilgi çekici geldi..paylaşayım dedim.

Dostlukla.


Transalp için az bile...
jesus on gs süpermiş
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Honda Grubu Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
8. sayfa (Toplam 8 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar